4
  • FtranX
    #4
    * a net sikereert leginkabb felelos
  • FtranX
    #3
    Szegeny ISP mindjart csodbe mennek. :(

    Az USA-ban a last mile szolgaltatast 90% koruli profit rataval uzemeltetik, amennyiben nem szamoljuk a kezdeti nagy beruhazast (utcak felasasa), amit a cegek mar sokszorosan kifizettettek az orbitalisan magas ($100) elofizetesi dijakkall es az 1994 ota, halozatfejlesztes igeretere kapott 200 milliard dollar adokedevezmennyel, amelyet persze nem igazan tartottak be.

    Itt arrol van szo, hogy a netsemlegeseg az ISP-k profitmaximalizalasanak utjaban allo legnagyobb akadaly ezert szeretnek azt ledonteni. Ennek a fo veszelye nem az, hogy a felhasznalo esetleg x helyett 2x-et fizetne az internet szolgaltatasert, hanem hogy megolne az net sikereert leginkabb "egyenlo jatekteret". Magyarul azt, hogy az internetes szolgaltatasok sikererol kizarolag a felhasznalok dontenek. Nincs kapuor aki vamot szed vagy eldonti, hogy ki jatszhat es ki nem. A user sajat szabadon donti el, hogy mire hasznalja a rendelkezesre allo savszelesseget es adatforgalmi mennyiseget.
  • Cat #2
    ?

    Az internetszolgáltatóknak nincs rá pénzük, illetve azt a fogyasztóktól kell beszedniük. Most találtak egy új forrást, a YouTubeot, a Skypeot, és a többi nagy céget. Szóval "unortodox módon", ahelyett, hogy téged, fogyasztót terhelnének, ezentúl a multikra hárítják át a nagy sávszélességű fejlesztések egy részét.

    (Persze a végén mindenért a fogyasztó fizet. De ha nem használsz pl. Skype prémium videószolgáltatást, akkor végülis nem.)
  • Lollerka
    #1
    mindezek helyett inkabb abba fektettek volna a penzt h vlhogy gyorsabb net legyen, ne az, hogy valaki tobb savszelesseget kap mint mas