15
-
matrix222 #15 En most fektettem be egy XP CD-re. 😂 -
Vol Jin #14 A PC-üzletág visszaesésekor mindig mondtam, hogy az nem a PC halála, hanem a jelenlegi géppark cseréjének szükségtelensége, a tablet piac felfutása meg annak jele, hogy az még mindig nem jutott el mindenkihez, és a meglévő állomány is folyamatosan avul. -
WoodrowWilson #13 Netezzen P3-mal a halál. P4-et is megfektet egy-két komolyabb oldal, de még a Youtube is. -
#12 Egy pentium4en tényleg jobb-gyorsabb az XP mint a windows 7-8
Egy mai core i rendszeren 4giga rammal a win7-8 alapból gyorsabban indul meg folyamatosabban működik a gép mint XPvel.
A "gond" ott van, hogy netezni a mai napig jó egy pentium3 gép is, csak nincs már rá támogatott win, sokan meg előbb telepítenének win98at mint linuxot (például azért, mert nem csak neteznek, hanem régi windowsos játék is kell nekik a régi gépen) ... ez van, most majd jól megnő a botnetek száma. -
Andrevv #11 @Skyline, az XP-re sok mindent lehet mondani, csak azt nem hogy lassu. Rakj fel egy ugyanolyan gepre egy ujabbat es elvezd a lassulast. Olyan dolgokat raknak bele a windowsba amire semmi szukseg. Pl az Aero, es minden mas ami csak vizualis dolog. De ha nagy nehezen sikerul ezeket a folosleges dolgokat kiirtsam belole es visszaallitom a win95 kulsejere a win7-et, meg akkor is irtozatosan sok eroforrast zabal a rendszer pedig meg semmit se inditottam el. Rengeteg munkaba telik, mig minden szuksegtelen service-t kikapcsolok, de az xp teljesitmenyet sose tudom elerni. Egyetlen weboldal is kepes akar 100 MB-nal tobb memoriat lefoglalni a legtobb bongeszovel. Megis miert kell egy kis szovegnek es nehany kepnek annyi? Ha lementem bmp-be az egeszet, akkor sincs annyi. Rohelyes az egesz, a chrome-al az elen ami szokatlanul sok kapcsolatot nyit meg a hatterben bongeszes kozben es jokora forgalmat general hazafele. Abszolut mindent osszegyujtenek a mocsok kemek...
Aztan most jonnek ezzel az idetlen erintos dolgokkal. Megis ki a fene fog a gep elott kinyujtott karral maszatolni a monitoron? Meg bar el se erem, elore kellene hajoljak, de tuti, hogy fel ora alatt a karom leszakadna :)
A MS kulon kellene valassza az asztali es mobil OS-et, mert ez igy nem palya.
A masik meg az, hogy manapsag nagy divat lett mindenfele frameworkra irni a programokat, ezaltal fenyevekre kerultek a nativ kodtol, ezert pedig a minden lassubb lett, optimalizalast mar csak almodni merhetunk.
Szerencsere a konkurens rendszerek egyre inkabb eloterbe kerulnek ahol mar sokkal baratsagosabb a helyzet... -
Borg18754 #10 Ender Wiggin: miért adnának neked ingyen egy újabb op rendszert?? majd szerinted a microsoft vagy bármelyik cég ingyen fogja fejleszteni neked az op rendszereket amikor nekik ez dollármilliárdokba kerül? azonnal csődbe mennének... azzal hogy 13 éven át támogatták bőven elég jófejek voltak... remélem azon is felháborodsz hogy a régi szar autódat nem cseréli le a gyártó egy újabbra azzal az indokkal hogy de hát te megvetted a régit 10 éve akkor mi az hogy ingyen is bérmentve nem adnak egy újat a 10 éves helyett -
Ender Wiggin #9 Mindennek el lehet mondani az XP-t, de a régi hardverrel az új vinfosok már nem igazán működnek együtt. és az MS nem cseréli ingyen az XP-t mondjuk Win7-re, ugye? Akkor meg mit akarnak? majd ha eljutunk oda, hogy bemegyek a boltba, leadom az XP CD-met ők meg a kezembe nyomnak egy új verziót, akkor le fogom cserélni a régi notik op rendszerét. Addig nem. -
halgatyó #8 Nem az "elavult" rendszer a szar lassú, hanem az egyre újabbak egyre szarabbak és egyre lassúbbak.
De kénytelenek vagyunk egy idő után áttérni (amilyen későn csak lehet) mert a hardverekhez megszünnek driverek.
Amit az egyre gyorsabb és szuperebb hardverek gyorsítanának, azt az egyre újabb, egyre bonyolultabb, terjengősebb, szarabb, hozzáférhetetlenebb, objektumorientáltabb, stb... újabb fosok símán visszalassítják. A weblapok semmivel sem töltődnek be gyorsabban, mint 10 évvel ezelőtt, a dokumentumokat, táblázatokat, adatokat se kezelik gyorsabban, mint régen. -
Skyline #7 Milyen gonosz a microsoft hogy 13 év után nem támogat egy mostanra elavult szar lassú rendszert.:) -
Vol Jin #6 Atr gittem, hogy ez csak nálam probléma, de ezek szerint nem. -
gforce9 #5 Cat: Az hogy nem ad ki frissítést az oké. Az hogy olyat ad ki, hogy hanyattvágja a rendszert az tuskóság. Semmiféle támogatásról nem beszéltem. -
DontKillMe #4 Amúgy az SG webmastere megmondaná nekem, de komolyan, hogy miért kell legalább KETTŐT kattintanom a KÜLD buttonra minden komment után, hogy valóban el is küldje a kommentem? Már rég meg szerettem volna tudni. Köszi. Jöhet mailban is. -
DontKillMe #3 Ezt így, húsvét táján elég nehéz elhinni, mert kb. ilyenkor szokták lehúzni vidéken a számtech boltok a rolót. :/. -
Cat #2 Jaja, a szemét Microsoft csak 13 éven át nyújtott terméktámogatást, míg a Google akár két évig is biztosít frissítést! (És ezzel kivételesen jó helyzetben vannak a Nexusok...) -
gforce9 #1 Az új MSE frissítéssel jól haza is vágott sok XP-s gépet az MS. Undorító egy húzás volt.