8
 • zola2000
  #8
  Jó, akkor rosszul fogalmaztak, nem a teljesen elmaradott országokra gondoltak, hanem azokra ahol a jövedelem harmada-ötöde a fejlett országokénak.

  (pl kína, kelet európa, dél amerika, de szerintem itt inkább CSAK kínát - indonéziát kell érteni)
 • Ender Wiggin
  #7
  a fejlődő országok félrevezető kifejezés, mert a kismillió igencsak csóró közül magyarország nagyon kilóg, hiszen a GDP per kopf 10x-ese a kategória 90%-nak...
  Így aztán fejlődő országok alatt inkább afrikát ázsia lepukkant országait szokták érteni, európa jóval előttük jár. így továbbra is fenntartom, a csóróknak nem szaros játékokra van szüksége, ez az egész egy kurva nagy képmutatás.
 • zola2000
  #6
  Miért csak szélsőségekben gondolkodnak egyesek?

  A sima konzoloknak a fő piaca azok az országok, ahol a legkisebb fizetés is kb 1000euró(300ezer forint felett) itt elsősorban a 60eurós (15ezer forintos) játék árakkal van a baj, ami a Magyarország szintű országokban (pl Kína) ahol 70ezer forintot visz haza egy minimálbért kereső, és a legtöbb cég tényleg csak ennyit akar fizetni, szóba se jöhet, hogy 15ezer forintot fizessen valaki egy konzoljátékért -> most azt a piacot célozza be a nintendo, és szerintem nem afrikát, oda max a 20dolláros "okostelefon" kell.
 • Nulla7
  #5
  A fejlődő országok nagyon szépen el vannak látva a fejlett országok levedlett számítógép- és konzolgenerációival. A Nintendonak a saját hulladékával kell majd versenyeznie. Az azért egy aranyos szituáció! :)
 • Tinman #4
  Mobiljuk már van -.-
 • zola2000
  #3
  Ne afrikára gondolj, hanem olyan országokra, mint pl Magyarország, ahol nem 3-500 ezer forintnak megfelelő pénzből élnek az emberek, hanem 100ezerből, mint pl a kínában élő 100milliók.

  Jó persze Magyarország és Kína között van egy apró különbség: Kína tényleg fejlődik, ellentétben Magyarországgal.
 • Ender Wiggin
  #2
  bravó. a fejlődő országoknak nem is hús, gabona, ivóvíz és áramszolgáltatás kell, hanem konzol, hogy játszhassanak.
 • zola2000
  #1
  Lehet hogy Kínában sikeresek az olcsó androidos "konzolok", és ezekkel akar konkurálni.
  Valószínüleg valami virtual console player lesz, nintendo 64el ezt már megcsinálták kínában a 2ezres évek elején, nem hinném hogy a WiiU-3DS mellett mégjobban le akarnák terhelni a belső csapataikat egy új géppel.