7
 • asgh
  #7
  Létezik már olyan, hogy fix történetet nézel és közben szabadon nézelődöl, úgy hívják, hogy színház. A filmet viszont pont az teszi filmmé, hogy az alkotó és nem a néző dönti el, hogy mikor, hogyan és mennyit látunk a cselekményből.
  A VR-nek biztosan lesznek izgalmas és népszerű felhasználási területei, de a mozizás tutira nem lesz közöttük.
 • Sir Cryalot
  #6
  Profi szimulátorokban nem használnak track-ir -t viszont elég darabszámú projektort azt igen.
 • Sir Cryalot
  #5
  Az a "virtuális film" laggal és különböző "real-time renderelési eljárásokkal" (könnyítéssel) telitűzdelt, meg-megakasztott computer grafika , amiben igazándiból nézelődni sem lehet, mert 75hz-es időszeletkékből áll össze (már amikor), és kizárja egymást a kettő (a nézelődés és a 75hz ritkássága).


  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2014.08.12. 14:09:25
 • stremix
  #4
  A 3D-s filmhez hiába van szemüveg, forgathatom a fejem, akkor is abból a pontból fogom látni a filmet ahonnan a kamera felvette. A virtuális filmnél "besétálhatok" a katonák közé egy háborúban, a jurassic parkban pedig benézhetek a dínó szájába.
  Így monitoron nem érezni, hogy milyen élmény egy virtuális film. Aki már használt Track-IR szemüveget repülő-szimulátorhoz, az tudja, hogy miről van szó. Ez kb ugyanaz, csak itt egy előre felvett filmben nézelődhetünk.
 • sanyicks
  #3
  hát hol van ebből az új buziword, a négyká, meg a nyolcká? :D
 • Sir Cryalot
  #2
  Az mindegy hogy eddig mi volt, lényeg hogy rá lehessen aggatni valami faxa új "buzzword" - ot , lehetőleg mindjárt 3-at is.

  3D-hez múltkor még nem tetszett a szemüveg sokaknak, nézelődni meg ebbe se nagyon lehet hogy megérje a fáradtságot szvsz.
 • globint
  #1
  Nekem úgy tűnik, az eddigi filmek is lényegében "Zero Point" módban voltak nézve.
  A lényeges külömbség talán annyi, hogy a Tv a fejünkre lesz szerelve.... :-(
  Nyilván, a 3d így jobban fog érvényesülni, ugyanakkor nem lesz feltétlenül kényelmesebb! SŐT!