15
  • yamato41
    #15
    Asztali gépen szarok az érintőképernyőre, de nagyon magasról. Nem érdekel, nehogy már olyanra legyen tervezve az asztali kezelőfelület. Óriási baklövés ez a MS-tól.
    A csempeellenesség az egész új kezelőfelület ellenességet jelenti, beleértve a kinézetet is. Ez már nem kikerülhető. Ocsmányak a színek, zavaróak a szemnek stílustalan az egész, ráadásul lassabban elérhető az alkalmazások többsége.
  • tomboy013
    #14
    Bírom ezt a sok csempeellenes egyént itt =D Ha nem tetszik nem kell használni ennyire egyszerű, van más alternatíva, de nem kell mindent teleszemetelni a sírásotokkal. Az MS legalább mert változtatni az unalmas szar statikus ikonos rendszeren és jól is tették, érintőképernyőn abszolút jó a használata, asztalin mint említettem teljes mértékben lehet kerülni a csempét. Ráadásul baromi igényesen néz ki a felület és gyors, stabil, megbízható. Erről ennyit ;)
  • Sir Quno Jedi
    #13
    Nymvadt balfaxok a windows server 2012-be is ilyen csempés tácsos szart tettek. Azóta foltokban hullik a hajunk vaze. Érted, egy telóra szánt felület egy SZERVEREN!
  • Balumann
    #12
    Nekem nincs bajom a csempés kezdőképernyővel, természetesen csak a start menü helyett használom (rajta elhelyezve kategóriákba az alkalmazások/parancsikonok, illetve a keresőt használva), én ha lehet választani, biztosan ezt használnám a start menü helyett már. Bár annak következtében, hogy szinte az egész rendszer ezen alapul, tényleg vannak kényelmetlen következményei (pl. bizonyos beállítások, illetve a jobb oldali sáv, ami elég indokolatlan és sokszor nem azért viszem oda az egeret, hogy azt hozzam elő), ezeket nagyon jó lenne asztali gép esetében eltűntetni.
  • maxy182
    #11
    A Microsoftnak végre észre kéne vennie, hogy az emberek nem feltétlenül gyönyörködni akarnak az OP-rendszer színes, ugráló csempéiben; nem akarják magukat 3-4 gombon átrágni a gép kikapcsolásához, és úgy összességében nem az élet értelmét keresik a Windowsban, csak szimplán fennakadás nélkül akarják használni. Az OP-rendszer akkor a legjobb, ha a felhasználónak fel sem tűnik, hogy ott van...
  • Narxis
    #10
    Nem kell, már van, úgy hívják, hogy Windows 7.
  • tamolnar
    #9
    Akkor csinálj magadnak olyan OP rendszert, ahol nincs csempe. Soha Sehol.
  • CairoJack
    #8
    Igazából kis méretű tableten (ahol a klasszikus win ikonokat nem nagyon lehet kezelni) nem lenne hülyeség a csempés koncepció, ha használható lenne. De nem az, és ezzel van a baj. Ne meg azzal, hogy a használata nem csak egy opció volt, hanem kötelező. Ha nem akartad használni, lehetett szétberhelni a rendszert, és még akkor sem lehetett teljesen megkerülni. Szóval a metro a Win8-ban tényleg megkerülhetetlen. Ami tényleg szomorú, ha azt vesszük, hogy TOTÁLISAN ALAP dolgokat nem lehet rajta elintézni. Sokkal több bajt okoz, mint amennyit megold, pedig (és ez egy szép nagy pedig) ha az MS máshogy áll hozzá az alapkoncepcióhoz, még akár jó is lehetett volna. Így viszont csak egy idegesítő POS. Jah, és ronda is. Az Aero-t én is kérném vissza, ehelyett az összehányt ovodás-legós vacak helyett...
  • yamato41
    #7
    Én nem kikerülni akarnám, hanem azt, hogy NE legyen csempés lóf*sz. Soha. Sehol. Az Aerot meg vissza akarom.
    Bármit gondol a MS, az oprendszer a kezelőfelületről szól. Az, hogy hibamentesen működik, fejlesztik, egyre jobb, de visszafelé 15 évig legalább kompatibilis, az az alap. Nem érdem. A többi a kezelőfelület, mert azt használja a júzer. Az appokat, vagy az asztalt meg tessék úgy megírni, hogy kompatibilisek legyenek egymással, ne ablakozzon már egy app.
  • Narxis
    #6
    Hogy lehet ilyen baromságot írni, hogy kikerülöd a csempés felületet? Kattints már rá a wifi ikonra vagy nézd meg a login képernyőt. A csempés dizájn a Win 8 alapja, az asztal önmagában egy nagyon kis szelete a kezelőfelületnek. Azzal meg csak egyet tudok érteni, hogy ez a minimalista dizájn irtó szar.
  • tomboy013
    #5
    Érintőképernyőn a csempe a legjobb, asztalin az ikon. Ez elég egyértelmű és erre eddig is lehetőség volt. Nekem a 8.1 is az asztalra bootol és semmivel sem rosszabb a használata mint egy win7-nek volt. Nem is értettem sose ezt a csempeellenes dolgot, aki nem akarja használni simán kikerüli asztali PC-n. Sok ész legalábbis nem hinném, hogy kell hozzá, előre is bocsi azoknak akiknek ez meghaladta a képességeit mert tudom azért sg-n megfordul 1-2 ilyen emberke :P
  • Sequoyah
    #4
    Én úgy értelmeztem, hogy az asztal az marad. Csak a csempét nem erőltetik PC-n. nagyon jó ez a csempe, és a design, de csak tableten (érintőképernyőn).
  • vision5
    #3
    Legjobb lenne ha a csempéket kidobnák a francba.
    Meg ezt a béna minimalista designt is...
  • CairoJack
    #2
    ... mert jelenleg egy nulla, és minden szinten versenyképtelen a konkurenciához képes.
  • CairoJack
    #1
    Nekem ez így egész korrektül hangzik. Asztalin végre nem fárasztanak a fosch metróval, ha meg tabletet veszek akkor aktiválható lesz a metró.
    Halkan jegyzem meg, hogy olvastam külföldi lapokon olyan híreket, hogy tableteken meg asztali felület nem lesz, és ha ez igaz, akkor az MS keresztet vethet a tablet piacon való szereplésnek.
    Én ugyanis pont azért vettem Win8-as tebletet, mert van benne asztal, és egy teljes értékű x86-os PC az egész, ami összehasonlíthatatlanul többet ér számomra, mint bármilyen droid, vagy IOS, vagy bármi más.
    Szóval az asztali gép az legyen asztali gép, a tableten meg lehessen dönteni, hogy most ujjal irányítod, és akkor metró, vagy billentyűzet/egér/touchpad kombóval, és akkor asztali felület.

    Még annyit fűznék hozzá, mint napi szinten Win8 használó, hogy a Metro felület minőségét, testre szabhatóságát, ergonómiáját, stabilitását, kinézetét, és különösképpen a rá elérhető programon mennyiségét és minőségét RADIKÁLIS MÉRTÉKBEN JAVÍTANI KELL