4
-
#4 Túl sokat képzelsz egy nyúlfarknyi hírbe. Én azért szeretem tudni, hogy mi megy Kínában, ettől még nem leszek kevésbé tájékozott a hazai vagy nyugati viszonyokkal kapcsolatban. Ha sepregetni akarsz akkor indíts egy hírportált vagy blogot aztán sepregethetsz. -
#3 Egyetértek. -
Amergin #2 Megint a más szemében a szálkát, magunkéban a gerendát sem effektus van.
Kínában bizonyos "helytelenített" véleményeket törölnek a netről. Ez Európában is meg van, csak szemérmesen nem cenzúrának hívják. Nem is kell messzire menni, már itt az esgén is így működnek a dolgok.
Kínában ezután az eset súlyosságától függően következmények jönnek, akár börtönbüntetés is. Európában is nagyon szépen lehetőség van bizonyos vélemények leírásáért, elmondásáért börtönbe kerülni. Ez általában a "szélsőséges"-nek bélyegzett vélemények esetében van így, de valahogy ez ellen soha sincs ágálás...
Kínában a "terrorizmus elleni harc" címszóval a segged lukába is benézhetnek. Ez Európában és Amerikában is ugyanígy van.
Szóval nagyon érdekes, hogy ilyesmik csak Kína esetén hírek, holott mi sem vagyunk jobbak a Deákné vásznánál.
Amerikában, Európában, Kínában (meg a birodalmakban általában mindenhol és mindenkor) a hatalmon lévő elit mindent elkövet, hogy hatalmon is maradjon és minden eszközt be is vet ennek az eléréséhez úgy mint: megfigyelés, lehallgatás, cenzúra, titkosszolgálati akciók ésatöbbi éastöbbi.
Szegény kínai politikai fogjok! Ugye?
Nos én leszarom a kínai politikai fogjokat, azért mert az messze van. Az európai és a hazai politikai fogjokat sajnálom, akiknek a történetét a hazai lakájmédia elhallgatja.
Szóval Kína helyett a saját portánk előtt kéne sepregetni már megint. -
vision5 #1 Jó is meg nem is a döntés. Valahogyan meg kell állítani a bűnözőket de sajnos a cenzúra elősegítését is szolgálhatja.