6
-
#6 Pedig mindkettő widescreen. :-D -
kvp #5 Az oled akkor lesz olcso, ha kepesek lesznek offset nyomtatoval eloallitani. Ez jelenleg meg nem megoldott. A jelenlegi eljarasok lassuak es sok hibat tartalmaznak. Raadasul a hatekony nyomtatashoz es a tenyleg flexibilis kijelzokhoz a fem alapu elektrodak helyett olcso felvetezo muanyagokra lenne szukseg. Mindezek utan ott van az oled legnagyobb baja, a kb. 3 eves elettartam. Egy telefonnal meg elmegy, de ki venne olyan tv-t ami normal hasznalat es uv-tol vedett tarolas mellett is csak 3 evig birja? A samsung jelenleg max. 50x40 centis meretben tud gazdasagosan oled-et gyartani. Ez egy mai tv-nek meg eppen keves, de majd olcsobb lesz es ha mar megeri 3 evente kidobni a tv-t akkor majd elterjed.
Ezzel szemben az LCD technologia optikai mintafelvitelt es kemiai maratast hasznal, ami gyorsabb, mara nagyon alacsony a hibaaranya es sokkal tovabb birja mint egy oled kijelzo.
A minosegi megoldas egyebkent az inorganikus led kijelzok hasznalata lenne, foleg a GaAs alapu led-eket hasznalok. Sokkal dragabbak mint egy lcd, de iszonyat sokaig birjak es meg az oled-eknel is jobb kepminoseget adnak, tovabba ugyanazzal a technologival gyarhatoak mint az lcd-k. -
Macropus Rufus #4 az oled technológiára már évekkel ezelött is azt mondták, hogy mág pár év és elérhető árban lesz. Most is még 3-5 év a céldátum... Ez marhaság. Az oled technológia alapjait már az 1950-es években lefekteték. Már 10 éve van oled kijelzőt használó PDS ( Sony CLIÉ PEG-VZ90), és 2007 óta van fullhd oled monitor. (Sony XEL-1)
Nem értem egy 60 éves technológiában mi a drága? Ez max. mesterségesen lehet drága. Sztem. -
#3 Ilyen csinos lány mellett fel sem tűnik az a drága szar :D -
Jackal #2 Címhez: Semmi gond, több marad a raktárakban... -
#1 Jelenleg nagyon eros arakon adjak. Nem csoda, hogy nem hozza a varakozasokat. Kicsit olyan arkategoria, mintha supercar-t venne az ember az atlagauto helyett. Varni kell :/