25
  • wraithLord
    #25
    Én főleg Rotten Tomatoes-on szoktam nézni, hogy érdemes-e megnézni egy filmet.

    A Transformers filmek értékelése:
    1. - 57%
    2. - 19%
    3. - 36%
    4. - 17%

    Furcsa, de én is kb. így éreztem. Tehát az Age of Extinction kb. olyan szinten van, mint a Revenge of the Fallen. Egy kis fejfogás és szemlesütés mellett egyszer nézhető, ha valakinek van rá 3 felesleges órája. :D
  • BaliBoy
    #24
    Le kellett törölnöm a monitort a sok nyál miatt..
    Bírom az ilyen önjelölt megmondó embereket.
  • gombabácsi
    #23
    hardwired fórumról egy gyöngyszem, teljesen nem értek egyet vele, de a lényeget jól megfogta höhöhö
    http://hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=6410&p=2
    --------------
    A Transformers sorozat egy értéktelen szar. Nem a "Remény rabjai" magasságban és ligájában értéktelen, hanem a tartalmatlan, de igényes szórakozást kínáló filmek mezőnyében is egy fos. Azért igénytelen szar, mert az emberi ostobaságra alapozza a vélt értékeit, és azért sikeres, mert tökéletesen felméri a piacot. A Transformers megmutatja, hogy az emberek jókora hányada ostoba állat, akit tökéletesen kielégít két fém heregolyó ütközése, vizelő robotok látványa, vagy a fingás-füvezés-böfögés szintjén megrekedt poénok. Sőt, ezeket az elemeket újrahasznosítja részről részre, mert az emberek nem csak simán ostobák, hanem fejlődésképtelenek is, így 5 éves távlatban tökéletesen letuszkolható a torkukon harmadszor nagyjából ugyanaz.

    Ez nem tetszik-nem tetszik kérdése, illetve csak a felszínen az. Akinek ez tetszik, az egy igénytelen szar, ugyanaz a birka tömegállat, aki a tévé előtt rohad és nézi a Való Világot. Ne akarja senki annyival elintézni, hogy két egyenértékű ízlés találkozása, mert ez nem ennyi.

    Nyilván eldönthetem, hogy megnézem-e, ez csak természetes. Ha nem nézem meg, nincs is rám káros hatása, igaz? Esetleg annyi, hogy sajnos az igénytelen birkák pont rossz érzékszervet választottak vezetőnek, és sajnos csak olyan filmekkel lehet behúzni a mozikba, amiknek a költségvetéséből kijönne 2-3 - amúgy gyönyörű - látványfilm.
    Csinálnak egy Transformerst, mi történik? Elbasznak egy halom pénzt bazári faszságokra, majd megmutatják a világnak, hogy ez működik, így aztán mások is elbasznak egy halom pénzt hasonló szarokra. Trend lesz belőle, tendencia, és mivel egy ilyen filmhez semmiféle alkotói szabadság nem szükséges, így annak a jelentősége is csökken. Hány filmet tudunk sorolni, amit jó eséllyel elbasztak a producerek, stúdiórendszer, stb., mert megkötötték egy amúgy korábban jól teljesítő rendező kezét? Hányan szálltak ki ígéretes filmek mögül vagy panaszkodtak a megszorításokra?

    Erről az egészről nyilván nem a Transformers tehet, de nem is segített rajta semmit. Persze nem is ez a feladata, hiszen nem is valódi film: semmiféle művészet nincs benne, egy sablonra felszórt színes szar, amit egy gép is összerakott volna így, sőt, nem lepődnék meg, ha ez történt volna.

    Az elvtelen farokméregetéstől pedig szintén behányok.
  • Cat #22
    Teljesen új főszereplők és teljesen új robotok, és már nem a jók és a gonoszok párharcáról szól. Bay azt nyilatkozta, hogy egy új trilógiát indít el ezzel.
  • Zombee
    #21
    Amúgy ha pár évvel a 3. rész történései után játszódik, akkor hogy a tökömbe lehetne reboot-ként tekinteni rá, kedves cikkíró!?
  • BaliBoy
    #20
    Lehet, sőt biztos, hogy nincs a Transformers filmeknek mélyen szántó mondandója de ennyire azért ne degradáld le. Annál azért több mint robbanások egymásután pakolgatása.
  • BaliBoy
    #19
    Ennyi erővel b@ssza meg az összes fantasy író a Blizzarddal egyetemben, hogy fel merték használni JRR Tolkien által megkreált lényeket a saját szerzeményeikhez, világukba.... Gondolom elég sokan játszottatok mondjuk a Warcraft sorozat bármelyik részével. Mennyivel "szegényebbek" lennénk ilyen alkotások nélkül.
    Őszintén sajnállak titeket, hogy ilyen begyepesedettek vagytok. Miért ne lehetne egy kitalált univerzum szereplőit felhasználni új történetekben???
  • SlayR
    #18
    Már megint túl sok lett a fölös agyalás...szerintem jó sőt másodjára is megnézem....ti meg a kedves cikk író meg rinyáljon és nézzen Alkonyatot :D
  • Deviome
    #17
    Mi a baj az első 3 részel???

    Nekem nagyon bejöttek. Kúrva jó csaták. Jó poénok.
    Persze ezek a mi amerikaiak M41-el megöljük a szuper idegen lényt meg a nyálas szarságok nekem sem tetszettek. Én ezeket figyelmen kívül hagytam. xDD

    A robot harcok meg a robotok történései szerintem jók voltak mind a 3 részben. A hangok meg rohadtul nem gagyik. Imádom bömböltetni a filmet. Persze Angol nyelven. Mert ott az igazi hangorkán. Nem az idehazai fos szinkronos valamiben. Bele értve minden mozit. Sajnos az IMAX is szar ilyen téren. Persze ez nem az ő hibája.

    Ez a 4. rész pedig hulladék. Megláttam a bemutatót. Első másodperc. Hol van optimus hangja. Itt elég is volt a filmből. A kamionok mint valami strici járművek. Nem tudom mi a franc baj volt A Peterbilt-el. Optimusnak az tökéletes volt. Meg sem fogom nézni ezt a részt. A 3. után nekem ez egy tragédia. Már a bemutató alapján. Inkább még meglesem az első 3 részt vagy 300 szor, de ezt biztos nem. Sam is nagy figura volt. Szerintem jól "összeszoktak" Dongóval.

    Mindegy. Aki megnézi sok sikert hozzá. A 3. részben látott csatát akkor sem hozza. És azt a mondatot, hogy " Optimus! Elfelejted hol a helyed. " vagy " Add az arcod! ". Nagyon állat.
  • who am I 7
    #16
    zagyva egymásra dobált robbanások nem így néznek ki.
  • Torisaru
    #15
    Gyalázat!
    A képregény és az eredeti anime sorozatok az igazi Transformers.
  • Cat #14
    Nem az ő hibája, hogy szar a forgatókönyv.
  • Nagydög
    #13
    "Már megint ott követitek el a hibát, hogy egy mélyen szántó filmet vártok."

    Fraszt. Csak lenne egy olyan elvarasa az embernek egy popcorn mozival szemben is, hogy ne legyen abszolut zagyva egymasra dobalt robbanasok halmaza. Bay meg mindig reklam spotokat rendez, csak mar harom orasak.
  • e98ff
    #12
    én pl. azért nem néztem meg a második, harmadik részeket, mert a robotok nem tetszenek. Túl aprólékosak, túl részletesek, idióta szövegekkel. Én a képregényt imádtam régen, de ez csa ka nevében egyezik azokkal a kitalált szereplőkkel, akikért én régen rajongtam.
  • shaba23 #11
    A lényeg, hogy minden nagyot robbanjon és lobogjon a háttérben az amerikai zászló.
  • BaliBoy
    #10
    Na neee. Nem mondod komolyan, hogy neked az a bajod, hogy a robotok nem úgy néznek ki mint a mesefilmben. :DDD
    Az apa-lánya konfliktusról még nem tudok nyilatkozni.
  • Zombee
    #9
    Egy szórakoztató, látványos akciófilmnek nem kell bárgyúnak lennie. Nézz régi Transformers rajzfilmeket, hasonlítsd össze! Nem az a baj, hogy látványos csihi-puhi, hanem az, hogy bárgyú. Arobotok bénák, fel se lehet őket ismerni, és nem is róluk szól, ők csak ölik egymást a háttérben, jelen esetben az apa-lánya konfliktus mögött.
  • Unknow
    #8
    http://sg.hu/kep/2014_06/0626tran2_640x282.jpg -------> http://cocoabelle.com/wp-content/uploads/World-Of-Warcraft-Lich-King-HD-Wallpaper-For-Desktop-880x550.jpg ? :D
  • BladeW
    #7
    "A film viszont összességében mégsem olyan szörnyű, mint a két korábbi rész: "

    De az. Pont annyira, mint a a két korábbi film.
  • immovable
    #6
    Elképesztő gány lett ez is.
  • Prof William
    #5
    Vasárnap megyünk megnézni a filmet feliratosan, ami már magában kb 2 pontot emelni fog az értékelésemen. :)

    Bár kritika nem ajnározza a filmet de én mégis pozítívnek látom. És miért is?

    Az AeonFlux blog írja hogy...

    "A film viszont összességében mégsem olyan szörnyű, mint a két korábbi rész: "

    Ez már magában nagy fejlemény. :)

    "az offenzív viccelődés ezúttal kimarad a mixtúrából - nincsenek se idétlen kínaiak, se robot-herék, se retardált módjára viselkedő felnőttek -, mi több, akad egy-két igazán jól sikerült geg is - például a Rómeó és Júlia-törvényt általános derültség övezte -,"

    Ennél jobbat meg már nem is lehetett volna remélni egy Bay féle TF filmtől. :)

  • Cickány90
    #4
    Az eddigi TF filmekkel is úgy voltam, hogy megnéztem, jó volt ez egynek, de az sokkal szórakoztatóbb volt, ahogy mindenki szétszedte, mert tény, hogy gány egy filmek XD
  • BaliBoy
    #3
    Óóóó bakker..........
    Már megint ott követitek el a hibát, hogy egy mélyen szántó filmet vártok. Én eddig egyik Transformers filmtől sem vártam mélyen szántó gondolatokat, ezért nem is csalódtam a filmekben. Sőt kimondottan jól szórakoztam rajtuk. Ez is moziban nézős lesz.
  • MsUser
    #2
    Ha így lehúzzák akkor biztos jó. :)
  • COD Black Ops
    #1
    szerintem nem volt ez olyan rossz :)