8
  • Istvan2014
    #8
    ebben a Facebook játékban Sony Tablet Z-t lehet nyerni
    https://www.facebook.com/EricssonMagyarorszag/app_459438450855975
  • qrd0xQSt2rdvnu
    #7
    Nem tévedés az, nem azt mondtam, hanem azt, hogy az az ár trükközve jön ki, meg adócsalással. Meg persze én akkor vettem, amikor a legdrágább: egyből a start után, fél év múlva már jóval olcsóbb lesz.
    Én nem szándékozom víz alá meríteni, de lehet egyszer megesik vele, vagy véletlenül fellökök egy poharat az asztalon, vagy ilyenek. Ha ezektől megvédi, akkor oké.
    Nem csak az usb csatlakozón keresztül lehet tölteni, hanem az alján ott van két réz érintkező ami a mágneses dokkolóra téve tölti. A Sonynál ezt úgy találták ki, hogy megveszed ezt 160 ezerért, aztán még 11 ezerért veszel hozzá egy kis műanyag állványt, 4-5 ezerért képernyővédő fóliát és még 15 ezerért egy tokot... Na ebből a 11 ezres "dokkoló" egy rohadt nagy átbaszás, mert az égvilágon semmit se csinál: van benne egy mágnes, hogy ott tartsa a készüléket, meg két érintkező a töltéshez.
  • Shiwo
    #6
    nekem kb egy hete van meg, eddig szimpatikus

    én is néztem már filmet a kádban vele, de víz alá még nem mertem tenni, lehet idővel át fog esni a tűzkeresztségen (:

    bár az usb-csatit védő ajtó nem tudom, hogy kellőképp elzárja-e a csatlakozót, engem nem győzött meg ez a fajta kivitelezés

    nem lenne rossz, ha egy ilyen vízálló kütyüt eleve vezeték nélküli töltővel adnának, adatokat lehet küldeni bluetooth-on, wifi-n, így kábelre csak ritkán lenne szükség, nem fenyegetne a veszély, hogy a sok használat során letörik a kis védőajtó .. annó Samsung Omnia HD telómon volt egy kis gumi védőajtaja az usb-csatinak, és tán egy évet se bírt ki rajta.. persze lehet ez tartósabb darab, de ránézésre nem tűnik annak...

    a káva speciel azért hasznos szerintem, mert így fogás közben a hüvelykujjam nem ér hozzá a kijelzőhöz véletlenül és csinál hülyeségeket..

    a 130-140-es ár meg nem tévedés, lehet már annyiért kapni, sőt, már 120k körül is, de csak a SIM nélküli verziót.. az LTE variáns az 180k körül van
  • cloud.strife
    #5
    És fektetve filmet nézve perfekt sztereó a hangzás. Nem úgy mint a többin, ahol ha nézel egy mozit és valahol az egyik sarkából szól, totálisan rossz irányba a hang.
  • qrd0xQSt2rdvnu
    #4
    Elől vannak a hangszórók. Nem írja a cikk, de két vékony résen jön ki elől a hangszóró. A sima Tablet Z-n volt az, hogy oldalra (vagy hátra?) vezették ki.
  • qrd0xQSt2rdvnu
    #3
    Április végén vettem egyet, vagyis kb. egy hónapja megvan. A vastagsága (bocsánat vékonysága) eszméletlen! Ez már szinte annak az álomnak a megvalósulása, mint amivel a star trekkben fedélzetén is rohangáltak. Olyan mintha csak egy vékony iskolás fűzet lenne, még a súlyra is. Ebből fakad az első hátránya: nehéz hozzá tokot szerezni! A gyári Sony tok tudásban és árban is az ipad-re hajaz.
    A cikkhez megjegyzésként: tök felesleges bele venni egy 64 GB-os SD kártyát, mert nem lehet írni. Ez a 4.4-es androiddal bejött (amúgy tök értelmetlen) korlátozás: csak a gyári appok és az oprendszer tudja írni és még jogot se lehet adni az alkalmazásoknak. Szóval az alkalmazásoknak marad a belső flash memória, a memóriakártyára meg csak másik eszközzel lehet írni. Szóval kapja be a Google, de tövig! Rootolással feloldható, de nem jártam utána, hogy ez esetleg nem járna-e egyből garanciavesztéssel.
    A másik amit szeretnék megjegyezni: a 130-140 ezres legalacsonyabb ár nem bolti ár, hanem szürkeimport valamint számla és áfa nélküli kereskedés.
    A színei szépek, valójában túl nagy a gamutja, a piros már rikítóan természetellenesen piros, a zöld szintén, meg a kék is. A sötét színeknél meglepően tiszták a színárnyalatok, szépek a színátmenetek. És ami bosszantó ennél is: az androidban letiltották a gamma korrekciós LUT-ok írását. Magyarul: nem lehet rárakni egy monitorkalibráló eszközt és szépen behangolni a színeket, a gyári színhűsége meg siralmas (vagy max átlagos). Így kell egy amúgy nagyon jó IPS panelt majdnem egy TN+Film szintjére lerontani a gyakorlatban.
    A vízállóságát meg imádom. Nyugodtan lehet vele kádban filmet nézni. Amúgy nem csak attól lehetne gond, hogy vízbe esik, hanem attól is, hogy lecsapódik benne a pára. De védve van ezek ellen.
  • bunny
    #2
    Vagy rakták volna előre a hangszórókat, ha már vastag káva volt a nünükéjük.
  • Tetsuo
    #1
    Inkább lenne vastagabb és ne lenne kávája!