19
  • morden2
    #19
    A film 10/1, unalmas klissé az egész, még a ház elrendezése is tök ugyan az mint az összes ilyen típusú filmnél, a történet nulla, borzongás faktor semmi, az álom és a valóság közötti átmenet nevetséges, átverve érzem magam, egy életre megjegyzetem Mike Flanagan nevét, soha többet egy fillért nem adok olyan filmért amihez köze van.
    Az év legrosszabb filmje amit eddig láttam és a horrorhoz köze sincs, egy gyilkos elmék rész jobban meg van írva és több a véres rész benne, mint ebben a filmben!
  • pixx
    #18
    Szerintem hatalmas gólt hagytak ki, én azt hittem megcsinálják ezt a készítők, de nem így lett.
  • Dynamic
    #17
    Ígéretesen indult a film, de ezt a szárnyalást nem tudta fenntartani. Beáll egy szintre, ami után picit érdektelenné válik. Nem mondom, hogy rossz, de nem is nagy durranás és kár, hogy nem volt képes minimális félelmet sem ébreszteni. Félreértés ne essék, nem a hirtelen beijesztős jelenetekre vágyom, de a film még ezeknek is híján volt.
    Plusz a befejezés és film végi csavar erősen befolyásolja az egész film megítélését és sajnos a vége tényleg kiszámítható volt

    SPOILER
    és nem éreztem, hogy eléggé kiaknázták volna a valóság és az "álom" keveredésében rejlő lehetőséget. Ehhez képest a befejezés elég gyengén muzsikált.

    Egy valamit amúgy nem értek: ha a tükör a közelben lévők elméjére hat (ez kiderült a filmből), akkor miért nem lehetett mondjuk távirányítással messziről felrobbantani?
  • pixx
    #16
    Nekem nem tetszett a film. Legfőképp azért, mert itt a tükör volt a főszereplő. A többiek csak azért voltak ott, hogy legyen kint feldarabolni.

    A vége egyértelmű volt... lehet csak számomra.

  • morden2
    #15
    kalapos01"meg egyébként is, nem az évszám a lényeg, hanem , hogy jó-e. " nálam az év filmje a star wars new hope ,mert nem az évszám a lényeg, hanem hogy jó -e :) (remélem érted)
  • kalapos01
    #14
    inkább ne, csak égeted magad. egyrészt a filmet idén mutatták be, tavaly csak fesztiválon volt, ahol megvették, hogy bemutathassák forgalmazásban, másrészt év végén is az lesz az év legjobb filmje bármilyen magyar oldalon, amit abban az évben magyarországon mutattak be.

    hol érdekel minket, hogy tavaly kanadában pár száz ember látta a filmet.

    meg egyébként is, nem az évszám a lényeg, hanem , hogy jó-e.
  • morden2
    #13
    Tudod néhány ember tud angolul és létezik olyan hogy csomagküldő szolgálat, beavatlak egy nagy titokba amit csak kevesen ismernek, lehet külföldről rendelni dolgokat (sokszor olcsóbban is mint itthon és akár egy évvel is előre mint hogy itthon kapható legyen, 2014-et írunk nem 1914-et ember ...
  • Cat #12
    Külföldön élsz? Magyarországon csak most került a mozikba. Ha pedig letöltötted akkor ez nem az a hely ahol ezzel büszkélkedned kell.
  • morden2
    #11
    Basszus ez egy 2013-as film, az év legjobbja, azért ez sok mindent elmond az sg.hu filmes részlegének szakértelméről...
  • Apollyon2
    #10
    Ez egy nagyon gyenge, zavaros, összevissza képzelgős és hallucinálós film. Egyik pillanatban fent vagyunk valahol és menekülünk, a másikban meg tök máshol kuporgunk valahol magunkban. De közben ezek meg sem történtek, mert egy harmadik helyen vagyunk. Ja ezt meg csak hallucináltuk. Ezt játsszák egész végig a filmben. Látvány az kb semmi, annyira nem is rémisztő. Úgy ahogy van egy összecsapott, fantáziátlan, kiszámítható unalom az egész.
  • a_n_d_r_e_w
    #9
    Nem a happy end hianyzik, sot kifejezetten szeretem ha dramaian vegzodik, ebbol a szempontbol ez stimmel, es meg meg is lepodtem. De mikor leultem nezni nem egy tortenet a tukor eletebol cimu filmre lettem volna kivancsi, hanem ami tart is valahova. Az ilyen tipusu horrorok szamomra az egy helyben toporgas kategoria, minden reszben megismerunk par fohost, akik a vegere szepen kipurcannak, aztan a kovetkezo reszben ugyanez pepitaban. Engem ez nem elegit ki, ennel mar csak az a rosszabb ha a gonoszt a vegen elpusztitjak, hogy aztan a kovetkezo reszben valami total nevetseges modon visszaterjen, mert megsem halt meg... Utobbi idokben szamomra a PA volt pont ez a kategoria, lement mar 4 (vagy 5? nem is tudom pontosan hany resz) es egy fikarcnyival se kerultunk kozelebb semmihez. Tipikusan azert mert jovore is akarnak megegy reszt.
  • stargatelost
    #8
    Micsoda, a Human Race vége volt a legzseniálisabb dolog, amit az utóbbi években láttam. Egyébként ez az Oculus egy tök közepes horror (de a jobbik fajtából), a cím titulusa pedig a Wolf Creek 2-nek jár.
  • gombabácsi
    #7
    a legújabb jó horror szerintem a human race volt, amit nagyon alulértékelnek, pedig kult gyanús (a vége sajnos nem, az totál érthetetlen miért így csinálták, de még jóva tehetik egy következő résszel)
  • zetortraktor
    #6
    De mi volt a gond? Ez tökéletesen be lett fejezve. Konkrétan. Láttuk, mi történt a két főhőssel. Ennyi. A Gonosz a horrorok többségében tovább él. És nem feltétlenül azért, hogy folytatni lehessen, hanem mert sok horror nem akar happy endet.
  • Jani Hun
    #5
    Szép spoiler :D msot nézem éppen, és hát nemtudom, eléggé lassan indult be és igy a vége fele már egészen izgalmas:D nem hirtelen ijesztegetös, legalábbis szerintem, és ez egy plusz pont, mivel azt már ismerjük rengeteg filmböl, igy felvan rá készülve az ember, a hangokkal sincsen semmi baj, szerintem viszonylag jól megvan csinálva, de még mindig nem valami hiper szuper horror, mondjuk én azt szeretem ha fröcsög minden, de a sinisterhez képest ez miliószor jobb
  • BCs design
    #4
    már a film elején látszik hogy a tükör több emberrel is gyakorlatilag azt csinál amit akar, mert simán belenyúl bárki agyába, és észre sem veszik hogy milyen mozdulatokat csinálnak, ebből a szempontból teljesen logikus a vége, ez a tükör max véletlenül fog csak elpusztulni :)
  • Renátó1985
    #3
    Az is kíván némi inteligenciát, hogy ne vegyük magunkra azt ami nem nekünk szól.
  • Montanosz
    #2
    "...A film semmiképpen sem az egyszeri moziba járót fogja megnyerni, az Oculus értékeléséhez egy fokkal több kell...."

    Bocs de nem vagyunk hülyék sem idióták, az igaz viszont hogy műveltséget lehet szerezni de inteligenciával születni kell, már hogy ne nézzünk le másokat!
  • a_n_d_r_e_w
    #1
    Nincs spoiler, de aki abszolut semmit se akar tudni, az ne olvassa tovabb a kommentem :)

    Oszinte leszek nekem nagy csalodas. Annyira erzodik rajta ami a PA-kon is, hogy veletlenul sem akarjak elore lenditeni a sztorit, nem hogy befejezni, mert akkor nem lehetne meg 5-6 bort lenyuzni rola, ha esetleg befut. A vege egyenesen kiabrandito.