52
  • Tetsuo
    Ez jó! És tényleg, az Apple újra bevezeti a vezetékes telefont. :-D
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2014.09.03. 11:39:56
  • Linkout
    Ha bármit bárhogy írnak, ahhoz akármennyi giga kell. Ha valamit jól írnak, azon lehet faragni.
    Abban igazad van, hogy van egy szint, ami alá képtelenség menni. PS touch iphone 4 készülékemen is megy (lassú bizony, de elfogadható ahhoz képest, hogy 800mhz 1magos cpu és 512mb ram van a készülékben)

Én is látom, hogy az ios7 már megette a telefonomat (bánom a frissítést egy kicsit) de mindig meglepődök azon, hogy olcsóbb, de jelentősen erősebb hardverrel bíró androidos készülékek nem gyorsabbak egy 2010-es iphone 4-nél. Nagyon sokat számít az optimalizáció. Amiről te is említést tettél az a kamugép egy iphoneban :) Simán behazudja, hogy egy app elindul (igen jól csinálja) betölt valamilyen képet azonnal, ahogy rányomsz egy app ikonjára, majd azután vársz másodperceket arra, hogy a háttérben betöltődjön a program.

Én sem vagyok vak, látom, hogy hazudik :) Mindezek ellenére jó érzés, hogy -még ha lassabban is- de használhatok temérdek új alkalmazást egy IT területen réginek számító eszközön. Ezzel fotózok (kínából rendelt 1300 forintos lencse szettel :D) chatelek különböző külső appokkal, időjárást nézek, netezek tömegközlekedésen, rengeteget telefonálok (céges előfizetéssel) játszok, menetrendet nézek, néha youtube, és a fotózás miatt rengeteg képszerkesztő van telepítve.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem használtam újabb iphonet soha, így nincs mihez viszonyítanom, de le a kalappal, hogy ezt mind igen jól tudom csinálni a régi "ócskavason".
  • lac coo
    Ios megoldja, persze, addig semmit nem csinal amig animalni kell, igy egyszeru :))))
  • lac coo
    Ios vagy android , mindegy, amihez kell a 2 giga ahhoz kell anyi, barmit is irnak barhogy. Vicc az 1 giga..... Legfeljebb nem lesz olyan szoftver amihez ennyi kell.....Es maris szuperjol meg van oldva ismet az apple cucc :)))
    ( azert megneznem egy ps touchban mire lesz eleg... :)))))) ( Tudom...nem kell ps t hasznalni...... :)
  • Linkout
    Nem alvakultak, csak realisták. Bizony, ha 640k rammal meg lehetne oldani a mostani appok futtatását és a rendszer "smooth" (divatos kifejezés manapság) érzetét, akkor elég lenne.

Apple telefon használatakor fel sem merül benned, hogy gyenge a vas. Ismerik az optimalizációt, könnyű a dolguk, mivel 1-2 termékre kell csak fejleszteni az OS-t.

Ebben az esetben sajnos te vagy az elfogult, mert nem azt kell nézni, hogy futna-e az android azon a hardveren, hanem azt, hogy az adott készülék milyen felhasználói élményt nyújt. Ebben sajnos azt kell mondanom, hogy a galaxy S3 héhány hónap használat után kicsit lassabb, mint az iphone 4S.
  • Luciferkee
    Tök mindegy, ha 640 kbyte memóriát tennének bele, akkor is az lenne a jó, mert az apple ezt csinálja. Sajnos tényleg vannak ennyire elvakult emberek.
  • Ulkesh
    "androidos megoldások inkább 2, de már sokszor 3 GB RAM-ra támaszkodnak"

Ez a lényeg.. Az iPhone ugyanis nem Androidos készülék, az iOS meg nem olyan erőforrás pazarló hulladék, hogy szükség legyen ennyi memóriára.
  • M2 #5
    "Csak ugye az áram lobbi nem járna jól ha nem kellene mindig a looser aksikat töltögetni.."

Szerintem ezt gondold át újra: a nagyobb aksikba még több áramot kellene töltögetni, így jobban is járna az "áram lobbi". LOL! :-)
  • M2 #4
    Az a vicc, hogy már elhiszed, hogy egy mobilba kell a sok giga ram!
  • JoinR
    Nyilván az Apple le van fizetve, hogy gyenge akksikkal árulja a szifonokat.. :D
    Amúgy lehet elég lesz az 1 giga, az almánál értelmesen írják a szoftvert, nincs szükség erőműre - bár nekem még nem volt, így biztosan nem tudhatom, de nem sok szifon-tulajt hallok panaszkodni.
  • Zenty
    Nem a proci a lényeg. Inkabb az aksit fejlesszék. Szánalmas, hogy az ember kiakar használni mondjuk egy iPhone 5s akkor fél nap se telik el és lemerül. Lassan a mobilokat át lehet nevezni rendes telefonà, mert vezeték kell az áramellátásukhoz.. De ezt tudja minden cég... Csak ugye az áram lobbi nem járna jól ha nem kellene mindig a looser aksikat töltögetni.. Technológia megvan de nem fogják bevezetni ezért...
    Utoljára szerkesztette: Zenty, 2014.09.03. 08:15:51
  • zaki
    1 gb ram 2014ben, vicc. Lassan mar a 2 is keves lesz.