6
  • mansfeld
    #6
    már Magyarországon is létezik ehhez hasonló, úgy hívják, hogy Barion. szerintem amúgy jó dolog ez, sokkal királyabb lenne, ha csak a telómat kéne magammal vinni, ha elmegyek kocsmázni. ha ennyire félsz attól, hogy összekötik veled a szokásaidat akkor google-t sem használsz, ugye? amúgy meg a biometriás adataidat ha akarják, már összekapcsolták a bankszámlád adataival mert személyivel/útlevéllel nyitod a számlát....
  • sanyicks
    #5
    Az a baj, hogy csak USD lehet, nekem pedig EUR-ban érkezik a pénzem, amit a paypal mocsok(és kihagyhatatlan) átváltási árfolyama kihagyásával szeretnék Ft-re konvertálni, vagy hagyni EUR-ban.
    Szóval most EUR->HUF paypal árfolyamnál még többe kerülne az EUR->USD->HUF váltás...
  • Neocortex
    #4
    payoneer
  • sanyicks
    #3
    hogyan tud igényelni itthonról komolyabb befektetés nélkül?
  • Neocortex
    #2
    Pont ezért van bankszámlám és kártyám 3 különböző országból (ebből az egyik a tengeren túlról). Ha valamelyik bemondja az unalmast ott van 2 másik. Kis utánajárással bárki tud igényelni itthonról is komolyabb befektetés nélkül.
    Teljesen központosított pénzügyi hatalom valóban nem kecsegtetne szép jövővel
  • Amergin
    #1
    "Minden érme és papírpénz több ezer kézen megy át. Az eladó megfogja a pékségben, majd ugyanazzal a kezével leemeli a polcról a kenyeret. Ez undorító." - Te meg baszdmeg, aki ezt leírtad, te ugyanazzal a kezeddel törlöd ki a segged, amelyikkel a kedvesed arcát megsímogatod, vagy amelyikkel eszel. Csak éppen kezet mosol (jó esetben). Az eladó meg ezért használ fóliakesztyűt, így nem kell minden másodpercben rohanni kezet mosni. Azonkívül nem az eladónak fizeted a készpénzt, hanem a kaszásnak, aki kasszázás közben nem ugrik ki a kasszából és nem megy el kenyereket pakolászni. "Undorító".
    Azonkívül: "A kenyerünket az okostelefonunkkal fogjuk megrendelni és kifizetni, s csupán annyi lesz a dolgunk, hogy a terméket elhozzuk a pékségből." -ez mind szép és jó, csak az "undorítóság"-ot ez nem szünteti meg, mert ha csak a vásárlók 0,01%-a továbbra is készpénzzel fizet és a hülye eladó, aki odakészíti neked a kenyeret nem mos kezet szarás után, akkor ugyanúgy leszopod a kékerest. Úgy hogy ez higiéniailag megint csak nem hatékony megoldás, Mr. Undorító.
    "Már dolgozunk egy olyan újszerű fizetési eljáráson, amelynél az ügyfelet az arca segítségével ismerjük fel és bankkártya, illetve készpénz nélkül élhet" -ez is kajak király lesz: összekapcsolni a személyek biometriás adatait a bankszámla adataival. Aki e fölött diszponál az teljesen hatalma alatt tudja tartani a népet. Ha rosszat szólsz, vagy rosszat gondolsz, akkor törölve leszel egy gombnyomással és mivel a készpénz "illegális" és addigra megszűnt, ezért elmehetsz vezérgörcsnek az Isten faszára -milyen jó is lesz ez! Már alig várom!
    De persze ilyesmi nem fog megtörténni, mert a világot csupa jó ember vezeti, akik ilyet soha nem tennének. "Bízz a gazdádban!"
    Persze-persze...