3
 • gforce9
  #3
  A prohardveren felesleges bármiről is magyarázni. Az a "nagyonokos" emberek gyűjtőhelye. Egyébként máshogy tényleg nem tud egy kisváros kiutat, csak ha maga kezdeményez. Ehhez persze olyan vezetés is kell, akinek nem a saját villájának felépítése a legfontosabb és legelső feladat.
 • MsUser
  #2
  Magyarországon élő példa a Monornet-UPC monopol helyzetüket nem akarják ki engedni a kezükből! A 29-es körzetben magas árakon minimális NET sávszélesség 8Mb/s-1Mb/s 6990.-Ft
  Silány minőség magas PING, állandó szakadozás, ha csak esni kezd az eső a Monornet központól pár utcányira már nincs NET!
  A DIGI elkezde a szerződések megkötését, az optikai kábelek kivitelezését, és láss csodát két év alatt nem hagyja "valaki" az optikai kábel eljutását Monorra, de az a fő hogy nincs érdekeltségi harc, és monopol lobbi.
  Most új néven új szolgáltató vág bele ugyanúgy mint a DIGI már szerződéseket kötnek, lefedettségi táblázatuk van hol élnek a kábelek a leghamarabb, kíváncsi leszek a nagy testvér hagyja-e majd ezt a szolgáltatót élni?
  Ja és a lényeg fele tarifáért 3-4 szeres sebesség a MonorNET-UPC hez képest!
 • Meridian
  #1
  " Érdekes módon azonban pont a kisvárosok projektjei sikeresek, ezek a települések ugyanis nem vártak a konszernekre, hanem saját források segítségével kiépítették a gyorsabb interneteléréseket. Mindez azt eredményezte, hogy sikerült megállítani az elvándorlást és a helyi gazdaság szárnyakat kapott."

  Nocsak, én máshol (prohardver forumain) pont erről pofáztam, aztán jól lel ettem horrogva nagyokosok által, hogy ez nem működik. Arról beszéltem, hogy magyarprszágon a településeknek önkormányzati szinten saját maguknak kellene kiépíteni mindenhová az optikai hálózatokat, majd ehhez csatlakozhatnának a nagy szolgáltatók, és tartalomszolgáltatók. Hasonló módon, mint Bóly községe csinálta.
  Így lenne igazán verseny, na persze kinek érdeke a verseny? Csak a fogyasztónak, a szolgáltatónak nem, annak a koncesszió a lényeges csak.