loky#5
PC-t hogy a frászba ne lehetne bővíteni. Nekem egy 5 éves gépem van, most vettem bele új ramot, videokártyát... sztem ugyan így lehet majd bővíteni az okostelefont is. Sztem a bővítés erről szól.
Ha elérhető áron lesz maga az alaptelefon, és hozzá a komponensek, akkor még jó is kisülhet belőle...
gforce9#4
A sata szabvány 10 éves a pci-e is régi. Hogyne lehetne bővíteni a PC-t? Ha van egy értelmes alaplap+cpu párosod, nagyon sok évig kiszolgál, kisebb bővítésekkel. Na persze, ha mindig a legújabbat szeretnéd, akkor nem lehet. Ez ugyanígy lesz ennél a telefonnál is.
Szefmester#3
Legyünk optimisták. Hátha nem lesz ilyen. Biztos hogy lesznek új alaplapok, de szerintem hamarabb lesz a szoftveres visszafele nem kompatibilitás mintsem a hw felől jelentkezne ez.
Ez pontosan annyira moduláris, mint a PC. Nagyjából semennyire. Mire kijön egy új egység, addigra az illesztő/csatlakozó/busz rendszer is átalakul (gyak alaplap) szal az új egység annyira lesz kompatibilis a régivel, mint a PC esetében pl az új CPU-k a régi alaplappal. Kb semennyire.
Szerintem. :(
Ez egyébként nagyszerű elgondolás,mert ha több kraft kell nem kell 100+ ezret költeni egy jobb telefonra hanem töredékért egységeket venni hozzá.
Bár szerintem ennek ellenére nem lesz nagy jövője....