33
  • shownomarcy
    #33
    Alapvetően nem rossz film, legalábbis az alapötlet jó. De nekem pont az volt a véleményem a film után, hogy nem kellett volna akciófilmet építeni egy ilyen sztorira. Úgy látom a cikkíró épp azt fájlalja, hogy nem elég jó akciófilm lett. A scifis oldalát kellett volna jobban kidomborítani szerintem. Ennek ellenére jó, hogy megnéztem.
  • kovacsdev
    #32
    Nekem általában csak a pure amerikai filmek tetszenek. Az ehhez hasonlókra már alapból kétkedve tekintek.
  • szaszu83
    #31
    Csak azért regisztráltam, hogy elmondjam ez egy sz@r film. Aki mást mond az még nem látott jó filmet. Még jó, hogy szépkártyával voltunk moziba és nem pénzt adtam érte.
  • Ender Wiggin #30
    a legnagyobb pozíitívum, hogy a kacsaarcú dundi lány nem bőrszerkóban imitálja a verekedést.
    Az meg, hogy az agy 10%-át használjuk óriási baromság (a kommentelők többsége annál jóval kevesebbet).
  • felemelő
    #29
    Én szeretem a sci-fiket, de ez egy ritka sz*r film.
    De nem csak a történek merő hülyeség, de még a kivitelezés sem brilliáns.
  • Tetsuo
    #28
    Igen és az összes ilyen túleffektezett film sz@r. Ezért a sci-fi rajongók többsége inkább olvas. ;-)
  • Macropus Rufus
    #27
    értem. De ez akkor is csak egy film. De ismeret terjesztő v. dokumentum. Csak egy scifi.
    Igen, elvileg minden űrben játszódó filmben a külső jeleneteknél csöndnek kellene lennie.
    Mert az a korrekt. De még is a feeling miatt dübörögnek az űrhajók. Ezen felesleges kiakadni, hogy a ebben a filmben eleve marhaság az alap sztori.
  • Jani Hun
    #26
    Hát, nem akarok itt nagy kritikust megjátszani, de ma néztük meg moziba és nemtudom hova rakni a filmet. Mindig is érdekeltek az ilyen témáju dolgok, és nem csalódtam benne, de nem is egy gyürük ura trilógia, talán még csak nem egy hobbit az én szememben. Egyszer max 2x nézös filmek közé tudnám besorolni, mivel voltak benne annyira nevetségesen hatalmas hibák(nem az elméleti részére gondolok, mivel fikció abba bele se lehet és nem is akarok kötni) mint például nyugodtan végigsétál a korházban fegyverrel., 2 tucat feketeruhás, autós ázsiai felfegyverezi magát nappal nyilt utcán miközbe 6 rendörautó megérkezik és a rend örei bemennek az épületbe, ahelyett h még az épületen kivül elkapnák öket. nem akarok spoilerezni, de volt benne nevetségesesen "átlag nézö ugyis hülye és nem akad fennn ezen" és röhejesen gagyi rész.. ettöl függetlenül én egy 7est adnék neki, talán nyolcat de a +1 csak Morgan Freeman uj dokummentumfilm sorozatának a reklámozása miatt
  • Szefmester
    #25
    Nézd.. a nem bizonyított és kitalált baromság, és a nyíltan hülyeségre épülő baromság között azért van különbség nem is kevés. ;)
    Azt pedig amikor az űrben nincs hang nagyon tudom díjazni. A Firefly-t pl ezért is szerettem.
  • Herold
    #24
    Köszönet a szerzőnek, hogy kedvet csinált a filmhez. Megnéztem, és nagyon tetszett. (Bár a hasonló témájú Limitless szerintem jobb.) Sejtettem én, hogy nem szabad az életunt, depressziós, besavanyodott filmkritikusokra hallgatni.
  • Macropus Rufus
    #23
    12g, Pillango hatás. Ezeket is tényként szokták kezelni. A filmben is hasonlóan állították be, közben egyik sincs tudományosan alátámasztva.
    Ezért felesleges kiakadni. Mert ha létező tudományos tény lenne ferdítve a siker miatt akkor igazad lenne. De ezek csak fikciók. Egy fikció meg soha nem a valóság.
  • Macropus Rufus
    #22
    ha jól tudom akkor ez egy közönséges film, és nem dokumentum/ismeret terjesztő film. Köze a valósághoz nincs, még akkor sem ha a plakáton ez van írva. Gondolom akkor a 12g is hasonló megitélés alá esik és a Pillangó hatás is. Egyik sem bizonyított, de mind a kettő alapján készült film. Gondolom akkor azon is padlót fognak, hogy az űrhajóknak hangja van az űrben, meg egyáltalán minden filmen, ui. mindegyik filmben van olyan ami nem valóságos, az életben soha nem fordul elő ilyen.

    Szefmester: az összes scifi alapja abszurd. Olyan dolgokat vázol fel amik egyszerűen nincsenek. Nem léteznek, és van rá esély, hogy soha nem is fog létezni. Még a legjobb tudományos fantasztikumban is vannak abszurd feltevések. De ugye az ember nem azért néz filmet, mert a valóságra kíváncsi akkor doksi filmet /ismeret terjesztőt néz.

  • BCs design
    #21
    nem az a probléma hogy a filmben lehetetlen dolgok vannak, hanem az hogy a film kapcsán ezt a százalékos dolgot úgy mondják és írják ki mindenhova a plakátokon mintha ez egy igaz, tudományosan igazolt dolog lenne, pedig alapból egy rendkívül nagy hülyeségről van szó, amit az ilyen filmekkel sok emberrel elhitetnek
    Utoljára szerkesztette: BCs design, 2014.08.16. 12:57:04
  • Szefmester
    #20
    Nekem már az alapelgondolás is abszurd.... bárki aki látott legalább pár rész houset ahol volt MR vizsgálat, és még ha nem is tanult soha bioszt a bogarak és virágok közti különbségen felül, láthatja hogy ez a film egetverő baromság, és csak csodaközeli lehet az a dolog ha sikerül épkézláb filmet összehozni.
  • Tetsuo
    #19
    Egyetértek. Luc Besson egyszerűen sz@r. Hihetetlen számomra, hogy a Nagy kékség után ilyenet csinál! Az oké, hogy sz@rik bele és csak a pénzt számolja, de ezek mellett csinálhatna valami értékelhetőt, valami művészit... de nem.
  • culas25hc
    #18
    Én csak a bemutatót láttam. Az alapkoncepció tetszik, de nem értem, attól hogy valakinek megnő az agyi kapacitása, még hogy lesz képes fizikailag lehetetlen dolgokat művelni.
  • sata75
    #17
    Megnéztük, ennyire nem szar mint ahogy itt le van írva. Simán nézhető.
  • Narxis
    #16
    Vicces, hogy sokan nem bírnak elviselni itt egy kritikát. Nem szoktam védeni itt a cikkírókat de a kritika mindig 1 ember véleménye, támpont azoknak akik gondolkodnak rajta, hogy megnézzék vagy sem.

    Nem kell úgy venni mintha az anyátokat szidta volna.
  • Pluskast
    #15
    Abszolút. Amúgy imádom az ilyen filmkritikus maszlagot. Még ha neki nem is tetszett ne beszéljen a nevemben (mint néző). Nekem tesztet, bejött. Nem volt sem unalmas sem sablonos (Ok kivéve az autós üldözéses jelenetet. Nem bírta ki, hogy ne emeljen át a taxi sorozatból egy már "bevált" jelenetet). Ha meg az elején nem jött le kedves filmkritikus úr, hogy a vadászos és a születéses jelenettel mire akart asszociálni a rendezők akkor az ön agyi kapacitása még a 10% sem éri el.
  • Griphons
    #14
    Úgy látom Viktorkának elgurult a gyógyszer. A megalomán királyi többes és a mindent lenéző önellentmondásos frázispuffogtatás mellett Vikike engesztelhetetlen gyűlöletét is elolvashatjuk Luc Besson iránt.
    Pszichológushoz jársz néha? Ez súlyos gyerekkori traumára utal...
  • e98ff
    #13
    Mégsem moderálták ki az ide nem illő "hozzászólásodat" :)
  • Yuppie
    #12
    túl sok itt a fasszopó náci moderátor, meg a besúgó gyökér mint frazer vagy mester91 vagy a többi gyökér
  • MuldR
    #11
    A kedves "filmkritikus" trollnak feltunt, hogy szorol szora ugyanezt a kritikat akar a Matrixrol is leirhatta volna?
    A film teljesen jo, csak nem ugy kell nezni, hogy ez egy David Attenborough film. :P
    Amugy van benne 1-2 elgondolkodtato dolog, csak nyilvan az agyanak meg 10%-at sem hasznalo cikkironak ez nem jott at. :P
  • Hoz_Hun
    #9
    Ritkán értek egyet az SG film kritikusával (Viktorral, bár most nem tudom ő írta-e a cikket), de sajnos most egyet kell hogy értsek vele. Én nagyon vártam ezt a filmet. Ám annyira buta a története és tele van logikátlan baromsággal, hogy az már fáj (spoiler miatt nem részletezném, de HOSSZÚ lenne a lista. Eleve az mindig problémás, ha Isten közeli karakter hoznak létre és azért totál logikátlan viselkedéssel ruházzák fel mind őt mind a környezetét, mert különben már vége is lehetne a filmnek). Egyszerűen tényleg nem értem, mert olyan, mintha egy sztori kivonatát látnánk valami agyon vágott törmeléket, egymáshoz dobált akciódarabkák közé oltott "okosságokkal". Különösen fáj, hogy sok lehetőség volt az alap sztoriban és tényleg jó cuccot lehetett volna összelapátolni belőle, és persze Scarlett kisasszony is felettébb mutatós.
  • Mardel
    #9
    Imdb pontszám és egyéni véleményem alapján döntök.

    De Viktorkának ezért komolyan fizetnek???
  • Teppik Amon
    #8
    Teljesen jó film volt, nekünk tetszett.
  • harmi2009
    #7
    Én megnéztem, nekem tetszett. Ennyire rossz nem volt mint ami a cikkben van írva.
    Nem tudom miért kellene mindig vérben csucsogó akció filmet csinálni...
    A természetfilmes részeknek pedig van értelme a filmben.
    Az tény, hogy hozza a klasszikus Bessonos jeleneteket de hiányoznának is.

    Pont az a jó a Lucy-ben, hogy nem a szokványos scif/akció filmet hozza.
  • Sir Quno Jedi
    #6
    Nemkell választani, az csak a buta filmekben van, hogy kék, vagy piros kapszula. Mindkettőt be kell nyelni és kész! Rohadjon meg!
  • szomferi
    #5
    mi is megnézzük valószínűleg a filmet, de most a GOTG az elsőszámú célpont, ha a Lucy még belefér, akkor meglessük azt is :D
  • Sir Quno Jedi
    #4
    Mindig a sírás megy. Nekünk meg van rendelve a jegy erre is és A Galaxis Őrzőire is és mindkettőt meg is fogjuk nézni és jól fogunk szórakozni, sőt kiválóan. Aki meg kritikát akar írni, az fanyalogjon csak...
  • gombabácsi
    #3
    luc besson már megint csinált egy rossz filmet?
    mondjuk mást nem tud
  • Sir Cryalot
    #2
    Végletekben gondolkodás - hungarikum!
  • Dewri
    #1
    Kritika... Ha a cikkírónak nem jön be egy film, akkor lehúzza mint a disznó, ha bejön, akkor isteníti. Ezért nem érdemes adni az ilyenekre, meg kell nézni az adott filmet. Kár, hogy nem lehet elfogulatlan kritikust találni...