10
Mit gondoltok arról, hogy mielőtt elkötlöznék itthonról, megveszem előre a drágább dolgokat?
 • karajjj
  #10
  Nem kell rá válaszolni, csak ha témát nyitsz valaminek, akkor nem szokás karba tett kézzel várni a sült galambot. Hanem illik beszélgetni az oda írókkal.
  Utoljára szerkesztette: karajjj, 2014.08.07. 12:25:56
 • Greencola
  #9
  Én úgy gondoltam, hogy albiba nem kell külön nagy háztartási eszközöket venni.

  Tessék, ennyit akartam megjegyezni legutóbb, csak arra gondoltam inkább megtartom magamnak, és csak elraktározom a legutóbb itt olvasottakat, anélkül, hogy fölöslegesen belefolynék a beszélgetésbe.

  Igaz, ezt nem neked válaszoltam volna Karajj, de talán megelégszel azzal, hogy nem válaszol minden kommentedre mindig valaki.

  Az evőeszközre és hasonlóakra azért nem gondoltam úgy, hogy előre megvenném, mert ezek (ha nem veszek belőlük sokat), akkor nem olyan drágák, mint mondjuk egy egész számítógép szett. És amíg itt élek a rokonoknál, addig nem kell azon törnöm a fejemet, hogy mit csináljak, ha számítógépet akarok, de közben nem akarok éhezni. Mosóporokat meg ezeket, rendszeresen újra kell venni. De valószínűleg félre raknék még költözés előtt, legalább egy fizetésnyi pénzt.
 • karajjj
  #8
  Ikea.hu, nézz szét, ha Budapest a cél, nagyon sok apróság fillérekért van! Mi nem rég költöztünk albérletbe barátnőmmel, de igen nagyon húzós tud anyagilag lenni a dolog.

  Első körben ajánlani tudom, hogy ha még nincs meg az lakás, olyat keress, ami bútorozott és gépesített. Ez a minimum, ha spórolni akarsz, mert igen is nagyon sok az olyan hirdetés, ahol se mosógép, se semmi nincs.

  Mint írták is, az első nagybevásárlás, a fogyó eszközökből, meg a konyhai cuccokból szépen megkurtítja majd a számlád, mert itt minden kell. Fűszerektől kezdve(még akkor is, ha nem főzöl, csak jó ha otthon só), tisztítószereken át a kávéig, cukorig minden kell. Nagyon át kell gondolni, hogy mennyi pénzzel vágsz bele és pontosan mik is a célok.
 • WhiteStar
  #6
  mosógépre szükséged lesz. meg ruhaszárítóra :)

  alap konyhai eszközök + a számlákra mindig picivel többet tegyél félre ELŐRE! mert el fogod baszni a pénzt előbb utóbb (inkább előbb) és aztá nszarban maradsz. ha cigizel, akkor azt is át kell godnolni, ha alkoholizálsz akkor méginkább.

  plusz a havi fogyóeszközök első bevásárlása fog még nagyon fájni, arra inkább csak a zs-t tedd félre. (mosószer, öblítő, klotyopaper, tisztálkodás/tisztító témák)

  aztán a hűtőszekrény. az fontos, főleg amikor rájössz hogy ha magadnak csinálod a kaját, nagyon jó pénzt megsporolsz vele. plusz hasznos is, nyáron 50°ban kis behűtött üccsi/sör jó ha van otthon. mikro szintén hasznos, gyors kajákat, kávét melegíteni, stb.

  #4-es hsz-ed alapján úgy tünik még nagyon nem gondoltad át ezt a dolgot :)
 • MerlinW
  #5
  Felsoroltál 3 luxuscikket:) Legelőször azt kell megvenni, ami az élethez szükséges. Mit csinál alapvetően az ember? Alszik, eszik, iszik, mosakszik. Tehát első körben: ágy/matrac, étkészlet/alapvető konyhai felszerelések (szemetes, tányér, evőeszköz, merőkanál, dugóhúzó, sörnyitó, bögre/pohár, tál, lábos, serpenyő, tepsi, stb), hűtő, mosógép, tisztálkodási cuccok. Utána jöhetnek a bútorok, takarítóeszközök, stb. Aztán a legvégén jöhet a TV, számítógép, meg a kávéfőző:)
 • Greencola
  #4
  Természetesen ezeket csak magamnak vásárolnám, és vinném az új lakásba. Meg persze albérletbe mennék, szerintem oda nem kell külön mosógépet, stb vinni. Tv-re meg egyáltalán nincsen szükségem. Elég igénytelen vagyok a környezetemre, persze, legyen tiszta, de ha nincsenek odabent bútorok és csak egy matracon alszok, meg van egy normális fürdőszoba tökéletesen happy van akkor is. :)
  A számítógéphez és hasonlóakhoz megszokásból és szenvedélyből ragaszkodom.
  Mikro-t se használok, se tv-t. Fagyasztott ételeket, vagy olyasmit amit sokáig kell hűtve tárolni se fogok enni, az áramot mielőtt elmegyek otthonról minden nap ki szeretném kapcsolni. A tisztaságomhoz nem veszek mindenféle cuccot, mert egyszerűen nincs rá szükség. Nincs szükség, sminklemosóra, arclemosóra, arcradírozóra, arctonikra, nappali hidratáló krémre, éjszakai hidratáló krémre, arcmaszkokra, meg azokra a pöttyözős izékre amiket a hibás területekre szoktak tenni. :D Csak vízre, vattakorongra, egy a bőrödnek megfelelő szuperül megválasztott növényi olajra...
  Már látom magam előtt, hogy a legtöbb pénzt minőségi kávéra és teára fogom elkölteni....
 • PeeTeR
  #3
  mit tartalmaz a dragabb es privat vagy csaladi kontora vasarolnad a koltozes elotti dolgokat?
 • BarneyK
  #2
  Attól függ, hogy milyen helyre, kivel költözöl. Mert ha felszerelések nélkül, és egyedül, akkor előbb a praktikusokkal kezdeném. Nálunk például a mosógép, hűtő, porszívó (agglegény esetében hanyagolható), ágy, szekrények voltak a legfőbb szempont. Ha bútorozott házba/lakásba költözöl, akkor ha ezek megvannak, akkor utána jöhetnek a kényelmi funkiójú dolgok, pl gép, tv, mikró, ilyenek. Én azt javaslom, hogy gondold át, hogy milyen helyre költözöl, mi az ami már nem fog kelleni, emellé vedd figyelembe a hétköznapi dolgokat (alvás, evés, tisztálkodás), éshogy ezekhez mi szükséges. Fontos tényező még a munkaeszköz (nálam a laptopom, internet és a telefon), hogy a melót el tudd végezni. Aztán ha már minden megvan, akkor jöhet minden más. Például pénz szűkében én nálam nem lenne fontos, hogy beköttessema TVt, és vegyek egy batárnagy LCDt hozzá, vagy gamer PC-t szerezzek egy hűtő előtt :)
  Ahogy a szavaidból kiveszem, most költöznél el otthonról először, és bár nem ismerem a tanulás/munka viszonyodat, se az anyagi helyzeted, ezért azt mondom, hogy fontolj át alaposan mindent. Számlák, bérleti díj / törlesztő, havi telefonszámla, kajára pénz. Ha ezeket már átgondoltad, vagy bármi más okból nem lenne szükséged erre a tanácsra, akkor bocsi, tekintsd semminek, tényleg csak jó szándékból írtam, nem okoskodásként :) Remélem segítettem valamennyit :D
 • Greencola
  #1
  - számítógépet
  - mobiltelefont
  - kávéfőzőt....

  Csak nem akarok túl sok mindent vásárolni, mert azt akarom, ha elkötlzök olyan legyen mintha új életet kezdenék távol a családomtól és az oda tartozó tárgyi emlékektől.
  Csak aztán fordult a kocka, mikor eszembe jutott, hogy jobb lenne ezeket még költözés előtt megvenni.