29
  • Tarathiel2
    #29
    Nem csak az, bőségesen hordasz össze hülyeséget máshonnan is.
  • Tetsuo
    #28
    Szóval a kemény érved az, hogy azért nincs igazam, mert kurucot olvasok. ;-)
    Lehengerlő.


  • Tarathiel2
    #27
    Mondja ezt a kuruc.infón meg a világpanorámán felnőtt paranoid idióta :)
  • PrasCo
    #26
    Akkor én a fenti kukoricából pattogatottat kérnék, fél litert, a topikhoz... :D
  • Tetsuo
    #25
    Te nem vagy százas, az tény és nem is a valódi világban élsz. ;-)
    Ez való neked, írj inkább ide:
    https://www.youtube.com/watch?v=glrOfD_W-gM
  • sanyicks
    #24
    Jól mondtam te tényleg ennyire hülye vagy. Mi ez az összefüggéstelen marhaság amit most összehánytál ide?

    "Az meg meg sem fordul a fejedben, ami a valóságban történt, hogy a káros hatások később derültek ki. "
    De megfordult, éppen ezért írtam le, csak miután kiderül gyakran az abból hasznot húzó cégek által megbízott tudósok cáfolni próbálják, így több évvel elhúzva a tiltási eljárást.

    Te meg azt sugalltad hogy amíg nem derülnek ki a káros hatások addig nincs gond, nem kell félni semmitől. Ez hülyeség.

    "baromságot összeolvasott fasz kommunista hippik" aztán még én vagyok az elmeroggyant? Jólvan... (terroristát kihagytad)
  • Zero 7th
    #23
    Mivel egy paranoid roncs vagy erős narcisztikus beütéssel, elképzeled, hogy a világon mindenki csak téged akar bántani. Aztán ebből az alapfelállásból kétféle eset létezik, amikor ez kiderül, meg amikor nem. Tipikusan nyuszika és a sapka esete.

    Az meg meg sem fordul a fejedben, ami a valóságban történt, hogy a káros hatások később derültek ki.

    Tipikus elmeroggyant idióta hozzáállás, amivel egyébként semmivel nem leszel előrébb az életben, de legalább sokan fognak seggfejnek nézni, mint azt a mellékelt ábra is mutatja.
  • sanyicks
    #22
    ja huszon, harminc év után nagy nehezen, nagy ellenkezés közepette. De mond te tényleg ilyen hülye vagy? Még is hogy hozhattam volna példát ha nem buktak volna ki? Akkor itt "összeesküvéselméleteznél". Ja hát persze a lényeg hogy mindig neked legyen igazad ugye? :)
  • Zero 7th
    #21
    Ezek mind kibuktak, azért tudsz róla te is. Szépen cáfoltad magadat.
  • Zero 7th
    #20
    Hát őszintén a neten mindenféle baromságot összeolvasott fasz kommunista hippik sokkal nagyobb probléma, mint ami a GMO valaha lenni tud.
  • wraithLord
    #19
    TECHNIKAILAG nem túl bonyolult felfedezni egy ilyen problémát. Hogy valaki nem akarja észrevenni, és hogy miért nem, az más kérdés...
  • wraithLord
    #18
    A technikai vívmányok már csak ilyenek. Lehet jóra és rosszra használni, lehet felelőtlenül és felelősen használni, lehet hozzáértően és hozzá nem értően használni. Mint az égegyadta világon akármi mást.
    Az ember pedig tévedhet, mint bármi másban.

    Ettől még az élőlények génsebészeti módosítása hasznos, rengeteg lehetőség van benne, és az embernek is nagy segítség (mint bármelyik más technikai vívmány), illetve nagyon fontos genetikai-molekuláris biológiai elméleti előrelépés.
  • sanyicks
    #17
    annyira nem bukik ki a mérgezés, főleg ha bizonyos cégek hasznot húznak belőle. Pár példa:
    -azbeszt
    -ólmozott benzin
    -dohány

    Bizony az ezekből hasznot húzó cégek a végsőkig tagadtak minden károsságot, általuk fizetett tudósok bevonásával is.
  • Tetsuo
    #16
    Ez a hírverés csak reklám a GMO-nak, semmi köze valójában a kínai ipari kémekhez vagy a kémeknek ehhez. ;-)
  • BCs design
    #15
    én meg azt olvastam hogy a lopás be van tiltva, de egyesek mégis csinálják, ez biztos csak egy őrült össze esküvés elmélet, hiszen ha be van tiltva a lopás akkor tuti nem lop senki
  • BCs design
    #14
    persze a világ arról híres hogy mindig minden nagyon biztonságos, tökéletesen letesztelik, mindent tökéletesen tudnak, még véletlenül sem lesz mérgező, még véletlenül sincs olyan hogy egy mérgező dolgot évtizedekig használnak, meg ha mégis, tuti biztos hogy rögtön rájönnek, és még véletlenül sem az lesz hogy évtizedekig vagy évszázadokig kicsit roncsolja majd az ember szervezetét és negatívan megváltoztatja az utódok genetikáját, á ugyan ilyen tuti biztos nem történhet meg, hiszen a világ mindig nagyon tökéletes és nagyon biztonságos
  • Vol Jin
    #13
    Erre utalnak a békaemberek is, akik ürgebőrbe bújtak, úgyhogy vigyázni kell.
  • keembo
    #12
    Érdekes kommentek, mert majd mindenkinek érthető az állásfoglalásának oka. A problémát abban látom, hogy a természetes fajokat nem rövid idő alatt hozta össze az evolúció, talán némelyik faj csak hosszútávon volt életképtelen vagy sok más olyan dolog lehet, amivel a kapzsi agrárrezsim nem törődik (értem én ezt pl. a szaporodásra nem éppen alkalmas, már létrehozott fajokra), mert minek. Talán ezen szarok legalább egyike miatt generációk kapnak majd ilyen-olyan betegséget vagy hajlamosságot rá. Szóval sok oldalról megközelíthető, hogy miért problémás a dolog.
  • halgatyó
    #11
    Én azt olvastam, hogy Kínában betiltották a GMO kukoricát. Most meg azt állítják, hogy a kínaiak éjjel a szántóföldeken térdelve ássák ki a magokat:-))) Majdnem felnevettem. Mint egy Bond filmben!
    Tényleg ennyire hülyének néznek minket?
    Ez egy tipikus Kína-ellenes média-akció, semi más. A krimiken és jamesbondfilmeken felnőtt hülyék meg kigúvadó szemekkel merednek a képernyőkre. Huúúúú-huúúúú igen a kínaiak!
    Kínát most zaklatni kell, mert úgy tűnik, nem sikerült LEVÁLASZTANI eléggé az oroszokról, akilket hamarosan megtámadnak (az az utasszállító-lelövés nem bizonyult eléggé hatékonynak). A háttérben biztos hogy megy a zsarolás, fenyegetés, egyezkedés, besározás, hogy külö-külön tudják elintézni az oroszokat és Kínát.
  • wraithLord
    #10
    Persze, a transzgenikus témára már nem is akartam kitérni, mert megint jön a "ez a sátán műve" észrevétel...
    Ha valami mérgező anyagot termel, az elég hamar kibukik. A kutatók tudják, hogy a szakasz, amit beépítenek egy DNS-be, az mire jó. Azért nem úgy megy egy új növény kifejlesztése, hogy kivágják a DNS fragmentet, és belekalapálják a másikba. Egy genommódosítás elég sokfázisú folyamat...
    Ráadásul nem rögtön dobják piacra, hanem tesztelik is.

    Persze pl. a spontán mutációk (főleg kromoszómamutációk) okozhatnak problémákat, de ez a veszély GMO-zás nélkül is megvan, max. kisebb. De ha időben felismerik, akkor nem lesz belőle probléma.
  • Vol Jin
    #9
    Az probléma lehet a GMO-val, hogy nem élelmiszernövény génjeit is beépíthetik. Tehát amíg az egyik kukorica génjeit kutyulják a másikéval, sok baj nem lehet. De mondjuk ha fognak egy szárazságtűrő növényt, amit nem eszünk, és kiszednek belőle néhány szekvenciát, illetve ugyanezt csinálják egy kártevőknek ellenálló szintén nem élelmiszernövénnyel, akkor létrejöhet egy szárazság és kártevőtűrő kukoricának kinéző valami, amiben olyan anyagok vannak, amik hosszú távon károsak. Mondjuk azért kártevőtűrő, mert mérgező anyagot termel.
  • wraithLord
    #8
    A GMO génmódosított organizmust jelet. Minden kukorica génmódosított mivel a kukorica őse így nézett ki (kép bal oldala):

    A tudomány, a technika fejlődik, és ma már nem csak hosszas válogatással és keresztezéssel tudják ezt elérni, hanem direktben a DNS génsebészeti módosításával (beraknak/kiszednek a DNS-be/-ből szakaszokat) is.
    A génsebészetnek annyi a lényege, hogy sokkal egyszerűbben és gyorsabban tudunk előállítani az igényeinknek megfelelő táplálékforrást (pl. kukoricát, ami az őseinknek kicsit sokáig tartott), különböző vegyületeket termelő mikroorganizmusokat stb.

    Az már más kérdés, hogy ki mire használja ezt. Mint minden mást, ezt is lehet rossz célra (értem én gyors pénzkeresési célzattal lexarni, hogy mit katyvaszoltatnak össze a kutatókkal a laborban) használni. De ez már a konteó kategóriába tartozik.

    Amúgy sejtettem, hogy erre gondolt Tetsuo, csak nem én akartam erre a "témára" terelni a szót...


    #7 A1274815: "(...)megfertőzi a többi kukoricát(...)
  • A1274815
    #7
    Legalább valami hasznosat lopnának és nem olyat, ami önmagában szaporodás képtelen, megfertőzi a többi kukoricát ezzel és még feltehetően ártalmas is lehet a fogyasztása.
  • Griphons
    #6
    Nem a GMO kukoricamag csórásáért kellene pusztulnia az emberiségnek, hanem a létrehozásáért. A kínaiak is elég hülyék hogy pont egy mérgező vackot lopnak.
    Ez kb olyan mintha nehézvizet lopnának, mert szomjasak.
  • wraithLord
    #5
    Miért, te mi vagy? Üregi nyúl? (:
    Általában értem (pontosabban látom), hogy miért írnak az emberek ilyeneket, de most valahogy nem sikerült összerakni, hogy a GMO kukoricamag csórásért miért kéne az emberiségnek pusztulnia.


    Amúgy szerintem egyszerűbb lenne csak simán megvenni a terméket, és annak a DNS-ét elemezni. Hibrid ide vagy oda, nem nehéz kitalálni a szülők genotípusát (a változtatások megkeresése és a másolás megoldása mellett ez szinte semmiség).
  • inkvisitor
    #4
    A selyemhernyó illetve a teacserjék lopkodása a 18. sz.-ban ismerős valakinek? Csak akkor még Kínából próbálták kicsempészni az Európai "tolvajok" a császár tulajdonát.
  • Tetsuo
    #3
    Az efféle cikkekről mindig beugrik, hogy az emberiség megérett a pusztulásra...
  • Agamemnon
    #2
    így az érintettek minden megtesznek annak védelme érdekében.

    mindent -re javítsátok pls.
  • sanyicks
    #1
    juj de sajnálom a gestapo jellegű majdnem hatósági jogkörű ellenőrökkel biztosított óriáscégeket.