15
 • Tripax
  #15
  Most lehet nem fogok jót mondani, de miért akarná valaki azt hogy az utasok szenvedjenek?! El tudjuk képzelni azt, hogy egy repülőgép társaság rontsa az üzletét? Az államnak is pénzbe kerül az ilyen hülyeség.
 • kvp
  #14
  Egy mai atlagos desktop replacement keszulekbe boven befer a gyari aksi helyere par kilo robbanoanyag es melle egy kis meretu aksi hogy be is lehessen kapcsolni egy 5-6 perce, meg akkor mar a gyujtoszerkezetet is ellatja arammal. Ehhez kepest a tenyleg mukodo vedelemhez a rontgenkepekrol kellene felismerni az anyagokat, viszont egyre jobban terjednek a femburkolatu keszulekek. Persze egy atlag bombakereso kutya sokkal hatekonyabb lenne. Az egesz intezkedes nagyjabol csak az otthon a konyhaban barkacsolo amatorok ellen jo, ugy latszik vagy egyre tobben vannak vagy a kormanyoknak mar nincs jobb otletuk.
 • StoneCold7
  #13
  Ezzel tényleg csak az embereket szopatják, de aki ilyenre vetemedik, azt egy csöppet sem fogja megnehezíteni ez az intézkedés.
 • halgatyó
  #12
  Továbbá: azok pofáznak nekünk terrorizmusról, akik az egész terrorizmust létrehozták, fenntartják, támogatják, továbbá akik a sokmillió saria-hívő Európába vándorlását szervezik, buzdítják, pénzelik, és minket a tűrésére KÖTELEZNEK durván szembemenve az összes demokratikus hazudozással, amikre csak akkor hivatkoznak, ha le kell rohanni, vagy meg kell embargózni/bombázgatni valamelyik országot, mert nem fekszik hanyatt szétrakott lábakkal a FED-maffiának.
 • halgatyó
  #11
  1.) Nekem az a fénykép a 8. hozzászólásban inkább fényképezőgépnek tűnik!

  2.) Én párszor megfigyeltem, ahogyan átvilágítjáka csomagokat. SZÍNES képet adott az az átvilágító, és nem ilyen monokróm óegyiptomi változatot láttam. Ezeken a színes képeken a csomag különböző anyagai más színekkel jelentek meg.

  3.) Azok a vizsgálók, akik ezeket a képeket nézik, alapos képzésen estek át, és ezernyi különböző tárgyat láttak már röntgenen.
  A feladatuk csak az, hogy a GYANÚS tárgyakat észrevegyék, aztán X db gyanúsból lesz 1 amelyik tényleg az volt.

  Jópár éve felmentem egy honlapra, ahol MR felvételeket lehetett kiértékelni. Az még rémesebb, mint az alább látható röntgenkép. Aki nem ért hozzá, annak halovány fingja sincs, hogy mit lát. Mégis vannak, akik megmondják, hogy az MR kép mit mutat, és a diagnózisukat a műtét általában igazolja.
  Az ilyen röntgenképeket is tudni kell kiértékelni.
 • Tetsuo
  #10
  Lammaeren kívül ki hiszi el, hogy ez a lépés a biztonságot növeli?
  2001 szept. 11. óta a terrorizmus elleni harc a legjobb kifogás újabb regulák bevezetésére.

  Ne csodálkozzunk, ha hamarosan az eszközökön az adatokat is leellenőrzik.
 • lammaer
  #9
  Jó ötlet.. ha 100%os védelmet nem lehet csinálni, akkor inkább ne is tegyenek semmit.
 • lammaer
  #8
  Hát, a röntgentől biztos nem fog látszani :)

  Tessék, így néz ki egy lapotop a röntgenen... találd meg hogy mi nem oda való :)

 • lammaer
  #7
  Hát kétlem hogy a repcsis bombákat az utasok szokták nyomogatni....
  Tényleg, mikor volt utoljára bombás támadás repülőn?
 • Ender Wiggin
  #6
  nem lenne elég a robbanóanyagok gépre való felhozatalát tiltani?
  vicc nélkül, mikor átmegy a kütyü röntgengépen, akkor nem látszik benne a plasztik? nehogy már.
 • Jeffjohnson
  #5
  Ez is egy olyan dolog, amivel az utasokat szívatják de tényleges védelmet nem ad csak egy látszatintézkedés. Ha már tényleg ettől félnek, akkor ne engedjenek semmilyen elektronikus eszközt felhozni de ez az intézkedés nagyon könnyen megkerülhető.
 • M2 #4
  Szerintem egyszerűbb lenne minden utas leszedálni az útra, akkor nincs velük gond. Alszik egy jót, aztán leszállás után felébresztik.
 • lammaer
  #3
  Bár tény hogy kétséges egy olyan védelem aminek a működésébel tisztában vannak a "terráristák", azért ne a hatóságok legyenek a szemetek amiért megpróbálnak tenni ellenük valamit....
 • 0Fritz0
  #2
  Ez sem a megelőzésről szól.
  Csupán szinten akarják tartani a figyelmet és a félelmet.
 • syn7h37ic
  #1
  Simán kijátszható még ez is. Példaként, a Lenovo Thinkpad-ek dupla akkus megoldása. Az optikai meghajtó helyére egy másodlagos akku, a valódi akku helyére a semtex. Bekapcsolom, működik, mutatja a töltést, és 10000m-en robbantható. A terroristák sem hülyék.