Egyetlen Windows lesz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Minden rosszban a jót kell látni A pokolban nem kell fázni" Paksi Endre Éljenek az eredeti játékok!
Hazug banda.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Az működhetne, hogy ezentúl a telepítő fogja telepítéskor fordítani a kódot arra a platformra amire települ, esetleg a telepítő tartalmazni fog kétféle kódot (x86 és arm) egy lefordított kód úgyis csak pár mega.
Szerintem nem lehetetlenség áthidalni a problémát.
A
Szerintem amit a MS mesél az annyiból áll, hogy a metro/modern felületre írt silverlight stílusú appjaik fognak működni mindegyiken. De ez eddig is nem így volt? Egyáltalán használ valaki valamit a start képernyőről? :) Buta kis programok amik nem jók semmire teljes képernyőben. Ez aztán az innováció. Akkor már inkább a hagyományos, multitaszkos asztali felület, sőt, követelem vissza az XP-t. Adjanak ki valami új DOS rendszert ha már butítani akarnak...
Ha tovább fogják erőltetni az érintőképernyős bullshitet PC-re, akkor végre eljön a linuxok ideje és megszabadulhatunk ettől a windóz monstrumtól...
Az egyetlen előnye a windowsnak a visszafele kompatibilitás, az hogy 10 éve megírt programok is használhatóak. Ezek tuti nem fognak menni ARM-en és ha tovább romlik a kompatibilitás, pár év múlva MS munkások leépítéséről fogunk itt olvasni.
Otthon/munkahelyen dokkolóra kötve rendes monitort használok, nomrális egérrel és billentyűvel. Aztán amikor végzek a melóval v. elmegyek valahová, a kütyüt kiszedem a dokkolóból és onnantól mobil eszközként használhatom. A mérete nem lenne hatalmas, mert telefon ként is akarom használni, max 6-6.5". Többre nincs is szükség. Ennek szerintem több értelme van mint az, hogy azt a rendszert erőltetem egy telefonra ami még pc-n is fel tudja zabálni az erőforrásokat.
megjegyzem: egy filléres laptop is lejátsza a fullhd filmet, sőt ha kell a 4k-t is amennyiben rendelkezik célhardverrel. Ua. simán el fog feküdni egy alap 3d játék futtatásakor. Tipikus példák erre at Intel GMA grafikus chipek. Mindegyik tudja a fullhd-t, de 3d-ben már csírák.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
A
Továbbra is várom, hogy az új Windows mitől lesz jobb, gyorsabb, egyszerűbb vagy mitől könnyíti meg az adott feladatot. A Start menü visszatelepítése nem újítás.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Ezek után már csak az alkalmazásfejlesztőkön múlik mire hogyan optimalizálják.
Képzeljük csak el: akárhova megyek, a PC ott a zsebemben!
Az AblakOS 8 család fejlesztésének is hasonló volt a célja. Ugyanaz a felület minden készüléken. Szerintem ez nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Most miért akarnak egy újabbat bukni?
A felhaználó szemszögéből a kettő ugyanaz: a felület meg az operációs rendszer.
Mirét bonyolítják a dolgokat? Fejlesszenek ki egy mobil oprendszert tabletre meg telefonra, és készítsenek egy asztali oprendszert munkaállomásra és laptopra. A kettő meg legyen kompatibilis egymással.
Ugye a csempe használhatatlan, idegesítő, és hátráltató desktopon, viszont a desktop felület nem fog működni érintőképernyővel...
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Nem fogok úgy tenni, mint aki ért a szoftverfejlesztéshez, de nem fér a fejembe, hogy ha a játékfejlesztők öt, egymást követő percig nem bírnak leakadni arról a picsogásról, hogy "a konzol azért jobb, mert egységes a hardver, két különböző PC-re optimalizálni a programot már gyász, ésegyébkéntis", akkor ezzel szemben az oprendszer miért zseniális ötlet, hogy ugyanaz az űrsiklón meg a mikrohullámú sütőn is. Persze, mint írtam, nem értek hozzá, úgyhogy simán meglehet, hogy technikailag igazuk van, de attól még továbbra is képtelen voltam lenyomni a torkomon ezt a k*rvaronda, ízléstelen, kényelmetlen csempe-rendszert. ...pedig lett volna rá időm.
Ebben én egyáltalán nem vagyok biztos. A csúcstelefonokban már most is 2-3 GB memória van, és képesek a 4K kamerával felvett videó lejátszására. Az asztali gép, ami előtt ülök, csak szaggatva tud ilyet lejátszani.
Az RT részről várható volt, hogy ideiglenes megoldás, és a táblagépek hardvereinek fejlődésével fölöslegessé fog válni. Hardveresen a telefonok is felérnek már a nagyokhoz, de ott nagyon az app-fejlesztőktől fog függeni, hogy hogyan és mire optimalizálják a szoftvert. De valószínűleg mindenképp könnyebb lesz egy alkalmazás két külön interfészre optimalizált változatát elkészíteni, mint két teljesen különböző alkalmazást.
A fejlesztőknek szvsz nem lesz akkora segítség, mint remélik, mert teljesen más filozófia kell a mobil és az asztali alkalmazások fejlesztéséhez, a drasztikusan eltérő erőforrásokkal ugyanúgy számolni kell, így lehet, hogy a kód minden cuccon futni fog valahogy, de attól még külön kell fejleszteni a mobil, táblagép és desktop verzióit ugyanannak az alkalmazásnak.