26
Halózatok lassú felderítése Win 7-n közvetlenül belépés után
  • kl24h
    #26
    A regiszterekben keresve csak azon az egy helyen jelenik meg (#21)?
    Nem árt rendszergazdai joggal futtatni a regedit.exe (regiszterfelnyitó programot) és úgy keresni. Ha mégsem talál, akkor azt jelenti, hogy valamilyen kód formájában van jelen a gépben. külön mgé meg kellene nézni a driverek között, ott kell legyen valami *.sys fájl, amire jobb kattintással és a Tulajdonságokat nézve kiírja a Bonjour-t (inkább úgy állítsd be a listát, hogy dátum szerint tegye be hogy akkor a legújabbakat nézd meg, amióta megjelent ez a probléma).
    Valahol csak kell legyen valami, mert sok esetben az Uninstall nem töröl ki mindent, ezért manuálisan kell törölni egyes helyekről, mint pl Program Files mappából, ...Windows//system32//drivers// és még vannak helyek, ahol rá lehet találni az adott program maradványaira.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Elolvastam a privát üzenetedet, rendben.
  • dirrdurr
    #25
    Köszi MerlinW, futtattam ezt a két parancsot, de egyiknél sem találta a fájlokat, így nem változtatott rajta semmit.

    Mivel alapjában véve soha nem is telepítettem semmit, aminek köze lehet a Bonjour-hoz, ezért nem is tudok mit letörölni, vagy legalább is nem tudom hogyan lehetne.

    Kezdek kételkedni, hogy ez lenne a hibás az egészben.

    Azóta a héten kétszer is befagyott a kurzor, mindaddig még le nem kapcsoltam a gépet, illetve ma egy ilyen 2 perces semmittevős hálózatkeresés után a Windows intéző is leállt.
  • MerlinW
    #24
    Mert az egy szerviz.

    “%PROGRAMFILES%BonjourmDNSResponder.exe” -remove

    regsvr32 /u “%PROGRAMFILES%BonjourmdnsNSP.dll”

    Ezek után reboot és törölheted mindenhonnan.
  • dirrdurr
    #23
    Felraktam a programot, de nem talált a listázás Bonjour bejegyzést.

    Azóta tegnap már létrehozott egy mappát is magának.
    C:Programfájlok(x86)Bonjour

    Már megannyi külföldi oldalon utánanéztem és regedit-ben is átírtam dolgokat, de még mindig tartja magát.
  • kl24h
    #22
    Próbáld meg így, ahogy itt le van írva.
  • dirrdurr
    #21
    Elnézést kérek mindenkitől, hogy nem a megfelelő topic-ba írtam, legközelebb jobban oda fogok figyelni. Eddig bizonytalan voltam, hogy hardware vagy op-rendszer vagy más program hibája lehet, ezért nyitottam külön topicot.

    > kl24h, frissítettem a legújabb .NET keretrendszerre, de az nem javított rajta.

    Vírus lehetséges, habár lefuttattam ESET smart security-t, avast-ot és malwarebytes-ot, de egyik sem talált semmit.

    >Hixer, eseménynaplót már többször is néztem, semmi különöset nem látni, egyszerűen van az a 2 perces üresjárat, addig semmilyen folyamatról nem ír jelentést


    Viszont regedit-ben nézelődve találtam valami érdekeset.

    Ahogy geforce9 is mondta, lehet, hogy ez a Bonjour a hibás.
    Fogalmam sincs hogyan kerülhetett oda, semmilyen Apple programot nem telepítettem erre a gépre.
    Akárhogy is, kitöröltem regedit-ből, újraindítottam a gépet, de a hiba még mindig fennmaradt, regeditet újra elindítottam és ismét ott volt az egész.
    Máshol keresgélve semmilyen "bonjour"-ra utaló jelet nem találtam a gépen. Indítottam egy programot (Au Revoir, Bonjour!), ami elméletileg eltávolítja, de semmit sem csinált igazából.

    Hogyan tudnám ezt a valamit végleg eltávolítani?

  • Hixer
    #20
    "a feladatkezelőben pedig nem engedi, hogy megnézzem sem a teljesítményi adatokat, sem a részletes listáját a futó folyamatoknak."

    Ez akkor nem gondolom, hogy tisztán hálózati probléma lenne... Eseménynaplót is nézd meg hátha jelez valami problémát (Ilyen módon.)

    Mindenképp érdemes lenne kideríteni melyik folyamat foglalja le a hálózati elérést ilyen hosszabb ideig, lehet bugos driver, szoftver, túl agresszív tűzfal/vírusirtó, esetleg vírus/malware.

    Ezért sem volt rossz ötlet, hogy egy Ubuntu Live CD-t/Live USB-t letöltesz, kiírsz, arról bootolsz és megnézed azon is bénázik-e a hálózat, ha nem, akkor valami a windows/driver/szoftver gond lesz, ezután ha nem sikerül megtalálni a ludast, lehet próbálkozni egy formázással és friss windows install-al, egyenként felrakva a drivereket/szoftvereket és megnézni melyik után kezdi el meghülyülni.
  • kl24h
    #19
    Ezzel a problémával nem kellett volna új topikot nyits, itt van a Windows 7 topik, ide kellett volna írj!!!
  • kl24h
    #18
    Ha valamit elhibáztál a tisztításkor, akkor az kell jelentkezzen utána is, tehát ez kizárt dolog.
    Én XP használok és ilyen probléma volt nem is egyszer. A problémát több dolog okozhatja pl. Windows frissítés: .NET Framework újabb verzió telepítése; valamilyen szoftver telepítése; vírus és még vannak.
    Én azt mondom, hogy az utolsó takarítás előtt valamit kellett telepíts vagy Windows frissítés, ami ezt okozza.
    Megjegyzem, hogy XP esetében mikor a .NET Framework egy újabb verziója telepedett, akkor mindig jelentkezett ez a probléma minden bekapcsoláskor, egész addig, amíg, az mscorsvw.exe (Framnework 2-es verzióban levő *.exe) nem végezte el a munkáját.
    Más esetekben csak akkor volt ilyen gond, amikor valami olyat telepítettem, ami ezt mondjuk úgy "akadályozta", de ebben az esetben mindig minden gépbeindításkor későre jött be a hálózati kapcsolat.

    Nézz utána, mert valami változás kellett történjen a gépeddel mint szoftver részben(aznap valamit telepítettél vagy esetleg ne került be egy vírus, stb.).
  • dirrdurr
    #17
    > atti, Köszönöm az ötletet, de nem használtam már hónapok óta a nyomtatót, illetve a probléma jelentkezése előtt 3 nappal és azóta sem használtam az USB csatlakozókat, CD/dvd-t sem néztem és semmilyen programot nem telepítettem közben. (Kivéve driverek és vírusirtó le-fel)

    >MerlinW, Kössz a tanácsokat, de nem láttam csodát, a probléma még mindig jelen van, pedig kikapcsoltam a szinkronizáló központban az offline fájlokat.
    Továbbá - kikapcsoltam TCP auto tuning-ot és RSS-t,
    - kikapcsoltam a távoli különbözeti tömörítést (RDC)
    - töröltem DNS gyorsítótár tartalmát
    - Regcleaner-el a felesleges dolgokat kitöröltem
    - Futtattam egy teljes-körű víruskeresést
    - Reset WINSOCK entries to installation defaults: netsh winsock reset catalog
    - Reset IPv4 TCP/IP stack to installation defaults. netsh int ipv4 reset reset.log
    - Reset IPv6 TCP/IP stack to installation defaults. netsh int ipv6 reset reset.log
    - mind a helyi és a szélessávú kapcsolatnál kikapcsoltam a TCP/IP protokoll 6-os verzióját (TCP/IPv6)
    - próba-képpen kitöröltem az internetcsatlakozás fiókját és újra konfiguráltam
    - már a legfrissebb driver volt telepítve a hálózati eszközhöz, de teljesen letöröltem, felraktam az alaplaphoz járt CD-s drivert, újra frissítettem, de semmi változás.

    Egyszerűen amikor belépek a felhasználói fiókomba, akkor 2 percig valamilyen folyamat akadályt okoz.
    A hálózati kapcsolatok nem jelennek meg, a feladatkezelőben pedig nem engedi, hogy megnézzem sem a teljesítményi adatokat, sem a részletes listáját a futó folyamatoknak.
    Különös, mert a rendszer annyira nem fagy be, egy filmet pl. el tudok közben indítani.
    Eszembe jutott, hogy az előző gépemen az XP is ezt csinálta belépés után, de annak tulajdonítottam, hogy már 8-10 éves és azért lassabb.
    Nem tudom, lehet, hogy valamelyik program bezavar?

    >gforce9 - ezen a gépen még nem volt Photoshop.
    Mindkettő megoldás problémás volna, de most már ennyi beállítás és újraindítás után tudni szeretném, hogy pontosan mi is a baj, vagy mi változott egyik napról a másikra.
  • gforce9
    #16
    Nincs mit,de ezek szerint még nincs meg a hiba oka. A CS3 (photoshop)-nak van egy pluginja Bonjour nevű kóceráj. És hajlamos a win7 hálózati beállításaiba beletúrni. A tünet nagyon hasonlít arra, amit leírtál. Azért kérdeztem rá tipp alapon, mert nemrégiben többízben is belefutottam ebbe. MerlinW megoldása valószínűleg nem fog működni, ha a hiba a géptakarításkor jelentkezett. Nem tudom mitől veszi biztosra, hogy márpedig az a baj. A friss hálózati driver is ritkán old meg bármit is, főleg, ha a takarítás előtt tökéletesen működött. Viszont innetől tényleg érdemes a hiba szűkítését elkezdeni. Ha a rendszer telepítése egyszerűen, gond nélkül megoldható, akkor azzal érdemes kezdeni. Ha az problémás, akkor egy kölcsönkért hálózai kártyával próbálkoznék. Előbbi esetben kizársz minden szoftveres hibát. Utóbbi esetben kiderül, hogy konkrétan a hálózati kártya körül van e a baj, vagy csak a windows nem tud valamiért eljutni addig, hogy elinduljon minden hálózati szolgáltatás.
  • MerlinW
    #15
    Itt még találsz pár megoldást ami a terheli a hálózatot. Amire nincs szükséged azt kikapcsolhatod.
  • MerlinW
    #14
    Kapcsold ki a file sync-et.

    - Control Panel -> All Control Panel Items -> Sync Center
    - Manage Offline Files -> Disable offline files.

    És láss csodát.

    Továbbá telepítsd a legfrissebb driver-t a hálózati eszközödhöz.

    Topik zárható.
  • _Atti_
    #13
    nem kötöttél be esetleg a gépre új nyomtatót,dugtad át másik usbbe?
    Hülye hibának tűnik de a nyomtató feladatütemező (spooler) windowssal való indulásakor össze tud akadni valamiért. Nálam volt ilyen probléma lehet is rá találni példát/megoldásokat. Próbáld meg kihúzott nyomtatóval. ha úgy jó akkor ez lesz az, ki kell venni automata indításról a spoolert manualra.
  • bon
    #12
    Nincs routered? Ha nincs én beszereznék egyett. Amúgy valóban felesleges volt külön topic nyítása a hiba miatt, van Windows 7-el foglalkozó.
  • nandorb
    #11
    Huzd ujra a windowst.
  • dirrdurr
    #10
    Köszönöm szépen a tanácsokat!

    >LSSAHPAUL, ha az utp kábellel lenne a gond, akkor más esetben is gond lenne a hálózattal, nem? De megnéztem, nincs rajta semmi elváltozás.
    Alaplapba integrált a hálózati kártya.

    >gforce9
    Megnéztem, a RAM-ok "leporolva" és rendesen a helyükön vannak.
    CS3-al nem tudom mire gondolsz, de az elmúlt 4 napban nem telepítettem új programot és a takarítás előtt tényleg pár másodpercen belül elérhető volt a hálózati szolgáltatás.

    Rendszernapló szerencsére semmilyen piros hibát nem mutat, egy sárga figyelmeztetés van, "A rendszer minden alkalmazáshoz betölti az egyéni dinamikus kötésű kódtárakat...", gondolom figyelmen kívül hagyható ebben az esetben.

    Egyszerűen két esemény közt túl nagy az üresjárat
    10:53:22 - ESET Service szolgáltatás állapota "fut".
    10:54:42 - Hálózati kapcsolatok szolgáltatás állapota: "fut".
    Közben meg csak ez a kék karika tölt.


    Most ezek szerint mégis talán a nod32 a hibás, csak tudnám hogyan, amikor már próbáltam úgy is, hogy le volt törölve és mégis lassan jött be a hálózat.
    Esetleg egyéb ötletek?
  • skinnyman
    #9
    Miert ne lenne jo segitsegnek? Feldobod az ubuntut egy dvd-re/pendrive-ra (~10 perc), onnan live bootolsz (nem kell feltelepiteni sem, 1 percen belul bebootolsz rola), es megnezed hogy ott mukodik-e, igy valszeg azonnal kiderul, hogy az os-sel van-e a hiba, ennel egyszerubb modja kb nincs is.
  • pxxl
    #8
    Ki van zárva, hogy te csak úgy kihúzz egy db kábelt a csatlakozóból maximum kitéped onnan, de az ki nem fog csúszni.
  • LSSAHPAUL
    #7
    Tegnap kicsit letakarítottam a gépet, megtöröltem belül is minden ventilátort, néhány havonta végzek ilyen általános takarítást, eddig nem volt semmi gond.

    2 dolog lehet, valószínűségi sorrendben:
    - az utp kábel csatlakozóban kihúzódott egy kábel (javítás: tegyél rá egy újat, vagy próbáld a valahogy összeszorítani a meglévőt...ha nincs rá való fogód kétséges a végeredmény :D
    - ha hálózati karid van (nem alaplapba integrált) akkor lehet kicsit kimozdult az alaplapból (jav: szedd ki tedd be újra, ha még mindig rossz tedd egy másik slotba)
  • RAZOR27
    #6
    Az nem magyar IT fórumos hozzáállás, hogy random hiba miatt nyitok topikot? Van win7 meg segítségkérő topik is... Na mind1 nem kötözködni akarok, mert a végén én is tipikus szőrőstalpú magyar leszek.
  • gforce9
    #5
    Üdv! Az előző 2 hozzászólás nem tudom minek volt, segítségnek nem jó. Az ilyenek miatt én sem keresgélek már magyar fórumokon. Mondjuk ez a tipikus magyar IT fórumos hozzáállás. Ha a gépet takarítottad, akkor az első lehetőség, hogy nem e ott volt gubanc. A ramok elég érzékenyek a mozgatásra, por kerülhet az érintkezők közé. Egy hibás rammal futó windows pedig bootoláskor csudákat tud csinálni. (az előttem szólóknak: a linux is ugyanúgy). Én elsőkörön benéznék az eseménynaplóba. Számítógépen jobbklikk - kezelés - windows naplók - rendszer. Ha ott túl sok a piros és mindenféle hibaüzenetek vannak, a ramokat venném ki és takarítanám ki elsőkörön. Ha viszont ott egyféle konkrét hibát látsz, akkor arra érdemes rákeresni. Tipp alapon kérdezem: CS3-at nem telepítettél mostanság? Vagy egyéb új programot ami eddig nem volt?
  • davidka003
    #4
  • Narxis
    #3
  • skinnyman
    #2
    Hasznalj ubuntu-t. Ingyenes, gyorsabb, szebb, jobb.
  • dirrdurr
    #1
    Sziasztok, a segítségeteket kérem szépen.

    A hálózati kapcsolatokkal van egy apró hibám.
    Tegnap kicsit letakarítottam a gépet, megtöröltem belül is minden ventilátort, néhány havonta végzek ilyen általános takarítást, eddig nem volt semmi gond.

    Este már nem kapcsoltam be, ma reggel viszont belépés után eltartott úgy 2 percig mire megtalálta a hálózati kapcsolatoknál, hogy hova csatlakozhatok.
    Ezelőtt mindössze pár másodperc volt az egész.

    Utánanéztem ötleteknek külföldi fórumokon is, eddig próbáltam;
    -kábelek érintkezését ellenőrizni
    -tűzfalat kikapcsolni,
    -vírusirtót letörölni/visszatelepíteni,
    -driverek - illesztőprogramok frissítését,
    -töredezettségmentesítést,
    -utánanéztem megy-e valami felesleges folyamat induláskor

    de akárhogy is, mindig eltart másfél-2 percig mire hozzáférek a hálózati kapcsolatokhoz.
    Utána, ha már csatlakoztam, akkor minden okés, semmi gond a nettel. És ez a probléma mindig csak a Windows-ba való belépés utáni első alkalommal jelentkezik, utána szabadon le-fel tudok csatlakozni a netre akármikor.

    Egy kicsit most parázok hogy tegnap nem-e csesztem el valamit.
    Ha van bármi ötletetek, kérlek osszátok meg.