8
 • Willenbrock
  #8
  :D
 • Banderas1990
  #7
  Hát én nekem nem jut eszembe olyan 30 éve bemutatott autó, amiben lett volna HUD. Természetesen nem lehetetlen, hogy egy tanulmány autóban mutattak be valamiféle HUD-ot, de ha volt is ilyen annak megoldásai és felépítése nagyon eltérhetett a mostaniaktól. Manapság kezd elterjedni valamilyen szinten (elsősorban néhány luxusmodellben), bár ezek még inkább csak a szélvédő aljára kivetített infókat mutatnak. Valószínűnek tartom, hogy előbb utóbb szélesebb körben elfognak terjedni.

  UI: Nem rég láttam egy terepjárónál egy olyan megoldást, amely a szélvédőre vetíti az alvázra telepített kamerák képét, így jobb képet adva az elülső kerekek és a terep helyzetéről.
 • Banderas1990
  #6
  Igen, én is elég gyakran olvastam hasonló véleményt és van is benne igazság. De azt is meg kell néznünk, hogy mennyi okos kütyü jelent már meg (vagy csak vegyük azt, hogy minden autóban van valamilyen szintű számítógép) és általában nem történtek hasonló esetek EDDIG (legalábbis nem tudok róla). De az biztos, hogy ezeknek a biztonsági réseknek a kivédésére nagy hangsúlyt kell fektetnie a fejlesztőknek, főleg ahogy egyre fejlettebbé és elterjedtebbé vállnak.
 • 7th Zero
  #5
  Ellenben milyen fasza is lesz, ha meghekkelik a szélvédődet vicces kedvű köcsögök, aztán egyszer csak a teljes felületén átlátszatlanná válik, meg megjelenik rajta egy paintben rajzolt fasz, te meg megdöglesz mert nem látsz...
 • 7th Zero
  #4
  Ez mondjuk elég irdatlan nagy hülyeség, pont ugyanez a "jóslat" a számítógépekre vonatkozóan eléggé közröhej tárgya lett mára.
 • Coyotemode
  #3
  elméletben roppant hasznos, de gyakorlatban ismerve a magyar vezetési kultúrát, hááát szinte látom lelki szemeim előtt, ahogy az utakon száguldoznának a luxusverdákkal a ködben, mert előre "látnak" 400 méterre, te meg ülsz a kis opelodban és pislogsz mint béka a húgyban, hogy ez meg honnan keveredett elém:))))))
  jah, és lesz külön magyar verzió a részeg biciklisek észlelésére is?:)))))))
  Utoljára szerkesztette: Coyotemode, 2014.09.03. 08:25:28
 • Ender Wiggin
  #2
  már 30 éve van HUD az autókban, sőt éjjellátó kamera is. de csak is kizárólag drága luxus vagy sportautókban. ha ennyi idő alatt nem lett belőle tömegcikk (nyilván nem párszáz forintos tartozák), amit még a suzukis józsi is használhat, akkor már nem is lesz.
 • Sxy
  #1
  Én már régóta várom, hogy pl. a navi is oda vetítse a képet. Persze ahhoz kellene sávérzékelés (azaz minimum egy előre tekintő kamera) meg a vezető szemmagasságának ismerete (a kocsi belseje felé figyelő kamera). Szóval nem ma lesz a kocsimban. De a kormány mögötti kijelző megszünhetne a HUD-ért cserébe.