4
  • kvp
    #4
    Nincs penze az ESA-nak es a NASA-s projecten akarnak sporolni, mivel egyelore az amerikai szallitast kereskedelmi cegek vegzik, szerzodeses alapon. Tehat az ESA csak szepen fejlesztget a NASA-val karoltve (papiron), de penzt nem kell koltenie semmire, csak a szallitmanyai fuvardijat a dragon-on, meg a tarsain. Ettol meg nem fogunk elore junti, de legalabb a kereskedelmi urrepules fejlodik, aztan ha lesz gazdasagi alapja, akkor mar magancegek fognak urallomast is mukodtetni. (aztan majd csodalkozhatnak, amikor az egyik ceg egyik koloniaja mar nem ismeri el a foldi kormanyok es az ensz hataskoret)
  • sirpalee
    #3
    Elolvastad a cikket te agysebész?

    "Az ESA úgy döntött, nem épít egy hatodik ATV-t, inkább a NASA-val együttműködve beszáll az Orion szerviz modul fejlesztésébe"
  • mrzool
    #2
    Milyen embargót és szankciót visel az USA az EU ellen, elárulnád? Ezeket a küldetéseket évekre előre lezsírozzák, nem úgy működik, hogy egy éjszaka alatt valaki előhúz a seggéből egy ATV-t és a hozzávaló rakétát...

    Kínának pedig mi köze van az ISS-hez?

    Te úgy egyébként a mi világunkban élsz, vagy egy párhuzamos univerzumban?
  • halgatyó
    #1
    Szóval a nagy "nembeszélekveled" hangulat elérte az űrkutatást is. Szankciók és embargók kora jön. Kár. Azok, akik vezénylik, ezután is jól fognak élni. Mi meg szopunk a téli hidegben.
    Az űrállomás meg lassan a Skylab sorsára jut, mert egy-két országnak (Orosz, Kína) nem éri meg fenntartani, pláne úgy, hogy közben minden erejét védelemre kánytelen fordítani.