Windows 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bon
Feltelepíted boot-olva,kulcs nélkül. Telepítővel meg törlőd a Linuxot.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Fikázásod miatt, csak annyit mondok, hogy hálózati és megosztási központban ott van, mint ahogy korábbi rendszerekben is. Én mondjuk azért nem válaszoltam eddig, mert simán nem akartam. Ja amúgy meg Google a barátod...

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Sziasztok! A laptopomon gyárilag volt Win 7 Pro. Még régebben ezt ingyen frissítettem Win 10-re, amikor lehetett. Most Linux van a gépen, és nem tudom, hogyan tudnám visszatenni rá a legális Win10-et. Mit kellene tennem?
Klon
ennyit a sok "nagy tudású" win10 userekről....
egy egyszerű kérdésre se tud senki válaszolni...

Tudom, most majd jönnek a fikázó kommentek... Hajrá!

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

MerlinW
Nekem nincs komolyabb bajom vele. OSX-é is gáz, Linux UI-k ablakai meg szóra sem érdemes a két nagy testvér mellett. Bárcsak ez lenne a legnagyobb baja a Windows-nak😊

Csak az AoT hiányzik, ennyi lenne az egész...
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.28. 21:40:12

[merlinw.org]

Tetsuo
Bár nem 10-est használok, hanem 7-est, de a Win - ironikusan a neve ellenére - ablakméretezését és -elhelyezését kataszrófának tartom.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

MerlinW
Jah nem. Akkor azért.

Azt nem értem hogy azt a nyomorult "always on top" funkciót miért nem hajlandóak belepakolni a funkciómenübe... (bal felső menü) Minden OS tudja, MS 30 év után sem akarja...
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.28. 21:03:23

[merlinw.org]

Szabi
17083-ba van/lesz
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2018.01.28. 17:09:15

"Nulla tenaci invia est via"

bon
Insider-t használsz?

MerlinW
Jé nekem nincs ilyen menüm, pedig up2date vagyok😊

[merlinw.org]

Klon
#5043?

senkinek semmi ötlete?

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

[HUN]FaTaL
Ez egy feature, én is idegbajt kapok tőle. Azok a programok indulnak el, amik implementálják azt az API-t ami windows update után automatikusan visszanyílik.

Nem tudom ki és miért gondolta, hogy ez egy jó feature lesz....

Ez a startup apps szerintem nem ezt állítja, hanem az msconfig kap egy modern felületet, de ne legyen igazam.

http://goo.gl/gd6Zi5

Tetsuo
Egy komoly szakember-gárda hogy véthet ekkora hibákat? Számomra ez érthetetlen. Mintha csukott szemmel programoznának...

Szabi
decemberben jött egy frissítés, azóta megpróbálja elindítani bekapcsolásnál azokat az alkalmazásokat, amik kikapcsolásnál el voltak indítva, nálam általában a fájlkezelős ablakokat, outlook-ot stb-t is automatikusan megnyitja 😄

majd az új frissítésben végre lesz egy menüpont ahol elméletileg ezt szabályozni lehet

és végre a win+ctrl+c is alapból kikapcsolásra kerül 😄

Utoljára szerkesztette: SZABl, 2018.01.28. 11:54:40

"Nulla tenaci invia est via"

bon
Nem volt nagyobb Windows 10 frissítés. Ja és már nem az msfonfig-nál van az induló programok listája (jó pár éve), hanem a feleadatkezelőben. Na meg a feladatütemezőben.

Endiman
Sziasztok! Volt pár napja egy nagyobb win 10 frissítés, és azóta automatikusan elindul a Utorrent a windowssal együtt. Msconfigban nem szerepel az induló programok között és a Utorrent beállításokban sincs kipipálva a windowssal együtt indulás....

Klon
Sziasztok!

UPC-free-t szeretnék beállítani win10-en. Új kapcsolatott kellene beállítani, de hiányzik a listából a "csatlakozás kézzel vezeték nélküli hálózathoz" -természetesen pont ez kéne....😞
Hogy tudom ezt elővarázsolni?

Köszönöm, a segítséget!

Az ubuntu.hu/letoltés oldalon vannak a 32, és 64 bites verziók. A BME oldalról simán letöltheted, vagy torrentként is, ha van torrent kliensed telepítve. De kb 1,5 GB, úgy hogy hamar lejön bárhogy.
A megfelelő verziót kiírod egy DVD-re, és ezzel van egy UBUNTU telepítőd, de ugyanez alkalmas arra is, hogy DVD-ről futó Live rendszerként használd, telepítés nélkül.
Kicsit szokatlan a file kezelése a windowshoz szokott embereknek, de hamar meg lehet találni benne a logikát, és alkalmas ugyanúgy file műveletekre is. Egy próbát mindenképpen megér, hogy ezzel tudod-e törölni az elárvult bejegyzéseket.

Ha sikerül, akkor ok, ha nem, akkor még mindig van "macerás" módszer. <#vigyor0>
Egy ilyen Live linux, meg mindig jó, ha van a háztartásban.

bon
Érdemes eltávolítani. De újraindítás nélkül szerintem nem fogja engedni eltávolítani.

roblee
köszi, bon.
A problema az, h hiaba tiltotta le a MS az updatet ha mar nekem települt, csak ujrainditasra var az update, de nem kockaztatok. Erdemes lenne az updatet uninstallalni? Egyaltalan müködne az uninstall ha az install nem fejezödött be? Vagy hagyjam a francba es varjam meg a fixet. Köszi

\"Force is a Powerful Ally and a Terrible Foe\"

[HUN]FaTaL
Éppen egy live bootolható ubuntu is megoldás lehet, de telepíthető windows 10 alá a storeból az ubuntu shell és kapsz egyl inuxos parancssort.

Van még a cygwin mint alternatíva.
Utoljára szerkesztette: FaTaL, 2018.01.24. 20:09:53

Dante73
Ez valami lemezről futtatható oprendszer? (Bocsi, de nekem ubuntu, az linux, a linux meg kínai. Megköszönném, ha felhomályosítanál...)

http://www.freetvmaci.info/

[HUN]FaTaL
Ubuntu shell és RM általában működik 😄

Dzsini
keress rá, egy-két ajánlat van a keresőben (főleg angolul, 0 file size delete meg ilyesmi kifejezésekkel)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dante73
Egyszer régen már megcsináltam ezt sajnos, már napok óta a lelkierőt gyűjtöm hozzá...
Reméltem, van valami fájleíró, ami hibás, és abban egyszerűen törölhetem. (Mondjuk, tuti van, mert gondolom, ez azért van így, mert az "adatbázisban" ott vannak a fájlok nevei, tehát kirakja, viszont a lemezen meg már nincsenek ott.)

Macerás, de biztos megoldás, ha nagyon zavar.:
Másold át az összes adatot egy másik winyóra a D partícióról. Majd töröld, és hozd létre újra formázva a D-t.
Ez garantáltan eltüntet minden szemetet.
Majd másold vissza a korábbi tartalmakat, és kész is van. Ha nagy méretű, akkor sokáig tarthat, de éjszakára időzítve a másolást nem annyira nyűgös a dolog.

Dante73
Köszönöm a tippet. sajnos nem oldotta meg...

Futtass le egy check disk-et. Az ki tudja javítani az ilyen file rendszer hibákat.
File kezelőben az adott partíción tulajdonságok, majd a tools, ( vagy eszközök ? ) menüben a check ( ellenőrzés ) pontot válaszd.

Dzsini
A távoli asztal elérésnek két oldala van - egyik oldalon az, akihez kapcsolódsz (ez a Host), másik oldalon az, aki kapcsolódik (ez a Kliens).
A Windows Home verziók korlátozása az, hogy nem szerepelhetnek Hostként. Kliens bárki lehet, le kell tölteni hozzá a kliensprogramot a Store-ból, és hajrá.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.23. 07:49:36

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

milyen a nem-kliens? Léneg hogy szeretnék csatlakozni más géphez..
Tetsuo
Szokott ilyen hibás fájl lenni a Desktopon is Win 7-ben. Meg azelőtt is az XP mappáiban, ha kitöröltem valamit, néha maradt utána egy módosíthatatlan 0 byte-os fájl...

bon
Nem fog jönni, örökké marad a hibás frissítés... Persze, hogy jönni fog, amúgy meg nem mindenkit érint a hiba és már letiltotta a frissítés terjesztését a Microsoft.

roblee
Sziasztok!

Visszaolvastam, volt mar szo a KB4056892 frissitesrol. En jan elejen nem nagyon hasznaltam a laptopom. Mikor nem olyan reg bekapcsoltam, frissitett is a win azon nyomban. Mivel en szinte soha nem kapcsolom ki gepet, csak altatom igy egyelore nalam nem jeletkezett semmi problema. Epp ma futottam bele egy cikkbe ezzel kapcsolatban, ezert is irok most. Mit kellene tennem, hogy ne keruljek bele ebbe a boot loopba es hogy ne csessze szet a gepem? Tovabbra sem kapcsolom ki a gepet. Jonni fog vmilyen update, ami javitja az elozo update hibajat? Elöre is köszi a segitseget.

\"Force is a Powerful Ally and a Terrible Foe\"

[HUN]FaTaL
Nekem úgy jött le, hogy ő a kliensre kiváncsi. Kliens sincs a home editionben (nem tudom, profot használok)?

MerlinW
Remote Desktop alkalmazás nincs, tehát azzal nem. Van RDPWrap amivel lehet emulálni a hiányzó protokolt, de felesleges pepecselni vele. Ott a jó öreg VNC, Teamviewer és társai.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.22. 16:25:57

[merlinw.org]

Dante73
Megjelent a D:\ meghajtómon, néhány üres fájl. Ott vannak, látszanak, de 0 bájtot foglalnak, és nem törölhetők, mert a rendszer nem találja a megadott fájlt... rejtetté sem tehetők, ugyan emiatt.
Valakinek van valami tippje, hogyan lehet megszabadulni tőlük?

Néztem a különbségeket a home és a prof vezió között, és láttam hogy a home nem támogatja a távoli asztalt.

https://www.microsoft.com/hu-hu/windows/compare

Ez azt jelenti hogy a home kiadással nem lehet távoli asztalt elérni?
Tetsuo
<#idiota>

MerlinW
Próbáld meg a customer service-t, talán ők is segíthetnek:
Magyar: 36 1 267 4636
Angol: (+44) 0344 800 2400
US (Washington): (425) 519-3580

Német:
(+49) 89 31 76 0
Partners: (+49) 1806 30 25 25
Business customers: (+49) 1806 67 23 30
Consumers: (+49) 1806 67 2255
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.19. 20:39:18

[merlinw.org]

Dante73
Ha valamire nem találsz választ online, nyugodtan hívd a supportot. Talán értenek hozzá. (Vagy pont olyan ügyintézőt fogsz ki, aki pont nem...)

Köszi, majd átbogarászom.

darkSectorxxx
Ennyi, csak a downgrade szó hülyén hangzik ebben az esetben. Pláne ha új kulcsot adnak.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
Hát oké, ezt értem, erre gondoltam, csak erre írta Dzsini, hogy nem erről van szó.

Mert igen azt gondolom ez nem downgrade, mert nem alakítasz semmit sehova.

Van egy vásárolt win10 kulcs, amit egy win7 ugyanazon változatához is joga lenne használni.

Igen ez support téma lenne.

Bár pont rokonságba tettem fel ugyanazzal a kulccsal win7 pro helyett win10 pro-t.
Gondolom fordítva elfogadja....

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Dzsini
ez a link és ez a link (itt találtam) ahogy látom nagyjából mindenre kitér - ha OEM a kulcsod, akkor ott a downgrade-et az OEM partnernek kell intéznie, szerintem az számodra a legegyszerűbb - vásárlás előtt szólsz nekik, hogy te ezt downgrade-el használnád, és adjanak neked olyan kulcsot is vásárláskor.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.19. 12:56:45

Az a gondom, hogy jelenleg nincs olyan win10 licenszem, amivel felhívhatnám a supportot. <#vigyor0>
Ezért lett volna értékes, ha valaki elmondja, hogy nyugodtan megvehetem, mert működik.

Aztán lehet hogy megspendírozunk egyet, de ott sem mindegy hogy mit veszel.
OEM, vagy dobozos, vagy a géppel esetleg együtt adott használt szoftver licensz.

Az MS oldalán sem találtam eddig mindenre kiterjedő korrekt magyarázatot. Lehet hogy van, csak rossz kereső szavakat írok be.
( Kellene már az a fránya mesterségesen intelligens kereső, ami fél szavakból is megérti mit akarsz. <#vigyor0> )

Mindenesetre regisztráltam a Sysadmin fórumra, talán ott, de még molyolnak a regisztrációm meta adataival.

Dzsini
Arra, amit leírtál #5001 -ben és most szerintem mindenre kitér. Úgyhogy ahogy olvasom meg kell próbálni aktiválni azzal a kóddal, ami a Win10-hez jár, és miután nem sikerül, telefonálni 😊 Ott pedig, ha megfelelő licenszed van (legalább Pro Win10), akkor kapsz egy "egyszer használatos" kulcsot az aktiváláshoz.
(én még sose csináltam ilyesmit, szerencsére nem volt szükségem rá)

Ha OEM gépekről van szó, akkor elvileg ezt a telefonálást a gépösszerakónak kell intéznie, tömeges licenc esetén a rendszergazdának, egyéni esetben pedig a tulajdonosnak.

Elmesélem miről van szó, talán így érthetőbb lesz.

Létezik a downgrade jog a microsoft számos programjához. Ami értelmezésem szerint arról szól, hogy ha veszel egy mondjuk Windows 10 szoftvert, az tartalmazza ezt a jogot lefelé a korábbi verziókra. És ennek a licensznek a birtokában te jogtisztán használhatsz, mondjuk egy Windows 7 rendszert, függetlenül attól, hogy az adott vasra rendelkezel-e bármilyen korábbi licensszel.
Ugyanis ha rendelkezel, akkor az egész feltevés értelmét veszti, hiszen akkor azzal aktiválod, és használod, és nincs szükség egy frissebb licenszre.

Vagyis a downgrade joggal vásárolt Win10 birtokában szerintem a downgrade azt jelenti, hogy te telepítesz egy Win7-et az adott vasra, mindenféle előtelepített, vagy OEM win7 licensz nélkül, nyilván eredeti MS telepítő szettet használva, ami számtalan módon szerezhető, és a birtokodban levő Win10 jogával kérheted az aktiválását a Win7-nek. A telepített windows jogtisztasága, aktiválásának érvényessége ugyanis nem attól függ, hogy milyen adathordozóról telepíted, hanem attól, hogy van-e érvényes, igazolható licenszed hozzá. Ami jelen esetben egy Win10 licenszet takar.

Nyilván ezt egyszerűen a Win10 kulcsával nem tudod megtenni, hiszen azt a Win7 nem ismeri. Ezért valószínűnek azt tartom, hogy felhívod a Microsoft supportot, elmeséled a sztorit, bediktálod a birtokodban lévő Win 10 licensz adatait, kulcsát, majd a vonal másik végén csücsülő ifjú hölgy diktál neked egy kulcsot, amivel a win7-edet aktiválhatod, és mindenki örül, mert jé, működik, és érvényes a downgrade jog.

Minden más esetben, amikor meglévő win7 licenszre való hivatkozás történik, az nem downgrade, hanem az adott win7 licensz szabályos használata, aminek semmi köze az újabb win10 licenszhez.

Na ezt a folyamatot próbálta-e már valaki?

darkSectorxxx
Amit felsoroltam 2 opció, azok közül egyiksem. A link mögött lévők alapján nekem nem tiszta mi a 3. opció....

De a lényeg hogy megvan a válasz.

Dzsini
Már kiderült, linkelve volt az összes tennivaló és lehetőség.

darkSectorxxx
Oks akkor nem arról van szó, hogy a win10-et szeretné downgrade-elni. Senem arról, hogy a win10hez vett cd-kulcsát kombatibillisé tenni a win7-hez. Ami nem downgrade-elés szerintem.

Akkor valami 3. Variáció áll fent, akkor valóban nem tudom mit szeretne, nem tudom a megoldást.

Viszont akkor nem kell még idegeskedni, mert amit leír, én legalábbis csak ezt a 2 variáns tudtam kiolvasni.

Persze kíváncsi lennék akkor mi a 3. variáció. Majd ha kiderül. De stílusban még nem szükséges elfajulnia a témának.