14
 • kingunique
  #14
  "Sajnos nem csak a Metrós design ipari hulladék, hanem a win8 úgy, ahogy van. "

  De bírom az ilyen értelmes IQ-fighter hozzászólásokat....az ilyenek objektív érveket tipikusan nem tudnak írni, csak minden fórumban a saját, kis szubjektív véleményüket szajkózzák....A Win8 teljesítményére, stabilitására szerintem nem nagyon lehet panasz, van néhány hibája, h bizonyos hardverekkel még nem az igazi a kompatibilitás, de ez nagyon vas függő. Azok az általános, gyakran használt programok, amik Win7-re, azok Win8-ra is felmennek, ugyanazokat a dolgokat bőven meg lehet rajta csinálni, sőt van olyan játék, ami előbbin nem, de utóbbin meg működik.
  A kinézet (csempék) meg megint szubjektív dolog, ízlés, hozzáállás és megszokás kérdése, van akinek nem, másnak meg tetszik, ennyi.. Ráadásul a 8.1 U1 óta már alapból az asztal jön be sok gépen és gyakorlatilag nem, v alig kell a Metrót birizgálni, + start menüt meg tud bele akárki tenni a sok ingyenes alternatíva valamelyikéből, ha akar....
 • tomboy013
  #12
  Király, legalább valaki szép és használható tableteket is készít a piacra, nem csak a hulladék andoridos szeméttel lesz minden tele. Kell már a vérfrissítés a piacra. A windows 8-8.1 tökéletes lesz erre a célra. Szerencsére a csempés felülettel be tud törni a táblák piacára az MS. Csillagos 5-ös a Metro dizájnért, nem is értem mit bohóckodnak még a többiek a statikus ikonhalmazzal mikor ez szebb is meg alkalmasabb is érintőképernyőre.
 • Vol Jin
  #11
  "Sajnos nem csak a Metrós design ipari hulladék, hanem a win8 úgy, ahogy van."

  Vagy nem. Újra írták a kernelt vagyis optimalizálták, és kisebb az erőforrásigénye.
 • PrasCo
  #10
  "A Microsoft célja ugyanolyan divatos, szerethető vállalattá válni, mint az Apple, és mindezt komfortos, jó minőségű, egyszerűen használható termékkekkel remélik elérni."

  Uraim, hadd próbálkozzak meg ezzel...

  "A Microsoft célja, hogy a márkaneve divatossá válása (lel) felhúzza az eszközeik "eszmei", aztán pénzbeli értékét, mindezt pedig primitív, ízléstelen, nem testreszabható konfekciótermékekkel remélik elérni, amelyeket egy cerkóf is képes kell, hogy legyen kezelni."
  Gyakorlatilag három egymást követő szó nincs a cikkben, amit képes vagyok az ön-tökönszúrás témakörén kívül értékelni. Márpedig, ha ez így lesz, akkor az asztali gépemen még kétezer-kib*szott-negyvenben is max. Win 7 lesz fent, hacsak az alkatrészcserékre addig az összes szoftveres támogatást ki nem nyírják, ahogy illik.
 • Griphons
  #9
  Sajnos nem csak a Metrós design ipari hulladék, hanem a win8 úgy, ahogy van.

  Persze jó lenne egy rugalmas és alapból szép design a windowsnak, de ha ez azt jelenti, hogy az oprendszert hanyagolják, akkor inkább hagyjuk.
  Egyébként magyarázza már el valaki mennyire lehet változatos egy tablet design-ja? Hogy hova rakom a gombokat? Ezüst színű legyen a burkolat vagy fekete? Ez aztán kihívás...
 • pixx
  #8
  Szerintem pont leszarom a dizájnt. Legyen gyors, stabil, az erőforrást pedig a programok használják, ne az op rendszer.
 • CairoJack
  #7
  Ez nagyon ráférne már a Windows-ra, mert a Win 8 vicces egy hányadék lett. Első ránézésre egy kiborított LEGO-s vödör tarkabarka, nevetségesen gyermeteg színvilága fogadja az embert, azt, ha elkezd használni egy programot, és uram bocsá belép az almenükben, két vicces dolgot fog tapasztalni. Egyfelől kb semmilyen opció, funkció, testre szabhatási lehetőség nincs, másfelől arcul köp a "félelmetesen átgondolt" dizájn: fekete háttéren fehér betűk. Pffff. Esküszöm a legtöbb Metrós alkalmazásnál a DOS változatosabb volt, hogy a funkcionalitást már ne is említsem.
  Igazából nem is értem, hogy hova akarnak már ennél is "letisztultabbak" lenni. Legközelebb már betű sem lesz?

  A Win8 egy ipari hulladék (a Metrós része mindenképpen), a WP-vel együtt, mindkét platformot a nulláról kell újra felépíteni, hogy használható legyen. És mielőtt nekiállnak összegányolni az OS-eket, nem ártana előbb átgondolni a dizájnt és a koncepciót.
 • Gery13 #6
  kicsit jobb lenne ha a deviant.art-os srácok is besegítenének,
  de ha lesz rá custom skin akkor az is okjo
 • DanielT
  #5
  A Win8 felületet vajon még a mérnökök, vagy már a designerek álmodták meg?

  Esetleg egy szellemi fogyatékos egy roham közben?

 • NEXUS6
  #4
  Nos, én is így gondolom. Sajna valszeg kukában végezte a projekt. Mert ugye akkor nem 2 GB RAM kéne egy telóhoz, ami ma már kb. annyi funkcionalitással bír mint egy asztali gép, hanem ehhez valójában elég lenne max. 200 MB Is, meg 200 MHz-es proci. És akkor már túloztam.
 • NEXUS6
  #3
  "A jövőben a dizájn kerül első helyre a Microsoftnál"

  Végre! De jó! ;)
 • Vol Jin
  #2
  Úgy 7-8 éve volt egy mikrokerneles projectjük.
  Az pont tökéletes lett volna a hordozható eszközökre. Azt gondolom kukázták rég. Pedig a koncepció az volt, hogy felejtsünk el mindent az operációs rendszerekről, és az összes olyan kényszerpályát, ami valamilyen korábbi technológiai korlát és az azt követő kompatibilitási kényszer kijelölt, kerüljük el. Írjunk egy olyan operációs rendszert, amilyennek egy operációs rendszernek a mai tudásunk alapján lennie kell. Nem egy DOS-ból kinőtt windows, nem egy ötven éves UNIX-nak a mutációja, mint az android vagy az ios. Gondolom, a project munkatársai kevés színes grafikont meg csili-vili prezentációt mutattak be az igazgatótanácsnak...
 • Vol Jin
  #1
  "Egy részük korábban filmeket készített, illetve gasztronómiai termékek vagy éppen cipők létrehozásában vett részt."

  Jézus Mária.....