11
  • emberz
    #11
    Nem a fehér ember kezdte az erőszakot, a fehér ember csak rájött, hogy több dolgok vannak... Megnőtt a horizontja, míg a többieké úgy maradt: és bizony, aki messzebbre lát, az többet is tud, tehát jobban is teljesít. Az űr veszélyei sem fogják nézni, kinek van igaza, egyszerűen csak lecsapnak a Földre, és mindenkit kiirtanak, aki nem képes megvédeni magát, vagy elmenekülni. A természeti népek, minden tiszteletem ellenére, sem fogják megúszni, ha történik valami katasztrófa. Csak azok, akik rendelkeznek eszközökkel a túlélésre! Sajnos meztelenül nem lehet kijutni a világűrbe, ahhoz űrhajó kell, ahhoz pedig kurva sok munka, nyersanyag és tudomány, vagyis: pénz. Ugyanis nem mindenki gondolkozik fatalista módon, csak az, akinek nincsen veszteni valója. Na, azok maradhatnak, és elrejtőzhetnek a bozótban, amikor becsapódik a problem...
  • Inquisitor
    #10
    A véleményedről az jut eszembe, hogy anno a District 9 filmet is CSAK azok nem értették akikről szólt, akik miatt meg lett csinálva, na vajon melyik réteg volt az?
  • Inquisitor
    #9
    A készítők nyilatkozták a sok belemagyarázós marhaságot vagy a kritikusok maguktól hülyék?
    Kicsit olyan mint a régi irodalomórák, ahol azt kellett megtanulni egy műről amit a tankönyvíró vagy a tanárnéni saját korlátoltságában gondolt róla.
    A díjnak örülök, hogy megnyerte Kornél, de ettől még nem biztos, hogy pl. nekem tetszeni fog a film. De majd meglátjuk. Remélem nem kell rá éveket várni, hogy fesztiválon kívül megnézhesse az ember, mint Pater Sparrow "1" című filmjére ...
  • fonak
    #8
    Szóval a c.gányok = kutyák? (értsd: állatok, nem felelősek a tetteikért, nem gondolkodnak, csak dühösek stb.) Akkor most ki a rasszista, a filmrendező, aki ezt a hasonlatot alkalmazta az biztos nem, ugye?
  • hgaben90
    #7
    A "mi fajtánk" meg mást se csinál a középkor óta. Széthúz és sír.
  • Sippie
    #6
    a te fajtád az amelyik már több mint 60 éve sírdogál folyamatosan ;)
  • tamolnar
    #5
    Sírj még egy kicsit.
  • Sippie
    #4
    "egy olyan társadalomban, ahol a származás dönt el mindent. "

    vagyis már megint c*gányok, vagy zs*dók sajnáltatása lesz a téma. Értjük. Mondjuk nem csoda, hogy az utóbbi fajba tartozó rendező, vagy producer vagy mi a frász, ismételten csak a fehéreket fikázó filmet képes összehozni, ahogy az általában lenni szokott.
  • Darth Sith
    #3
    nekem a film trailer egészen addig tetszett, amíg el nem olvastam, hogy miről is szól. Amikor kiderült, hogy gyakorlatilag a kutyák képében az elnyomott kisebbség metafórikus jelzője és társai, nálam ott lett vége. Pedig eleinte egészen tetszett, de ez így túl erőltetett lett számomra.
  • hgaben90
    #2
    Nem mondom, egész érdekesnek tűnik. Nem rajongok Mundruczó munkásságáért (és akkor baromi diplomatikus voltam), de annyira nem néz ki rossznak. Az üres hidas jelenetről ugrott még be valakinek a 28 nappal később?
  • bcrics
    #1
    Ennek mérhetetlenül örülök.
    Gratulálok az illetékeseknek.