23
  • M0RN1NGST4R
    #23
    ezt a cikket is csak egyvalaki írhatta....
    Az első mondatánál már kiakadtam és kicsit de javu érzésem is van, mert egyszer szinte ugyan ilyen semmitmondó összehasonlítást olvastam itt az sg-n, csak akkor nem filmek, hanem színészek voltak a diskurzus tárgyai (Jack Nicholson és Heath Ledger). Hála Istennek a Marvel-nél nem úgy gondolkodnak, mint az egyszerű cikkíró, és biztosan fogják folytatni a másik univerzumot is. A Vasembert felhozni negatív példának azon filmek közül, pedig kifejezetten nagy mellényúlás.

    Látvány tekintetében részben egyet kell értenem, valóban rendben van a film, de illett volna hozzátenni, hogy a 3D ismét csak pénzlehúzás, ugyanis semmilyen térhatással nem rendelkezik a film. A Bosszúállók ezzel szemben még TV-n is pazar térhatással rendelkezik. Poénok tekintetében is szerintem a mérleg nyelve utóbbi film felé mutat.

    SPOILER:
    "szerkezeti felépítése is élesen elütött a tipikus és unásig ismert képregényfilmes sablonokat alkalmazó produkcióktól." ezt a mondatot pedig muszáj kiragadnom, annyira "tetszett".

    A Bosszúállókban véletlenül nem az volt a story, hogy a Föld nevű bolygón egy idegen fajt pusztítását kell megakadályozni, akik segítségére egy színes fénylő izé van?
    Mintha valami hasonlót láthatnák itt is.

    A film egyébként rendben van, de a róla írt cikk több sebből vérzik.
  • Zombee
    #22
    Nem kellett összeollózni, 50 éve készen van az alapanyag, de a filmben szereplő legfiatalabb karakter is 40 éves, és igen sokat vendégszerepeltek korábbi Marvel füzetekben, olyannyira, hogy az első saját sorozatuk 1990-ben indult csak el.
  • Jaffa 2843
    #20
    Bennem is felidéződött ez az öreg klasszikus a vetítőteremben egyébként. :)
  • caius marius
    #20
    Megnéztem tennap ezt a filmet, de nem vágtam magam hanyatt. Egy kicsit innen, egy kicsit onnan ollóztak össze a Marvelék. Az univezum a Thor-ból való, a főhős a sisakját a Vasembertől kapta stb.
    Kétszer sikerült elmosolyodnom, gyerekeim egyszer felkaccantottak. Szóval ez a film komolytalan volt inkább mint vicces. A bosszúállóktól messze van. Tipikusan az a kategória ami után az ember azt gondolja, "baszki ezt le is tölthettem volna..."
  • Dewri
    #19
    Mi a fene... Van olyan cikk is ezen az oldalon, ami nem arról szól, hogy mekkora bevételeket hoz/nem hoz egy film, illetve mekkora fos egy film? Lecserélték a cikkírót, hogy kijött egy pozitív kritika is?
  • rajdi
    #18
    Csak nekem ugrik be erről a filmről az Ötödik elem? Poén, akció, bolygók közti repkedés... Nekem jobban hasonlít arra mint a Bosszúállókra. Vagy azért mert az Marvel és zöld a banda egyik tagja? :o)
  • zoliii
    #17
    Mosómedve, Groot volt a 2 legjobb karakter :D Jó film volt.
    Bosszúállókkal összehasonlítani szerintem hülyeség.
    A Bosszúálló film akciósabb, komolyabb
    A galaxis őrzői meg inkább vicces, akciós, scfi :D
    Vin Diesel: A nevem Groot :D Komoly szöveget kellett megtanulnia :D
  • hgaben90
    #16
    Jó volt, de semmi extra. Ugyanúgy fogom elfelejteni, mint a Bosszúállókat. Azért Pratt jól játszott. Szegény Del Toronak nincs szerencséje az értékes kövekkel... bár most legalább nem lőtték fejbe :D
  • Zombee
    #15
    Valóban nem, mert egyelőre látatlanban is teljesen más a kettő.
  • Jrex
    #14
    Így látatlanban is azt mondom, h ettől nem kell temetni a Bosszúállókat. :)
  • ddt500
    #13
    2D-ben és feliratosan néztem meg. Nagyon tetszett. A Bosszúállókat nem kell nyugdíjazni szépen megférnek egymás mellett. A cikkíró már megint hülye.
    Jó persze tudom, hogy valójában ő a fő troll aki azért ír ilyeneket, hogy flamet generáljon. Hát nesze.
  • Zombee
    #12
    A cikk írója miért erőlteti minden cikkben, hogy a Galaxis őrzői nem kaptak felvezető filmet? Vasember, Thor, Amerika Kapitány, Hulk önálló karakterek ugyanabban az univerzumban, saját füzetekkel, míg a Galaxis őrzői így egyben egy képregény.
  • morden2
    #11
    Megnéztem moziban, a 3D-s plusz dolgot nem értem, semmilyen plusz nem volt benne a 3D-től szerintem. Egyszer elmosolyodtam a műláb dolognál, a többi poén erőltetett volt, bár a végén is nevettem

    SPOLIER!!!! összekapaszkodunk és akkor legyőzzük a gonoszt, ezt tuti a forgatókönyvíró bácsi/néni 10 éves kisfia javasolhatta, mert hogy felnőtt ember ilyet ki nem talál és le nem ír az biztos SPOLIER VÉGE !!!!!

    Összeségében 10/5 a film pár jó ötletért, de ha még 1 hetet csiszolnak a gyermeteg forgatókönyvön és nem derül ki az 5. perc környékén, hogy mi lesz a vége, akkor jobb lett volna a film.
  • immovable
    #10
    Megnéztem moziban pedig nem akartam - még a trailer sem tetszett - de ha már mentem ez tűnt a legjobb választásnak. Meglepő, de nagyon tetszett, pedig távol áll tőlem ez a műfaj.
    Szinkronosan néztem, de még ez sem rontott az élvezeti értékén. Nagyon jó, könnyed kis szórakozás, sok humorral, látványos jelenetekkel. Olyan érzésem volt miután kijöttem a moziból, mintha egy Star Wars vagy Indiana Jones filmet néztem volna. Nekem kifejezetten tetszett. Pont ugyan olyan kellemes csalódás volt, mint a Bosszúállók.
    Utoljára szerkesztette: immovable, 2014.08.19. 08:28:31
  • niof
    #9
    Hála az égnek ezekre a förtelmes filmes cikkekre semmit nem szoktam adni. Az itteni filmekkel kapcsolatos irományok az én filmes ízlésemtől és gondolkodásomtól, még az említett nap-föld távolságnál is nagyobb.

    Amúgy meg az egész Marvel univerzumban a számomra legbosszantóbb Wolverine (Rozsomák) átkeresztelése Farkas-ra. Nem is értem, hogy az akkori fordítók fejében ez hogy születhetett meg! Legalább egy X-Men képregényt a kezükbe vehettek volna anno...
    Az eljövendő múlt napjairól meg ne is beszéljünk. Az eredeti képregény szerint arra az "el" előtagra semmi szükség nem volt.
  • KRTuning
    #8
    A tótiszos "szürke 50 árnyalata" művet kevés dolog veri. Oroszlánkirály-Lángoló szex avagy Kings of Leon-Sex is on fire. Több itt!
  • hypno
    #7
    Azért nálunk ennek a marhaságnak komoly hagyományi vannak.
    Gondolj csak Verne Gyulára.

    Legalább akkora hülyeség, mint amikor egy műfordításnál tükörfordítást várnak el.
  • ostoros
    #6
    Nem is az a gond hogy magyar. Hanem az, hogy el van baszva. A star lord az mondjuk csillagúr, ami még jól is hangzik.
  • Jaffa 2843
    #5
    Korrekt Marvel múvi, de azért az, hogy lekörözné az Avengers-t, erős túlzás. (Szokásos SG-s szenzációhajhász iromány)
    Élvezhető film, megéri a pénzt, de aki teheti eredeti hanggal nézze, mert amit a szinkronnal (magával a fordítással) műveltek az felháborító. Mikor süllyedtek odáig, hogy a NEVEKET is 'lefordítják'? Az ezt követő filmekben gondolom a George az Györgyre, a Michael meg Mihályra változik a hazai mozikban. Még szerencse, hogy Groot-nak nem találtak ki valami ostobaságot, mondjuk G-gyökér. (Annak ellenére, hogy hollandul 'nagy'-ot jelent) Csak nálam csapta ki ez a biztosítékot?
    Azért a Vin Diesel-es 'I am Groot!'-nak nincs párja. ^^
    Utoljára szerkesztette: Jaffa 2843, 2014.08.19. 00:21:29
  • Neocortex
    #4
    FARKAS
  • #3
    ott megáll az eszem, hogy egy KIBASZOTT MOSÓMEDVE
  • Serutekin
    #2
    Legalább a cikkírónak lehetne egy heréje, hogy ne hívja a főhőst ŰRLORDNAK. STAR LORD az isten szerelmére ne ezt az elba**ott elmagyarkodott szinkront használjuk.
  • krisznk
    #1
    Aki el akar menni és megnézni a filmet, az ne e miatt a cikk miatt tegye, mert ez a cikk nagyobb távolságra áll a valóságtól, mint a Föld-Nap távolság.