25
  • Armagedown
    #25
    Én az emberi agy-kamera interfészt várom már, mindent fel tudnék venni vele amit látok :)
  • barret
    #24
    A következő lépcső meg az lesz,hogy be lesz drótozva a fejetekbe :D
    És egymást kamerázzátok egész nap...
  • Sir Quno Jedi
    #23
    Maj a gűgli csinál olyat, mint a kensington lock a laptopoknál. Nyakpánt, amihez lánc rögzíti a glasst és csak az áldozat fejével együtt lehet lelopni. Siman ügy.
  • Darth Sith
    #22
    jogos, de az észérv és a buszmegállóban nyugodtan ácsorgóra ráront, lekapja a fejéről az 1500 dolláros szemüveget majd elfut vele és szétveri a járdán, azért a kettő között van némi különbség szerintem.
  • Tetsuo
    #21
    Idővel kötelező lesz majd ilyet hordani. Az adatok pedig egyből mennek a nagy és egyetlen felhőbe.
  • gforce9
    #20
    Így van és a kütyümániások az ellenzőkről még azt sem bírják elképzelni, hogy indokaik és észérvek vannak amellett, hogy ne kajáljunk meg mindent, amit elénk tesznek ezek a vállalatgigászok.
  • NEXUS6
    #19
    Ha az egész arról szólna, hogy lessük meg a havert amint rejszol/rókázik/orrát túrja a vécén majd rakjuk fel a tecsőre, addig azt mondanám, hogy legyen úgy. Csináljunk a netből egy permanens online valóságsót, meg dzsekeszt, vagy akármit.

    Csakhogy a tartalmakat a Gúglitól kezdve a 3 betűs szervezeteken keresztül, a következő munkahelyed HR-eseiig mindenki előszeretettel stírölik. Aminek a vége nem az lesz, hogy a főnököd majd elfogadja, hogy néha te is vagy barom, mert ez egy világtrend, hanem hogy otthon, akár az ágyban a kedveseddel eltöltött hancúrozás közben is a fejedben kell lennie, hogy meg kell felelned bizonyos társadalmi, de legfőképp, a főnököd, államod, akármilyen topdognak az elvárásainak.

    A rabságot nem az jelenti, hogy terroristaként visznek gvantanamóba, ha rossz leszel és ez kiderül, ó nem. Ezek az eszközök majd épp hogy gvantanamót hozzák el az otthonodba, méghozzá pontosan a fejedbe.
  • gforce9
    #18
    Jó csak ha te így szoktál sunyiban fotózgatni és kiderül, akkor nem rádszólás van hanem valószínűleg verés. Ez most érv akart lenni? Az, hogy te nem vagy hajlandó másra tekintettel lenni igencsak tuskó hozzáállás.
  • Szefmester
    #17
    És mit fizetsz ha úgy veszlek mobillal videóra hogy azt hiszed csak beszélgetek? Ne legyél már ostoba.. mitől látszódik a telefonon a felvétel? Az enyémen ha ki van kapcsolva a vaku akkor max akkor vennéd észre hogy fotózok ha nagyon tisztán feléd irányítom nyújtott kézzel...
  • gforce9
    #16
    Hülyeséget beszélsz, egy telefonon látszik, ha fotózni akarnak vele. Inkább el kéne fogadni, hogy valakit ez zavar és pont. Ha a többséget zavarja, akkor kívül tágasabb vagy tessék alkalmazkodni.
  • loky
    #15
    Ha a szemüveg ekkora nagy gondot jelent, akkor következő cikk miről fog szólni, kikapták a kezéből a mobilt és földhöz vágták, mert hogy kamera van rajta? Vagy hogy leszedte a csuklójáról az órát mert hogy azon is van kamera.... Vagy hogy kikaparta a kontaklencsét a szeméből... mert az is "okos"??? Van kis különbség hisztéria és aggályok között is ...
  • gforce9
    #14
    Ha rám tartja folyamatosan, akkor igen, persze hogy rászólok.
  • skinnyman
    #13
    Minden mai mobilban elol-hatul kamera van. Akkor is raszolsz az emberekre ha eloveszik a mobiljukat, hogy ne kamerazzanak?
  • ZsL
    #12
    A divatba hozatalhoz nem kell más, mint hogy a szemüveg új dizájnja az ufo-magazinok címoldalán gyakran szereplő "két sötét mandulaszem" formának feleljen meg, persze belülről átlátszó módon, hogy a rávetített GPS-kép és egyéb funkciók (tíz év múlva már gondolatvezérelten) ne zavarják a valódi látásunkat.
    Ahogy ma már senkit sem zavar az utcán sétálás vagy tömegközlekedés közben "magában beszélő" head-setes embertársaink látványa, ugyanúgy közömbösek leszünk a szemüvegre is, egy évtizeden belül.
  • ZsL
    #11
    A hívők szerint "Isten szeme úgyis mindent lát, füle mindent hall, és a bűnösökre lesújt"! Ehhez képest, hogy mi is látjuk egymást (és amit látunk, folyamatosan továbbítódik és rögzítődik a szerverközpontban), igazán jelentéktelen apróság. A "központ" adatfeldolgozó munkatársait nem fogják érdekelni a normális emberek, csak akik valami rosszban sántikálnak. Az persze az épp fennálló politikai helyzettől függ, hogy mit tartunk normálisnak és mit rosszban sántikálásnak, valamint a tömeg manipulálásának megítélése is változik. De hát ez mindig is így volt, csak az eszközök és a módszerek változnak. A szemüveg viselése azonban (ha már mindkét szemünk előtt lesz, a sztereo kép megjelenítéséhez) az egyéb szolgáltatásai révén annyira közkedvelt lesz, és úgy divatba fog jönni, ahogy mára a mobiltelefon (amit majd helyettesíteni is fog), hogy inkább megszokja mindenki a többiek "tekintetét".
  • MsUser
    #10
    Ha titokban figyelik az embereket a kormányszervek az nem baj, még ha kiderül is!?

    Ha nyilvánosan látja az ember "lehet hogy" most lefilmeznek akkor itt a világvége, merthogy mindenki különleges ügynök és így lebukhat :))) úgyebár!
    Tönkre teszik ezeket a titkos szakmákat, nem lehetsz nyugodtan drogárus, utcai tolvaj, de még tenorista sem mert bármikor rögzítenek...
  • DontKillMe
    #9
    Engem is zavarna, de nagyon. Nem kell, hogy felvételt készítsen, főleg nem a Google-nak, elég, ha elküld egy számsort az arcfelismerés során készült vektorgrafikus, mindenki számára egyedi paraméterekkel, a hozzá csatolt, pár kb-os hozzátartozó hangmintával, ami megint egyedi ugye.
  • gforce9
    #8
    Én is utálom ha fényképezőt nyomnak a pofámba, Úgyhogy igenis, tessék levenni a szemüveget. Az hogy egyesek kütyübuzik, nem azt jelenti, hogy másokra nem kell tekintettel lenni.
  • NEXUS6
    #7
    Ha a másik cikk nem arról szólna, hogy a Gúgli átolvassa a leveleinket is, amire pedig senki nem kérte, akkor még el is fogadnám amit írsz.

    A teknika fejődése szerintem nem arról szól, hogy márpedig hatörikhaszakad jön a nagytesó és megbaksz és ezt tessék elfogadni.
  • KRTuning
    #6
    Ez nagyon valós dolog... A technika fejlődésével mindenkinek hozzá kell szoknia hogy ilyen dolgok vannak, és csak azért mert egyesek nem tudják megérteni miként is működnek, különböző magatartással a "dikk ne kamerázzá me megba**lak" és hasonló felháborodással reagálnak.
  • NEXUS6
    #5
    A múvinegyvenhárom óta tudjuk, hogy a termékfejlesztők élete apszolút nem veszélymentes (lázsd álybéb).
    XD
  • Sir Quno Jedi
    #4
    Piros lámpa jó ötlet, mert a kamerákon, főleg a laptopokon ki lehet kapcsolni azt is és mégis vesz fel a kamera! :D Köztudott sajnos manapság...
  • RAZOR27
    #3
    nem akarok én lenni a gonosz rasszista, de most mondjuk ki, ha csak egy drága napszemüveg lett volna aztis ugyanakkora eséllyel veszi le róla egy ni...... sálálálá San Francisco 8ker.-jéről van szó itt...
  • vision5
    #2
    Ezt a felvétel gondot egész egyszerűen kiküszöbölhetnék ha a szemüveg jól látható módon világítana felvételkészítés közben (á la piros lámpa a kamerákon).
  • Sir Quno Jedi
    #1
    Majd a gúgli is kifejleszt egy robotzsaru prototípust, mint az OCP és majd az védi a gúgli alkalmazottakat a benszülöttektől. Nomeg páncélozott, önvezérlő teherautókban fogják szállítani a dolgozóikat. Még betonfalak kellenek géppuskaállásokkal és apacs helikopterek rakétákkal, mint tudjukhol. Utcai bírák is kellenek majd. Üdvözöljük a jövőben! MegaCity 1!