12
-
Frekvency #12 hehe, savanyú a szőlő mi fijúk! :) Nortom már a kezdetektől utáltam nagy nehézkes szar volt mindig. -
kvp #11 A hagyomanyos virusok ellen az egyik legegyszerubb vedekezes a futtathato binarisok digitalis alairasa. Ezt kombinalva egy online adatbazissal a tiszta programokrol es kiegeszitve egy megfelelo hozzaferesi jog alapu rendszerrel gyakorlatilag ki lehet zarni a virusokat. Persze a trojaiak ellen csak a hozzaferesi rendszer szigoru kezelese segit, azaz minden programot virtualis sandbox-ban kell futtatni.
Mind az uj windows-ok, mind az android tartalmazza ezeket a technologiakat, de valahogy nem hasznaljak ki. A legtobb ember peresze kapasbol kikapcsolja oket, de szerintem letezhet egy olyan megoldas ami lehetove teszi a 3rd party programok telepiteset es megis biztonsagosan kiszuri a legtobb virust es trojait. Meglepo modon az utobbi idoben a legjobb integralt megoldasok ingyenesek es open source fejlesztoi csapatoktol jonnek.
A symantec-nek csak egy baja van, hogy nem az o termekuket valasztjak es ahogy elnezem a cikket nem is tudnak semmilyen hasznalhato termekkel eloallni, se a hagyomanyos se az uj megoldasok teren. Foleg nem olyannal, ami a legnagyobb piacukat, a vallalati szegmenst kepes lenne kiszolgalni. -
Cat #10 Ilyenkor a lényeg a tendencia. Csökken, és jövőre még kevesebb lesz. Új növekedési lehetőségeket kell keresniük, mert eltűnik alóluk a piac. -
#9 Én megakadtam ott, hogy a bevétel csak 1,62 milliárd dollár volt. Ennek 40%-a a norton av-ból. Ami halott. Persze tudom hogy a bevétel nem azonos a haszonnal, még mielőtt... de azért mégis érdekes ez így. -
#8 te az OSXre gondolsz ... -
Papichulo #7 iOS != Mac ;) -
Bagoly81 #6 talán azért mert annyira kevesen használják, hogy nemérdeklik a támadókat, plusz valószínűleg semmi értelmes dolog nincs a macekken, , hogy feltörjék őket. XD -
NullZ3r0 #5 Hát szerintem a jövő pedig a biztonságra tervezésnél kezdődik. Lásd iOS, ott nincsenek is vírusok. -
#4 En igen, ha az virtualisan, vagy live dvdn fut. -
mortep #3 Én nem hagynék egy windowst valós idejű vírusírtó nélkül. Szerintem a bevételkiesés inkább kapcsolódik a táblapc-k/okostelefonok előretöréséhez -
ntex #2 Nem is értem miért pont a Symantec nyilatkozott erről, a rakat sz*r vírusírtójával. Csodálkozik hogy nincs bevétele? -
#1 Ezt mondom már mióta....