7
  • Shiny Copperpot
    #7
    Na, ez már egy fájintos kérdés. Elvileg ez úgy van (vagy úgy kéne, hogy legyen), hogy a kormányzat a plusz feladatokra plusz erőforrásokat biztosít, de errefelé (legalábbis M.o.-n) tapasztalataim szerint csak a plusz feladatokat ossza, hozzá forrást nem szokott biztosítani, gazdálkodják ki az intézmények, aztán majd a központ jól leellenőrzi (százmilliós auditori megbízásokkal). Welcome to Hungary!
  • Shiny Copperpot
    #6
    Amennyi erőforrást mi erre szánunk, még csak lassítani sem tudjuk a komolyabb szervezeteket. Szóval valahol akarat kérdése, de szerintem nem venné ki jól magát, ha az ország fele Észak-Korea szintjén vegetálna, de az információbiztonság ejj-de-szuper lenne. Nem beszélve arról, hogy nincs elegendő szakemberünk se, akik képesek lennének egy ilyen komplexitású védelmi rendszert üzemeltetni, valamint a lakosság mentalitása sem alkalmas jelenleg ilyesmire. A biztonság ugyanis nem a technológiánál, hanem az embereknél kezdődik.
  • Shiny Copperpot
    #5
    Egyetlen mondatban két hülyeség, gratulálok, még az sg mércéjével is sikerül leküzdeni magad a retardáltak közé! :)
    Szóval "nem szeretnék ünneprontó lenni", de ez nem giga-költség (a leírt sem, de abban már feltehetőleg benne van a Kürt és a beszállítói haszna is), és nem az egyik legerősebb cyberhadsereggel rendelkező szövetségesünk ellen készül. Kicsit ironizálva azt is mondhatnám, hogy teljesen igazad van, ne változzon semmi, hátha a török hétvégi script kiddie-k is lángba tudják majd borítani az országot (most valszeg nem tudnánk ellenállni kormányzati szinten egy közepes szintű koordinált támadásnak). De hogy egyszerűbb példát mondjak: ha rászánnád magad, hogy tanulj egy kicsit, akkor pár hónap rákészüléssel ki lehet csinálni az egész ország infrastruktúráját. Szóval nagyon ideje volt már, hogy erről a szintről ellépjünk.
  • gforce9
    #4
    Forrás honnan lesz rá? Mondjuk olyan kórházban, ahol még az infúziós tű is hiánycikk?
  • Cat #3
    Ez a törvény arról szól, hogy ezentúl a nyíregyházi távfűtőműnek és a debreceni szemétszállító cégnek is stratégiát kell kidolgoznia az általa kezelt fontos adatok kezelésére. Nyilván a profi hackerektől nem tudják megvédeni magukat, de nem is céljuk, arra - elvileg - ott vannak a kormányzati szervek.
  • Tetsuo
    #2
    Az ellen nem is akarnak védekezni természetesen. Az tilos.
  • halgatyó
    #1
    Nem szeretnék ünneprontó lenni, de csendben megkérdezném: ez az informatikai giga-költség meg fog-e védeni a legfőbb szövetségesünk felőli lehallgatások (kémkedések) és kártékony programok telepítgetése ellen is?
    Ha igen, akkor felajánlhatjuk ezt a védelmet még Merkeléknek is, biztosan kapva kapnak majd rajta, őket is széjjelkémkedte a hatalmas szövetséges...