13
  • DontKillMe
    #13
    "Épp hogy benézted, nem? Azt írták, hogy szar a film és most kiderült, hogy kurva nagy bukás is. Ez messze van attól, amit írtál, hogy übersikeres"

    -Ezen gondolatmenet szerint a Győzikének adásba sem lett volna szabad kerülni. (Sajnos mégis adásba került. :/)

    Hogy mi szar, vagy nem szar, azt a nézők döntik el, nem pedig egy kritikus. Szar film is lehet sikeres, nézd meg az éhezők viadalát. Szerintem szar, az IMDB szerint és a bevétel szerint nem az. Semmit nem jelent, hogy szerintem szar, ez maximum rám nézve fontos, globálisan nem. És pont ezért nem jelenthetjük ki kategorikusan.
  • Szerintünk
    #12
    Nagy előnye a filmnek, hogy az alap sztori (ahogy talán ebből is kiderül) egy rendkívül erős science fiction elképzelés, ami egyben (mint minden jó alapötlet) számos elméleti, fizikai, vallási és értékrendszer-beli kérdést is felvet. Ezek azonban akkor állnák meg igazán jól a helyüket, és keltenének bennünk érdeklődői feszültséget, ha a film logikusan követhető rendszert állítana elénk (ahogy pl. az Éhezők viadala), amibe kapaszkodva el merjük engedni fantáziánkat együtt gondolkodva a hősökkel. Pfister filmje azonban számos pontos csuklik meg a rá helyezett szellemiség, gondolatvilág és erős szimbolizmus alatt, s ez közel sem azért történik, mert gyenge az alapanyag....

    http://zorkaszerint.blogspot.hu/2014/04/transzcendens-kritika.html
  • kalapos01
    #11
    Épp hogy benézted, nem? Azt írták, hogy szar a film és most kiderült, hogy kurva nagy bukás is. Ez messze van attól, amit írtál, hogy übersikeres. Itthon közepesen teljesít, de a magyar bevétel az százezer dollár, az nudli.
  • DontKillMe
    #10
    Nem szeretem magam ismételni, de ugye b+, hogy megmondtam? :D.

    http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1397842917&no=4
  • GaborT28
    #9
    Nézőpont kérdése.... lehet, hogy mi vagyunk buták (csak azt hisszük, hogy mi okosak vagyunk), mert nekünk majdnem mindent eltudnak adni.
  • Lantee
    #8
    Mert a sok magyar szinvonalas műsor ezerszer jobb (Éjjel-Nappal Budapest, Gyanú Árnyékában, Édes Élet, stb.), tehát a magyar néző sokkal igényesebb. Aha...
  • paby88
    #7
    Hát nekem tetszik bemutató alapján kicsi olyan mint mikor a csillagkapuba a Daniel átvette az irányítást az összes replikátor felett :D
  • tamolnar
    #6
    Bocsánat, freudi elszólás, megbukik, nem megkukik.
  • tamolnar
    #5
    Szóval amikor Amerikában megkukik egy jó film/sorozat az azért van, mert az amcsik buták, de ha Magyarországon sikeres egy szar film/sorozat az azért van, mert az amerikaiak buták?
  • Soundmaker
    #4
    Patrióta filmmel és olyan filmekkel amiben legalább 40x szerepel az amerikai lobogó mindig kasszát lehet robbantani :) Sosem a mondanivaló miatt ülnek be az amcsik a mozikba... :) Erről ennyit
  • Skyline
    #3
    Tartalmas film nem kell az amerikaiaknak csak "Amerika kapitány" meg Transformers és függetlenség napja...Ki lepődik ezen meg? Manapság még a Szárnyas fejvadász is bukna náluk....
  • zetortraktor
    #2
    És mi van azokkal a sorozatokkal, amiket nézel? Amik léteznek. Azokat nem a sötét faékek tartják életben? Vagy te is sötét sorozatokat követsz figyelemmel. Adj hálát az égnek, hogy az ő ízlésük alapján döntenek a folytatásról, és nem mondjuk a magyar ízlés alapján.

    Eddig azt hittem, hogy a magyaroknak nincs ízlése, de akkor lehet, hogy mégsem. Mondjuk szerintem te el vagy tájolva. Jersey Shore már rég nincs, Oprah pedig évek óta küszködik a 2-300 ezer nézőszámos csatornájával, az OWN-nal, mert a kutya sem nézi. Ráadásul ez film, nem reality vagy beszélgetős műsor.

    De legyenek akkor sorozatok. Odakint nagy siker a Breaking Bad, a Sons of Anarchy, a True Detective, a Mad Men, a The Good Wife és még sorolhatnám. Ha a sok sötét faék nem lenne, ezek nem értek meg volna sok részt.

    Filmeknél ugyancsak vannak bőven sikeres értelmes filmek, amik itthon buktak. Meg sikeres nem értelmes filmek is.

    Szóval teljesen el vagy tévedve, ha holmi kapcsolatot akarsz felállítani gondolkodás és siker között. Nem egyszerűbb azt nézni, hogy valami jó vagy nem jó? Az sem biztos, hogy megáll a lábán, de logikusabb.
  • Extec
    #1
    Ami nem dzsörzi sór, meg Óprah már nem is kell nekik... Nemtom ezen miért lepődünk meg. Hány olyan sorozat megbukott már ahol gondolkodni, esetleg figyelni kellett pont az miatt mert az átlag amcsi sötét mint egy faék, és amit nem ért meg az neki már sz*r... Ez is tökéletes példája annak hogy az átlag USA beli consumer nem az eszéről híres...