Windows 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Ismerősömnek van egy Sony Vaio laptopja eredetileg win8-al. Frissített win10-re.
Hang beállítások eltűnt a Vezérlőpultból. ProgFilesban ott a driver, de nem indul el se kompatibilis módban, rendszergazdaként, sehogy.
Próbáltam újra telepíteni a drivert semmi.
Hang amúgy van csak torz, olyan mintha nagyon erős lenne a hangszint.
Tudtok valami megoldást?
...::::::...
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Forrás: Kernel Power
Szar Bayern, szar Bayern :)
Az érdekelne, hogy valahol tárolja-e a windows az újraindítással kapcsolatos dolgokat. 3-4 naponta fogja magát és restartol, de nem igazán tudom miért. Laptopról van szó, túlmelegedés nincs
Szar Bayern, szar Bayern :)
Vagy minden marad ahogy most van csak visszaáll alapértelmezettbe minden?
Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01
Mit javasoltok?! Melyik win-t tegyem fel és abból is melyik verziót(Home, ultimate stb. )? Win 10-et elfogja bírni a gép?! Igazából csak netezek és filmeket nézzek.
Utoljára szerkesztette: Adi, 2016.03.05. 14:52:35
Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01
Filmeket nem játszik le, mert a windows média player, a film+tv, a potplayer, mind hibát észlet és leáll hibaüzenetet dob .
Az üzenetközpontban,meg sorra dobálja fel,hogy visszaállitotta az alapértelmezett programot a video fájlokra,de minden kiterjesztésre külön üzenet(mkv,wmv,wav mp3 stb..)
Pedig az alapértelmezett film+TV lejátszó sem játszik le filmeket.
A steam progit is feltelepitettem de a frissitési csik után minden figyelmeztetés nélkül eltünik és nem fut sehol sem a háttérbe vagy nem nyitja meg.
A 3dmax progi az egyik nap minden gond nélkül megy majd ugyan az az aplikáció hibát észlelt és leáll hibával zárul.
De volt rá példa, hogy pár nap mulva meg megint elindul,pedig nem nyultam hozzá..
Elég bosszantó,hogy nem tudom teljes mértékben használi a gépem.
Nem insideres a win10 és a legutolsó build .64bites. Toshiba L750d-16k a gépem.
Szerelésként meg felrakom rá aktiválás nélkül, a többit meg oldja meg otthon magának, persze ha nem adnak win kulcsot.
Nem kell annyira figyelni rá. Úgyis kiírja, h "Aktiválja.... mert lejárt bla-bla", meg eltűnik a háttérkép, meg profilkép. Semmi nem fog törlődni.
Akkor rányomsz megint tool-ban az aktiválásra, kijelentkezel, bejelentkezel, azt annyi. ~20 mp. Ugyanúgy megy minden tovább.
Sztem "Orbit30 & Hazar" aktiváló jobb Win7-re.
Parancssorba (rendszergazdai) töröld a kulcsot:
slmgr.vbs -ipk
Majd adj hozzá másik kulcsot.:
slmgr.vbs -ipk 00000-00000-00000-00000-00000
(000... értelemszerűen a kulcs). Azt aktiváld. Nem?
- Kösz, Bájgúnár, (vsz. nekem akartál válaszolni a #2737-en), ha a fentebbi nem vezet eredményre, ezt fogom tenni, bár a kms-től eddig idegenkedtem. Igaz, ezt 3 gépen kell rendszeresen fejben tartani.
Képernyő kikapcsolás idejét: Vezérlőpult / Energiagazdálkodási lehetőségek -nél, bal oldalon a Képernyő-Kikapcsolás idejének módosítása részben tudod állítani.
Állítsd át ott az 1 percet, ha azon van. (Nekem monitor 10 perc, alvó mód meg 1 óra).
Hibrid alvást állíts be. Hibernálást meg Soha -ra tedd. Semmi baja nem lesz. Max ha áramszünet lesz, totál gépindítással kezdesz.
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2016.02.29. 00:02:51
Feltennéd simán a win10-et. Azt meg aktiválod microsoft-toolkit-2-4-8 -al.
Amit innen le is szedhetsz.
Annyi "bibije" van a dolognak, hogy ~180 naponként (vagy ha már lejárt az aktiválás) rákattintasz a toolkitben az aktiválásra.
Aktiválási időt (rendszergazdai) parancssorban ezzel: ---> slmgr /xpr <--- parancsal tudod lekérdezni.
Ennyi lenne.
Bármire bármit megfestek. Commodore 64 floppy meghajtóval és két mikrokapcsolós joystickal.
-1. az mennyire baj, hogy a winloader ugyanazt az OEM termékazonosítót adta mindegyik gépre? (7 alatt ezzel nem volt gond). Egy OEM-hez csak egy hardver tartozhat a MS-nál? (persze, w7retail lett volna jó)
-2. próbáljak egy másik generic w10pro kulcsot, vagy fölösleges?
-3. várjam meg, míg a MS feloldja az összes korlátozást, mert azt szeretné, h a világ minden gépén w10 fusson?
-4. vagy más 5let? Így nem tudok tisztán telepíteni.
Ezek mind itthoni gépek, semmi üzleti felhasználás. Előre is köszönöm.
★★★★★
★★★★★
Utoljára szerkesztette: Blum, 2016.02.28. 14:17:23
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★
A sfc/scannow nem talált hibát, utána a 2-es és a 4-es(ez utóbbit nem biztos, lehet, h csak akartam, éjszaka/fáradtság/sör) pontot használtam. Ezek után történt, amit az előbb írtam. Még most is van startmenüm, hurrá! Soxerencsét.
Annak ellenére hogy a novemberi update óta tömve van minden fórum ezzel a hibával, a M$ úgy tűnik nagy ívben szarik rá.
Nálam is folyton előjön ez, teljesen random. Most úgy 3 napja nincs startmenüm (shellem) kb, de így 4 hónap után már kb csak leszarni tudom én is. Max néha a számológép meg a naptár hiánya basz fel, mert persze az appok se mennek ilyenkor... De néha magától is helyrejön a shell, ki tudja miért... Ha elgurul a gyógyszerem, majd újraindítom a gépet 😊
Addig: síri csend és hullaszag.
Na, még azért egyet: magyar 101-re állítottam a klavit (mert QWERTY billentyűzeten tanultam), mégis mindig sima magyar QWERTZ-vel indul, sőt, menet közben is időnként visszadobja magyarra. Más OS ilyet sose csinált, hogy is van ez? (EN telepítés volt, HU pack ráinstall.)
Xcuse me +1x,
- a 2 hetes w10 start menüje pár napja klikkelhetetlen, igaz, a fontosabb funkciókat máshogy, máshonnan is el tudom érni (az ostoba és szükségtelen csempék kivételével), dehát ugyebár a csinos integritás, az kissé hiányzik (pl. csak gombbal tudom kikapcsolni.). Talán, mert a összes, MS kémkedéssel kapcsolatba hozható kapcsolót kikapcsoltam (tűrhetetlenül sok szóismétlés!)? Megoldási javaslat, ha lenne, megköszönném.
Addig is: Kiitos mitä olet tehnyt. (finn)
- Bon-nak a (kerítés)2718-as hsz-hoz: a (nem túl acélos) hasonlat, kedélyesen tegező üzemmód természetesen nem Rád vonatkozott: a szólásokra vonatkozó általános alany. Csak megörültem, mert végre egy tisztességes DOS(amin nevelkedtem)-parancsot mutattál a magától elszállt MS-guru legújabb elmeszüleményének túlságosan is (és csakis!) felhasználóbarát dzsungelében.
Berki Tamás dala szerint: "már átszálló sincs, holnapra villamos se lesz". Mint a Vezérlőpult. Osztán majd gépészkedhetünk forráskódban. Még mindig C++?
Szamizdat: MBR for UEFI módban kellett volna kiírnod, úgy FAT32-t csinál 😊
Kiss my ass, Gates.
(Irénkém, ha lassú a Windows, hogy takarítod ki? - Hát, veszek egy jó nagy flakon ablaktisztítót. -)
2. Használható mindegyiknél.
(fohász: Óh Uram, add vissza a DOS 6.22 FDISK-et!)
Utoljára szerkesztette: Szamizdat, 2016.02.22. 22:59:32
2. nem hinném, hogy zavarja. A telepítés elején engedni fogja a törlését.
3. ha megmaradni utólag elrejthető.
Ahogy én csinálnám: Windows 7 frissítése Windows 10-re, majd tiszta telepítést csinálnék és a Window 10 telepítővel boot-olva, törölném az összes partícióját a 250gb-os winyónak (fontos cuccokat mentve) majd a telepítővel létrehoznám az új partíciót és már mehet is a telepítés.
a DOS jellegű OS-választó multiboot oldal, a(dual) BIOS után, eltűnik-e ezek után, vagy a bootban maradnak xp-maradékok, amik miatt nem?
Bocs, de ezeket időspórolás okán meg kéne tudnom, mert nincs időm a kályhától elindulni.
(gép: Gigabyte ga-h61m-ds2, intel G860, 2GB ram (most még), uefi/bios.)
De mi a fenét rontottam el, állítottam el amitől ilyen ez a rendszer?
Csak a hibernálást kapcsoltam ki, és gépházban állítottam ezt-azt.
Adott egy kis HDD, 250GB, xp volt rajta, vagy 2 éve kettévágtam (easeus part-managerrel) 60-40%-ra. A nagyobbik (kiürített)partícióra lemezről W7-et raktam, a kisebben maradt az xp, mind2 multi-boot üzemmódban (a proci tudja) jól műxik, aktivált, legális. Most muszáj ezt a vinyót használnom, oly módon, h 7-esre 10-est tennék, xp-t elhagyni, helyét sóval bevetni, a partícióját összeragasztani a másikkal, egy c: legyen az egész. Xp telepítőben még volt teljes particionáló/formázó, 7-ben sztem csak formázó, 10-re ha frissítek, tudok-e ilyet előhozni? Easeus már nem játszik. Mi a teendő? (lehet, h amatőr kérdés). (na és a multiboot uninstall hogyan?)
steam, origin: ACE_hun