17
Tankcsaták konzolon...
  • mrmilan
    #17
    Szia! Én most vagyok kb. 2050 csatán túl, és mindig van új tapasztalni való. Néha nem is olyan egyszerű. Egyszer nyerő széria van, máskor meg anyázás, mert öt partiból öt vesztett lesz. Igen, a T29. Nagyon sokat kellett játszanom, mire meglett. Az alap verzió egy nulla. Gyenge motor, lomha mozgás no meg a 75mm-es alap ágyú... A második fejlesztés már egészen használhatóvá teszi a tankot, a növelt teljesítményű motorral, a T alakú toronnyal és a 90mm-es durranóval. A harmadik fejlesztés után kíváncsi leszek én is a taligára, a 105mm-es ágyúval és a még nagyobb krafttal rendelkező motorral. A Tiger az megint egy érdekes kérdés. Szenvedtem akkor is eleget mire meglett. Mikor meglett, azt hittem, hogy akkora májer leszek...hát nem. Maxra van fejlesztve, de valahogy én sem szeretem. Első vonalba sosem megyek vele, mert annak nincs jó vége. Inkább támogató szerepben jó szerintem. A Tiger II felé mennék, látom írtad, hogy az nem rossz. Van egy KV-1-es tankom is, saját Tier-ben baromi jó tud lenni, csak kicsit gyúlékony, ezért a "Firefighting" crew ki van rá fejlesztve. Negyedikként visszavettem egy StugIII-as német TD-t, egyenlőre azt mondom kár volt. Nagyon hamar elkapják, ha nem találsz megfelelő fedezéket, akkor véged. Lehet, hogy nekem is vissza kéne vennem egy Hetzert Tier IV-be, és ott boldogulni. Az eddigi tapasztalatom az, hogy (bent mozogva Tier VII-be) felsőbb Tier V-ig egészen jó csaták vannak, aztán afelett jön a hajtépés. Várom a tapasztalatokat/tanácsokat! Üdv.
  • Omar Gridd
    #16
    Szép napot, szintén február óta játszom, kb. 3600 csata, mindenféle nemzet, mindenféle járművével. Az egyik - ha nem a legjobb nehéz tank - a saját szintjén, az én tapasztalatom szerint is a T29 tank, de csak akkor ha már minden fejlesztés rajt van, előtte nem nagyon tudja átlőni a többiek páncélzatát. pláne hogy a játék előszeretettel teszi be a VII-es szintű tankokat VIII-as IX-es tankok ellen...Na a maxra fejlesztett T29 a VIII-as tankokkal is felveszi a versenyt, kivétel a VIII-as szintű német TD-k, ezeket csak hátulról vagy oldalról... A héten cseréltem a T29-et T32-re, erről még nincs sok tapasztalatom. Az orosz tankokkal nekem is az a tapasztalatom, hogy a mozgékonyság oltárán feláldozták a páncélzatot, de ahogy nézem az IS-től már elég jól alakul a dolog... A KV-1 és a KV-1S-el az a tapasztalatom, hogy érdekes módon mikor ellenük harcol az ember legyőzhetetlennek tűnnek, amikor meg megszerzed úgy érzed, hogy csak az nem lő ki, aki nem jár arra... Arti ágon viszont elég erősnek tűnnek a szovjetek, most ennek a kifejlesztésén fáradozom. A németekkel feladtam, hatalmas csalódás volt a Panther és a Tiger. Bár úgy tűnik a II-es széria érettebb ezekből. Német TD-ket meg eddig nem fejlesztettem. Az angol ágban kellemesen csalódtam ők amolyan igazi átlag, semmi kiemelkedő, de strapa bíró gépeik vannak, pontos az ágyúk többsége - nem úgy mint a szovjeteké - és viszonylag a páncél átütő képességük is rendben van. Franciákról még semmi érdemlegeset nem tudok mondani... Gold. Valamelyik patch után azzal lehetett goldot egyéb jutalmakat szerezni, hogy a tanuló videókat megnézte az ember, meg valóban volt valami jutalom is valamikor az emlékeim szerint...
  • mrmilan
    #15
    Lehet, hogy tényleg volt valami nyeremény, csak én nem voltam tisztában a kiírással. Csak sajnos 300 gold egy új slot, hát persze, hogy csak 250 aranyam van :). Nem baj bespájzolom, valamire majd csak jó lesz. Jah a KV-1 jó lenne már, de csak lassan megy a T-28 fejlesztgetése, mert mint mondtam, baromira gyenge a páncélzata, jó kis célpont. Én csak "busznak" hívom, mert olyan hosszú mint a fene. A sebessége viszont elég jó már alapállapotban is. Jó 40kmh felett képes alapmotorral is döngetni.

    Egy tegnap esti csatában szembe kerültem egy KV1-es tankkal, én egy SU-76-al nyomtam. Most ezen a vonalon mozgok, jók ezek az orosz TD-k. A csata vége felé (az össze idő szinte ki volt használva) már csak hárman maradtunk. Nálunk én a SU76-al + egy Arty, másik oldalon a bázisunkat betámadó KV1-el. Mondom betámadom. nekimentem, KV1 pici domb mögött (Fisherman's Bay), 3-4 lövést kapott az alig látszótornyára, meg sem nyekkent. Mondanom sem kell visszavonultam, gyors hátramenet, ugye nem ajánlatos forogni egy nem forgótornyos TD-vel :) Megúsztuk. Csak a bázis bánta és a csata...
  • RedRiot
    #14
    Csekkolom!
  • RedRiot
    #13
    T-28? Mikor a Hetzerben ülök mindig jókedvem lesz ha felbukkan egy T28 a célkeresztben! :D
    Akkor most a KV1-re gyúrsz? Arról kíváncsi lennék a véleményedre. Elég jó páncélzata lehet, legalábbis még a Pantherrel is több lövésre és gondos célzásra van szükség ha ki akarom iktatni. Elég sokan használják, jó tank lehet.
    Közben már fullos lett a Panther és a VK30.02 is. Így már egész jók, az utóbbival reggel volt egy jó köröm Westfielden. Az optika távcsővel tuningolva már nagyon jó, lesben állva már általában én szúrom ki először az ellenséget és nem fordítva. Ami szerintem a legfontosabb, mert így van lehetőséged dönteni hogy felveszed a harcot vagy nem.

    Aranyat csak úgy? Nem lehet hogy nyertél vmelyik versenykiíráson? Azt hiszem most a VI-os medium tankoknak volt vmi, hogy az egy csata alatt legtöbb pontot gyűjtők aranyat kapnak, talán az első 50 helyezett. Nem lehet hogy arra ment az arany?
  • mrmilan
    #12
    Nemrég fedeztem fel, hogy elvileg van egy WOTXBO360 magyar közösség a Facebookon. Lehet rá kéne néznünk néha baszki.
  • mrmilan
    #11
    Én most a ruszki vonalat engedtem szabadjára, de a T-28 papírvékony páncélja nem nyerte el a tetszésemet. Van, hogy egy lövéstől térdre kényszerülök vele. Amúgy a felfejlesztett 57mm-es ágyúja viszont kiváló! Lesből vadászásra, és nem az első vonalban való puffogtatásra való. Az AT-1 TD-vel megkezdem a SU-XX TD vonalat is. Ez a kis AT-1 nem is olyan rossz. Picit lassú, de osztani azt tud rendesen Tier II-ben. Aztán irány a SU-76 és a többi sorban. A Tiger I-et továbbra is nyomatom, csak lassan fejlődik a legénység. Nem egyszerű csatákat dob a gép ezzel a tankkal. Jah, és most hétvégén kaptam 250 aranyat csak úgy! Neked is nyomatták?
  • RedRiot
    #10
    T1 Heavy? Nehéztankokkal még nem próbálkoztam. Tartok tőle hogy túl lassúak és lomhák az én ízlésemhez.

    Időközben megszereztem a Párducot: kicsit csalódás, bár még nincs fullosra tuningolva. Az L/70-es ágyú sajnos nem olyan erős mint a valóságban volt, VII-es tankba szerintem kissé gyengus. OK hogy a WOT nem egy élethű szimulátor de egy 925m/s torkolati sebességű ágyútól kicsit többet vártam volna.
    Az új német közepes hk., a VK30.02 viszont egyre jobban tetszik. Tier VI-ban már nem olyan rossz az L/70, és maga a járgány is elég mozgékony. Már most sem rossz, de még egy-két upgrade hátravan - jobb optikával és erősebb motorral még veszélyesebb lesz.
    A harmadik vonal amit most fejlesztek a T34 - pár napon belül meglesz a T34/85, kíváncsi vagyok hogy a Pantherhez képest mit produkál majd.
  • mrmilan
    #9
    Igen, a T49 alapváltozata felül nyitott. A második upgraddel már zárt lesz a forgótorony. Egyébként igen lassan gyűlik a lóvé, a LEE lecserélése után kiszemelt T1 Heavy-re...

    Néha a Malinovkától agybajt kapok. Még az első Tier-ek alatt még hagyján, de az Arty-k nagyon belátják. A Westfield is a magasabb Tier esetén nem egyszerű, főleg, ha a falu mögül indulok. Nem tudom miért, de jobb a másik oldalról, a szemközti hegyről lőni a kis falut. Mountain Pass szódával elmegy, Himmelsdorfot pedig kifejezetten csípem. Látom, pont ellenkező térképek jönnek be. Ez így szép egyébként.
  • RedRiot
    #8
    Nekem is ismerős ez a "küldöm bele az ólmot mégse sebez semmit" jelenség ha nehéztankot támadok. Látom hogy eltalálom, hallani is a lepattanó lövedék hangját, de csak nem üti át a skuló a vastag bőrüket. Churchill VII, a ruszki IS ritka szívós dögök. Utóbbinak szerencsére legalább könnyen leszedhető a lánctalpa.
    T49? Biztos jó, legalábbis párszor már haltam meg úgy hogy minden előzmény nélkül felrobbanok a picsába és alul kiírja hogy XY T49-ese lőtt ki. :D Szóval az biztos hogy messze lát, nagyot üt. :)

    Ha jól tudom ezek az amcsi TD-k felül nyitottak nem? Lehet hogy érdemes volna repeszgránáttal (HE) megkínálni őket? Az a baj hogy a nagy izgalomban eddig mindig elfelejtettem átváltani páncéltörőről - te próbáltad már?

    Hetzer: nagyon a szívemhez nőtt a kis vakarcs. :) Még én is összehozok vele általában legalább 2 killt meccsenként, egy higgadtabb, türelmesebb tankista kezében még veszélyesebb lehet. Én sajnos sokszor túl előrerohanok vele, és akkor oldalba kapnak. Az oldalán meg vékonyabb a lemez mint az öreg Mercim ajtaján. :D

    Kedvenc pálya? Nem is tudom. Amit biztos utálok az a Mountain Pass, és a városi pofozkodásokat sem szeretem. Malinovka, Mines, Cliff, Westfield - ezeket jobban bírom. A két sivatagi pálya néha jobban megy, néha rosszabbul. Alapjában véve szerintem jó munkát végeztek a pályatervező srácok - változatosak, szépen kidolgozottak.
  • mrmilan
    #7
    El is felejtettem. Kedvenc harctér?
  • mrmilan
    #6
    Igazából nekem is jól jönne egy ilyen összesítő oldal, mint ahogyan te is írtad az alacsonyabb szintű tankokkal kapcsolatosan. Egyébként nem egy és nem kettő csatában fordul elő velem, hogy durrogtatok ám ezerrel (már amennyire a reloading speed engedi), az ellenfél "mammutján" (ezért gyúrok legalább (USA) T29-re max upgraddel) csak fémes pattogás hallatszik, erre én kapok tőle egyet és csatt... ha találok találok valamit jelzem öregem. Annyira barátságos cucc nálad a Hetzer, hogy baszki esküszöm én is visszaveszek egyet, még ha egy slot rovására is megy. Asszem csak 130.000 pengő körül mozog az ára, szemben a TigerII 2.450.000-es árával. Márpedig addig harcolok (persze azután sem hagyom abba) amíg be nem szerzek egyet :) Tegnap este egyébként a kis (USA) T49-es TD-mel kaszálgattam egy keveset, kurva jó egy gép.
  • RedRiot
    #5
    A következő upgrade nálam a 88-as ágyú a VK30.01-be. Remélem ez már elég ütőképes lesz, mert a mostani 75mm/L70 nem az igazi, legalábbis én nem értem el vele nagy sikereket. Igazából azt vettem észre hogy olyan járgányokban érzem jól magam amik legalább egy szempontból kiemelkedően jók. Pl. a tuning Hetzer-el általában jóval hamarabb észreveszem az ellenséget mint ő engem - ha egyáltalán észrevesz. Így több, gondosan célzott lövést is van időm leadni.
    Középszerű tankokhoz viszont nem vagyok még elég jó. Próbálok gyenge pontokra célozni (parancsnoki kupola, vezető kémlelőnyílása, géppuska beépítési helye) de ritka hogy ezekkel durva sebzést érjek el.
    Nincs olyan oldal ami az alacsonyabb szintű tankok gyenge pontjait mutatja be? Csak a felsőbb szintű gépekről találtam ilyen adatbázist...
  • mrmilan
    #4
    Szia!

    Én február óta, vagyis az elejétől fogva játszom vele. Azóta 1208 csatán vagyok túl. Szinte minden vonalon, és majd minden nemzet harckocsijaival toltam már. Az angol cuccokat kivéve. Eleinte nagy német fan voltam, és TD-k közül nekem is a Hetzer illetve a Jagdpanzer IV volt a kedvencem. Az utóbbi 88mm-es löveggel nem volt rossz. De eladtam a Tiger I fejlesztései miatt. nem mentem tovább a Jagdpanther vonalon. A Hetzer a 10,5cm-es ágyúval tényleg tudott meglepetéseket okozni az ellenségnek. Azért mondom múlt időben, mert ugye csak 7 slot van a garázsban, és néha kompromisszumot kell kötni, hogy mi maradjon és mi menjen a fejlődés oltárán. Jelenlegi gépeim: amerikai vonalon M3 LEE teljesen felfejlesztve, most már csak a lóvénak kell összejönni, és irány a T1 Heavy. Innen majd a T29 lesz a cél. LEE természetesen megy a lecsóba. USA TD egy T49, királyság, majd 70-el képes menni megfelelő terepviszonyok között. Gyors, csak a tornya kicsit lassú. Ha meglesz a megfelelő Tank és Free XP természetesen irány a HELLCAT. Német vonalon mint írtam van egy majdnem fullra fejlesztett Tiger I-em (kurva sokat csatáztam, mire meglett). Mit mondjak, az utolsó 88-as löveggel már egészen jó, csak a töltési ideje lassú. 500.000 lovettáért beletoltam a 10%-os töltésgyorsítót + álcaháló (ez egy Heavy tanknál lehet nem is kéne, mert úgyis hamar észreveszik). Az a baj, hogy Tier 7-es tankkal harcolva betolnak ellened Tier 9-es E-75-öt ellened, na az a finomság. Kínszenvedés lesz a Tiger II-ig eljutnom. Főleg úgy, hogy egyénileg játszom. Amúgy én kb. 225 csatát toltam VK36.01H-val, az fasza kis tank volt, szintén kicsit lassú, a TigerI első generációs 88-as lövegével. Visszaraktam a Leicttraktort a garázsba, hát Tier I-be akkora csatákat lehet nyomni, megfelelő sikerélménnyel, hogy csak na. Az én véleményem az, hogy Tier 5 felett jön a szenvedés. Addig valahogy elvagy, és feldolgozható arányban van a nyer csataszám a vesztettel szemben. Orosz vonalon most egy Tier III-as T-46 a jelenlegi taliga. Megvolt már rajta a 76mm-es löveg is, most egy 45mm-es cuccal nyomatom, végül is nem rossz. Aztán irány a KV-1 majd. Ja, és nem Artyzom, de ez még változhat.
  • RedRiot
    #3
    Hali!
    Pár hónapja én is játszom, pécén nekem teljesen kimaradt. Egyre jobban bejön: azt hiszem erre a játékra illik az "easy to learn - hard to master" megállapítás.
    Nem vagyok túl jó játékos, kb. minden harmadik meccsen felrobbanok de szerencsére minden nap van annyi sikerélményem is hogy újra csatába induljak. Jelenleg VI-os a legerősebb tankom, egy VK30.01-es - amit nagyon utálok, remélem a Párduc amiért gürizek vele jobb lesz. :)

    A T-34 sem vált be igazán (a "sima", nem a 85mm-es), azt hiszem orosz vonalon inkább a KV irányba kellett volna indulnom.

    Amivel nagyon elégedett vagyok az a Hetzer. Az alap verzió szinte használhatatlan de a 105mm-es ágyuval (HE skuló!), javított optikával, álcahálóval és célzásra/észlelésre gyúrt legénységgel már egész jó harcértékkel bír. Nagyon apró járgány, ezért nehezen veszik észre, és bár gyenge a védettsége a homlokpáncél legalább erősen meg van döntve, így nagyobb távolságból sokminden lepattan róla. Az alatta lévő lemez viszont elég gyengusz, ha a szemből érkező ellen ismeri a Hetzert akkor ide céloz - én pedig meghalok. :)
    Előtte a Mardert is szerettem, de az nagyobb célpont volt, ráadásul még gyengébben páncélozott. A Hetzerrel könnyebb túlélni a csatát.

    Német tank vonalon milyen irányban menjek tovább? Magamtól a Panther felé hajlok, de jobb volna esetleg a VK36 -> Tiger irány? Vagy hagyjam a német technikát a francba, és gürizzek össze egy KV1-et? (Bár a sok KV1 nekem már lassan úgy néz ki a harcmezőn mint az ezüstmetál Suzukik tömege a tesco parkolóban. :)
  • mrmilan
    #2
    Tapasztalatcsere valakinek? Kinek melyik jármű nyerte el a tetszését? Vagy esetleg csapatban nyomatni néha...
  • mrmilan
    #1
    Üdvözlet mindenkinek!

    A témát hiánypótló céllal gondoltam megnyitni. Talán rajtam kívül más is játszik, a World of Tanks Xbox 360 Edition című nagyszerű játékkal kedvenc konzolján...