6762
  • Bal0924
    A fos tiz törölte az összes nyomtatót a hálózatról
    És a wifi-s nyomtatót is meghülyítette, újra kellett konfigurálnom!
    És belassította a gépen a letöltést, fogggalmam sincs hogyan csinálta

Néha a windows gombot nem érzékeli hogy elengedtem így egyfolytában elindul az a felolvasós segély program
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2016.10.02. 14:16:20
  • bon
    Magától cserélgeti, nekem változik, de nem minden nap.
  • bon
    Összevont biztonsági frissítés, tehát nem 1 frissítés. Nem csoda, ha tovább dolgozik, nálam pl. gyorsan végzett.
  • xxx007
    Lenne egy kérdésem , zárolási képernyőnek a Windows Reflektorfényt állítottam be ... ez magától módosítja a képet vagy nekem kell mert 2 hete ugyan az a kép ... w10pro x64 ...
  • aikon16601
    Lemezkezelőben jobb klikk a c-re, és ott kötetkiterjesztés..
  • bardocz
    Nagyon jó, ismét lehet logitech driverekkel szopni, mert ennek a fosnak megint el kellett kúrnia.
  • bardocz
    Miféle frissítés jött, hogy megint ilyen fél órákig tart, míg megcsinálja? Kb gyorsabb lenne újratelepíteni az egészet.
  • kitt2000
    C-van a rendszerem
    D-röl lehetséges áttenni a C-re szabad helyet a nélkül hogy újra kell telepíteni a gépet?
    Gyorsabb legyen a gép!
  • bon
    Nem halott, pláne ha nem használ az ember bővítményt.
  • Lantee
    Megoldottam, köszönöm!
    Eszközkezelő - Meglévő cucc - Driver update - Manuálisan kiválaszt a SoundMax - és csoda történt. :)
  • Lantee
    Halihó! Nem tudom, hova máshova írhatnám a kérdésem, így itt teszem fel.

Hozzám került egy Lenovo 3000 N100-as laptop, amire nemrég feltelepült a Win 10, de azóta nincs hangja.
    Megnéztem, hiányzik a SoundMax audio drivere. Na, itt kezdődik a gond, ugyanis nincs Win10 által támogatott új driver, a régit (XP, VISTA) meg nem lehet rá felerőltetni. Amiket megtettem:

- Eszközkezelő - Hang cuccok eltávolítása - Restart --> Visszállt minden ugyanoda.
    - Eszközkezelő - Régi Hardver Hozzáadása - Saját lemez - Régi driver kiválaszt - Nem adja be.
    - Többféle régi drivert letöltöttem, de egyiket sem engedi felrakni, mert nem kompatibilis.

Valakinek van bármi ötlete, hogyan tudnám visszacsalogatni a hangot szegény párába?

Előre is kösz!
  • k0trapali #3544
    Sziasztok!

Tudom, nem teljesen Win10 téma, de ez ay Edge böngésző ez ennyire halott? Van hozzá pár darab számomra tök haszontalan bővítmény és itt megállt a tudomány? Kb. az új funkció óta nem láttam, hogy adtak volna hozzá új kiegészítőket. Egyedül a Chromecast lenne számomra a fontos, mert az sokat használom. Szeretnék átállni, de így, hogy ennyire semmilyen még maradok a Chrome-nal.
  • Hirthalion
    Akkor lehet megpróbálom ssd-vel megoldani az állandó 100% lemezhasználatot, ha az eredetivel nem megy. Ha most vennék laptopot nagy eséllyel már úgyis ssd volna benne (bár akkor meg lehet volna benne egy hagyományos is, háttértárnak, seedelés-hez)
  • bon
    Igen TB-ot akartam írni. Samsung 850 pro 128GB-okat használok négyet is, elég jók. 4-ből 3 szerver környezetben, ráadásul a 3-ból kettő ssd-t, 2hdd+2SSD Tier formájában fájlszerverten, igaz még csak 9 hónapja és nem túl nagy adatmozgással.
  • Bal0924
    10napja írtam hogy gondom van 10 alatt a programok beállításával.
    #3474 - #3475 - #3476
    Nem vált be egyik módszer sem.
    Valami tipp, megoldás?
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2016.09.26. 18:46:50
  • MerlinW
    Gondolom 50TB-ot akartál írni. Senki sem mondta, hogy ki is bírják a 9PB-ot, de az én első SSD-m pl ~2,5PB-ot bírt 6 év alatt, (nemrég hunyt el szegénykém) de azóta sokat fejlődött a teknó. Persze az sem mindegy, hogy milyen vezérlő van az eszközben és hogy milyen típusú memória modulok. Az az 50TB / 30% elég szomorú statisztika. A mostani SSD-im 91TB és 64TB, mindkettő 100%-os. Mindkettő Intel. A Samsung 1TB-osom még új, arról nincs tapasztalatom.

Egyébként 1-2 petát a legtöbbnek bírnia kellene desktop körülmények között. Cikk
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.09.26. 18:11:45
  • wollnerd #3539
    Nekem is ez a szitu! A Disk usage 100%. Pedig én is kikapcsoltam az előtöltés szolgáltatást... De ez csak a rendszer főbetöltése után van pár percig, utána jó... ASUS X550C laptop.
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.09.26. 17:15:51
  • bon
    Elsőnek, gép kényszerített kikapcsolása a bekapcsoló gomb 5 másodpercig nyomva tartással. Legújabb ISO letöltése: link
  • bon
    Ez nem így van, a 9000Tb-ot nagyon elírtad. Az első SSD-m közel sincs az 50gb-hoz és mégis a kondíció 30% alatt van. De ha megnézed az itt felsorost SSD-ket, jelentősen kisebb adatmennyiségre vannak tervezve: link
  • Gibor
    Sziasztok!
    Lenne egy nagy problémám, nemrég frissítettem az évfordulós frissítést, azóta nem nagyon tudom használni a gépet és nem jövök rá mi lehet a gond. A probléma az lenne hogy véletlenszerű időnként a memória használat felmegy 96-100%-ra és úgy lelassul a gép hogy kikapcsolni is legalább 1óráig tart. Monitorozok mindent és az alapból 2.5gb-ot használ a rendszer, de mikor felmegy 100%-ra akkor azt írja 8/8 de a programokat összeadva akkor is csak 2.5 körül vagyok mint normál esetben, tehát valami felzabálja a ramot úgy hogy semmivel nem tudom előhozni hogy mi lehet az. Utolsó reményem hogy újra teszem ismét (kb 4. alkalommal) a rendszert, viszont honnan tudnám beszerezni a frissített évfordulós telepítőt? Mediacreation tool a legrégebbi 1506 (talán) verziót teszi fel a pendrive-ra.
  • Hirthalion
    Az a baj a linkkel, hogy a magyar windows-ban a szolgáltatások egy része is magyar, így nem tudom fut-e külön win 10-nél a prefetch és superfetch is, mert magyarul csak az egyiket találtam, Előtöltés-ként (gondolom ez a prefetch)

De ha elég a registry-ben mindnehová 0-át írni ami fetch a PrefetchParameters résznél akkor már letiltottam korábban mindkettőt, de ennek ellenére továbbra is 100%-os a lemezhasználat...

Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2016.09.25. 15:07:33
  • Jim Morrison
    ah tényleg
  • gergely1991
    De konkrétan nem írta le hogy melyik környezeti változót akarja(csak azt hogy "bizonyos"),meg az se hogy kiakarja-e listázni.Ezért nem válaszoltam úgy. :)
  • MerlinW
    Az csak a user könyvtárat adja vissza. A környezeti változókat a SET parancs írja ki parancssorban. SET "változónév"-vel pedig specifikusan kapod. pl set home vagy set path
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.09.24. 19:05:00
  • gergely1991
    Pl.: echo %userprofile%
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.09.24. 18:07:33
  • MerlinW
    Semennyire sem árt. Átlagos SSD-k kb 9000 TB írás/olvasást bírnak. Ha nem 0-24-es szerverben van az eszköz, előbb fog meghalni az elektronika, minthogy elhasználd a memóriachipeket.

Fetch-ek kikapcsolása
  • Jim Morrison
    igen, ezen túl vagyok, végignéztem mindent, de egyik gyökér könyvtárában se volt amit kerestem... elkezdtem egyesével törölni aztán így meglett...
  • MerlinW
    Keresőbe beírod hogy path ami a system properties-hez dob, majd ott environment variables.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.09.24. 17:28:12
  • Hirthalion
    A superfetch és a prefetch a Windows 10-ben ugyan az? Mert magyarul csak előtöltést találtam, és tiltottam le, szuper kezdetűt nem.
  • Hirthalion
    A 100%-os lemezhasználatra még mindig nincs itt számomra megoldás? Már mindent letiltottam/kipróbáltam amit máshol olvastam, de semmi változás. Ezek szerint egyedi eset.

Az SSD-nek mennyire árt a letöltögetés és a torrentezés (24 órában seedelés)? Ha esetleg merevlemez cserén gondolkodnék jövő hónapban...

Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2016.09.24. 14:47:15
  • mikuc
    Megoldva!
  • mikuc
    Sziasztok!
    Következőben kérném a segítségeteket: megvettem az Áruházból a Forza Horizon 3 játék sima kiadását. De inkább az Ultimat kiadás lenne a jobb (az extrák miatt ez így olcsóbbra jön ki, mintha egyesével megvenném az extrákat).
    Hogyan tudnám a sima rendelést visszamondani, hogy visszautalják a pénzt? Sehol nem találok erről semmit, de megrendeléskor az emailben ez szerepel: "A termék megjelenése előtt bármikor lemondhatja a rendelést, és visszatérítést igényelhet." Ugye a sima megjelenése 27-én van.
    Köszönöm a válaszokat!
  • Jim Morrison
    Hogy tudnám "lekérdezni", hogy egy bizonyos környezeti változó milyen úrvonalon érhető el?
  • MerlinW
    Ott az installed updates menü, le van írva minden frissítéshez, hogy micsoda.
  • oneal1
    Tegnap kikapcsolaskor jelzett h frissites van, ma reggel kezdte telepiteni bekapcsolas utan, jo nagy frissites.

Tudja esetleg valaki h mit tartalmaz?
  • FartingSquirrel
    Kompatibilis volt, mivel a program már fent volt, aztán ma frissült a Windows.
    Újraindítás közben frissült, sőt, közben is többször újraindult, szóval nem hiszem, hogy előjött volna nekem ezért valami prompt a frissítés alatt.

Mindegy, úgy tűnik, a frissítés tehet róla...
  • bon
    BIOS?
  • Gladiator
    Hello

Eddig ugy volt hogy az F1-F12 gombjaimnak voltak masodlagos FN funkcioi. Vagyis alapertelmezetten FN funkcio volt, es az FN gomb lenyomasa mellett voltak csak siman F1-F12 gombok. Most ujra raktam a gepem, es most pont forditva lett. Alapban F1-F12, es FN gombot nyomja jonnek csak elo a masdlagos funkciok. Ezt hogy lehetne visszaallitani? Nekem ugy pont jo volt, sokkal tobbet hasznaltam a masodlagos funkciokat.

Koszi
  • bon
    Nem hiszem, ha nem kompatibilis akkor is felhívja a figyelmed az eltávolítására a telepítés elején.
  • Hirthalion
    Én el tudom képzelni, mivel láttam már olyat is, hogy valaki fölrakta a (nem legál) windows-ra a (tört) PS-t, majd a telepítő azonnal a telepítés után uninstallálta is magát. Az adobe termékek viccesek, ha nem legálisan vannak meg.

De hátha kapsz komolyabb választ is :)