9
  • NEXUS6
    #9
    A cikk helyesen: 2015-től a nők már csak robotkocsira kapnak jogsit.

    Na ez viszont biztos, hogy nagyságrendekkel növeli a biztonságot!
    XD
  • Jeffjohnson
    #8
    Már a mostani modern kocsikban is egy software-re bízod az életed csak nem olyan mértékben de lehetne az élet megannyi más területét is sorolni, ahol egy software-re bízod az életed. Ez csak azoknak rémisztő, akik nem tudják elképzelni, hogy egy program jobb döntést hozzon mint ők. Egyébként meg bármikor beavatkozhatsz a mostani robot kocsik vezetésébe, olyan ez mint egy jobbféle tempomat.
  • Ender Wiggin #7
    Ameddig nem lesz kötelező, addig csinálják. Sok szerencsét kívánok nekik. A vicc az, hogy ez a technika egy csomó más technikától függ, különben kalap szart sem ér. Aki akarja, bízza rá az életét egy szoftverre.
  • Valentino
    #6
    Semmivel nincs elmaradva Európa. Angliában januártól engedélyezett lesz az önvezető autók használata az utcákon. Igaz, hogy ez csak egy ország Európában, de Amerikában is egyelőre csak egy államról (Kalifornia), beszélünk. Egy barátom sofőr Angliában és mondta, hogy rengeteg út átépítés alatt van ezzel a felirattal: "INSTALLING SMART MOTORWAY", illetve: "INSTALLING NEW TECHNOLOGY".

    Nagyobb cégek milliókat spórolhatnak évente, ha önvezető autókat használnak. Amint bevezetik a törvényt pénzkidobás részükről ha nem váltanak azonnal technológiát és még mindig embereket használnak pl szállításra. Mert ugyebár egy önvezető autónak nem kell aludnia és a szoftver és hardware csak egyszeri befektetés egy ember állandó fizetésével szemben. És szerintem belátható időn belül sokkal biztonságosabban is fognak vezetni mint az emberek.

    Arról nem is beszélve, hogy ha tényleg megbízhatóbbak, akkor a biztosítás is olcsóbb lesz az önvezető autókra.

    Itt egy cikk az angliai törvénymódosítással kapcsolatosan:
    http://www.ibtimes.com/self-driving-cars-uk-sees-driverless-vehicles-british-streets-january-2015-1643368
  • Jeffjohnson
    #5
    Konkrétan szerintem a jövőben ezzel fogják reklámozni, hogy Józsit ez a kocsi el tudja majd kerülni és a megfelelő döntést hozza. Egyrészt előnye van reakcióidőben, másrészt nem ijed meg és rántja el a kormányt a rossz irányba. Biztos van még mit csiszolni ezen a technológián de ez a jövő. Egy dögunalmas autópályás vezetést szívesen átadnék a kocsinak én meg közben mondjuk a laptopon gamelnék útközben vagy filmet néznék stb. Nem beszélve arról ha elterjednek ezek az autók akkor ihatsz és majd a kocsi hazavisz. Jelentősen csökkennének a balesetek és gyorsabban és olcsóbban érnél A-ból B-be.
  • Renegade
    #4
    nem értelek, szerinted average joe nagyobb eséllyel fog tudni kitérni egy felelőtlen sofőr elől, mint egy 360 fokba figyelő, azonnali reakcióidővel rendelkező "googli car"? már 50-nél tizenpár méter előnye van veled/velem szemben.
  • Lollerka
    #3
    ezek az autok addig mugodnek mig jozsi becsiccsentve nem hajt ki a 120as skodajaval az utra hogy a kocsmabol elmenjen haza
  • Jawarider
    #2
    A Pusztító c. film jutott eszembe...
  • netperformer
    #1
    Ok Google Car. Kill!