8
  • Tetsuo
    #8
    Az angoloknak megfelel.
  • Candi
    #7
    Zacskós bor eddig is volt, legalábbis itt Angliában elég régóta gyártják (dolgoztam is anno ilyen üzemben, a zacskótöltögető gépen is).
    http://images2.mysupermarket.co.uk/ProductsDetailed/27/246227.jpg?v=7
    Borzalmas íze van, mint a poshadt limonádé.
    A legújabb viszont a dobozos bor (in can), hasonló dobozba töltik mint a sört. Ez se lehet sokkal jobb...
  • thegodhimself
    #6
    már várom a cinamon challenge ujvann hullámait.
  • Tetsuo
    #5
    Aki azt issza, meg is érdemli.
  • Macropus Rufus
    #4
    Borból jó a kannás :D

    errefelé már tabi formájában is kapható v. 30 éve. :D
    le vannak maradva
  • Tetsuo
    #3
    Na, a sommelier-k tanulhatnak tovább! :-D
  • SupraMKIII
    #2
    Hát, újabb fogalommal gazdagodtunk: a kannásbor után megjött a zacskósbor is :-)
  • kvp
    #1
    Gyakorlatilag nem az alkohol van poritva, hanem szenhidrat alapu polimer gombokbe van becsomagolva, kb. mint a rumos meggy, csak nano meretben. A cukor feloldodik a vizben es igy belekerul az alkohol is. Ez nagy mertekben limitalja a maximalis alkohol fokot is, de kb. az jon ki, hogy a tomeny alkoholhoz kepest tomegaranyosan 10x annyi a por tomege, tehat 90% burkolat, 10% alkohol a por tartalma.

    Egyebkent kulon van az alkohol es kulon az izesites, tehat az izesites hasznalhato fozeshez alkoholpor nelkul is, mig az alkoholpor nagyon keves vizben oldva visszaadja az eredeti tiszta szeszt, jo sok cukorral keverve.

    Nem tul hasznos, ellenben kb. olyan konnyu lesz bevinni a rendezvenyekre, mint a hasonloan por formaju kemenydrogokat. Viszont kirandulason alacsony alkoholtartamu italokhoz jo, bar arra a kulacsos ipari tisztaszesz es az izesito por is ugyanilyen jo volt eddig is, lasd muegyetemi kannasbor receptje.