24
  • Zombee
    Origin Humble Bundle, még a WB-nél is jobb vétel volt.

1$
    Dead Space 1
    Dead Space 3
    Crysis 2 Maximum Edition
    Medal of Honor 2010
    Burnout Paradise: The Ultimate Box
    Mirror's Edge

6$-ért pluszban:
    Red Alert 3 Uprising
    Battlefield 3
    Sims 3

Amúgy meg azoknak, akik nem tudják: Steam kódot legálisan nem csak a Steam-en lehet venni, sok digitális terjesztő árul ilyet hivatalos viszonteladóként. Gyanús kulcsboltokkal, más régiókban megvehető játékok VPN-es bohóckodásával nem érdemes foglalkozni, el lehet bukni, de pl. az isthereanydeal jó oldal a jó ajánlatokra, ha valaki a Steam áraival elégedetlen. A játékaim többségét én se közvetlenül onnan vettem.
  • narumon
    Szerintem erről a bundle-k tehetnek. Én is vettem már nem 1 olyan bundle-t amiben olyan játék is van amit az életben nem fogok felinstallálni. Ezek szépen ott állnak.
  • Macropus Rufus
    mi ebben a furcsa. Régen is amikor még pc klubbok voltak, mindent hoztunk amihez ott hozzá lehetett férni. Aztán majd otthon ment a szelektálás. Lehet a fele ment a levesbe.
    5€-ért x program nem nagy ár. Ha annak a felével nem játszok még akkor is jó vagyok.
  • Tetsuo
    Inkább megköszönnéd, hogy mondott olcsóbb alternatívát! ;-)
    Először hitetlenkedtek, most meg: jó, jó, de végülis a steam sem rossz áron nyomja, néha...

• Kornan
    A cikkhez annyit hozzáfűznék, hogy nem minden játékot kell letölteni, hogy birtokold. Ricochet és a többi nekem is ott rondítja a listámat már 9 éve. Felcímkéztem, hogy "nem használom ezeket", de kitörölni nem tudtam a listából.

Amúgy nekem is 50 játékom van, mostanában nőtt meg ugrásszerűen a számuk, amikor megjelentek ezek az ingyenes játékok és a szuper olcsó csomagok a humble bunlde-n és társain. Ezen az indiegamebundles pont com nevű oldalon kigyűjtötték ezeket. Pár száz forintot úgy is ráköltök egy játékra, hogy nem próbáltam ki előtte, de az ilyen 20000 Forintosokat messze kerülöm, legalábbis ha megvételről van szó.
  • Szefmester
    oh, és ami nálam a még soha nem volt elindítva, az azért van mert anno már vagy sokat nyomtam vele, vagy sorozat és az első résszel bűvészkedem még, vagy pedig nemes egyszerűséggel a többi újrajátszható (és nem ilyen csőfps szutyok) játékkal játszom aktívan.
  • Szefmester
    Figyi, én is elég sok bundle pakkot vettem már sőt nem egyszer volt olyan hogy haverral közösen vettük meg. Van pár cím amit önmagában bundle nélkül vettem meg, de akkor sem fizettem 5€-nál többet értük, és nagyon sok olyan pakk volt amit csak azért nem vettem meg 1$ért, mert mindössze 1 cím volt ami érdekelt, de az is inkább kíváncsiság szinten.

Amúgy jó az oldal, meg köszi, de originen, meg uplayen a büdös életben nem fogok vásárolni. Haver is inkább megvette bundleben az egyik játékot még egyszer a steamre mert az origin szopózott és nem lehetett elindítani semmit.
  • Tinman #17
    3.5 év alatt jött ez össze. Pont erre szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy tele a net jobbnál jobb ajánlatokkal!

Emlékeztek a Warner Brothers-féle Humble akcióra?

6 dolcsiért mik is voltak?

- Batman: Arkham Asylum Game of the Year Edition
    - FEAR 2: Project Origin,
    - FEAR 3,
    - The Lord of the Rings: War in the North.
    - Batman: Arkham City Game of the Year Edition
    - Scribblenauts Unlimited

Talán eddigi legjobb pakk volt, de sok van ilyen és sokszor tényleg ütős nevek.

1 dolcsiért volt már Alan Wake Collector's Editon és American Nightmare is.

Amúgy a 3.5 év alatt 250k ment el a hobbimra Steam-en. Ez 1 hónapban kb. 6.000 Ft! Sok? Egy hobbira? Szerintem ez teljesen ok.

Imádok játszani... évente min. 40-50 játékot végigjátszok, összesen 3 platformon.

És, hogy kapcsolódik ez a cikkhez?!

Hát itt a válasz:

Azért egyre jellemzőbb az, hogy sok játékot el sem indított MÉG a felhasználó, mert TELE VAN A NET filléres ajánlatokkal, amik keresztbe megeszik a Steam árait!

Ha engem a fenti WB bundle-ból, csak a 2 Batman GOTY érdekelt, akkor nyilván nem fogom a felesleget a szomáliai árváknak* adni, hanem beregelem azokat is accomra, aztán ha nekem vagy a családban valakinek ingere van rá, akkor ott van, tolhatja legálisan.

*[A vicc az, hogy sok bundle árának egy része vagy éppen nagy része jótékony célra megy :-O ]

A másik pedig, hogy sokan a korábbi warez bűneiket mossák így picit tisztára. Látják, hogy mondjuk GMG-n 0.75 Euro a Thief 3, anno letolták feketén, nem sajnálják rá a pénzt megveszik, beregelik, lehetséges, hogy az életben aztán el nem indítják. Ilyen játékosokat is ismerek...
  • Tinman #16
    Csak nem mindegy mikor.

Ezerszer van olyan, hogy érdekelne egy játék, de Steam-en még leárazva is 10-20 dollár. Eközben máshol 5. Nagyon nem mindegy.
  • súter
    Hát nemtudom, nekem van kb 50 játékom steamen, neked 1000, ha én a lehető legdrágábban vettem őket, te meg a lehető legolcsóbban, szerintem akkor is te nyertél lottóötöst és nem én :) De nem akarok flamelni, csak ne abból indulj ki hogy mindenki 1000+ játékokkal szaladgál, mert mondjuk nincs olyan széleskörű érdeklődése mint neked :)
  • Ender Wiggin #14
    tinman, leírhatod hússzor még, hogy drága, de ettől még 4-5 euróért mindent meg lehet venni előbb-utóbb.
  • Tinman #13
    Elnézést, hogy spórolni akartam nektek... bátran vásároljatok csak drágán, hiszen úgyis olyan frankón megy mindenkinek idehaza a szekér :-/

Csakazértis :-P

www.isthereanydeal.com
  • Asperot
    Neked nincs steamed
    A szerverükről töltöd le, az azért feltűnő. Indításnál hitelesít, de még a lelőtt zombikat is számolja. :D
  • duke
    Azt nem ertem, hogy honnet tudjak azt, hogy valaki egy megvasarolt jatekkal jatszik vagy sem, vagy hogy egyaltalan foltelepitette ?
    Mindenkit megfigyeltetnek az NSA-vel ? Mert maskepp, honnet tudnak, hogy mi van a merevlemezen ?
  • súter
    Nem tudom miért fáj neked hogy ki hol költi el a pénzét. Amikor leárazások vannak akkor is általában max 10 Euró körül szoktam vásárolgatni, itt meg már annyira eltörpülnek a különbségek esetlegesen más áruházak között, hogy fölösleges hörcsögölni vele hogy most máshol 5 centtel olcsóbb (főleg hogy nem szeretek számomra idegen, nem bejáratott oldalról vásárolni). Másrészről annyit fizetek mindenért, amennyit úgy érzem megér az adott játék. Ha úgy érzem valami nem ér meg 5000-et akkor nem veszem meg. Ha meg valami megér nekem 3000et akkor azt szívesen kifizetem érte. Tény hogy a steam baromi drága, de a leárazásaiban korrekt árakat lehet találni.
  • esemve
    És ez miért is magyarázza azt, hogy a játékokat nem indítják el?
  • Tinman #8
    40? Az mi? Heti adag? Vagy irónia?

Értsétek már meg: Steam = drága.

Ha méltóztatnátok a korábban megadott oldalra felmenni láthatjátok, hogy a játékok 99% volt már olcsóbban máshol, mint Steam-en.

Steam = drága. Sikerült megérteni?

Amazon, GMG, GG, Gamefly, Nuuvem, etc. + ~10-féle bundle-t árusító oldal.
  • Ender Wiggin #7
    tinman, 40 játékot vettem a steamről, és többségük 3-4 euró volt. még mielőtt több laikus hozzászólásod lenne. ahogy lengyel2 írja, mindig van akció és köztük sok relatíve új, drágább játékra is.
    egyébként csak az alan wake-t és a tomb raidert nem sikerült befejezni. előbbire még nem volt időm, utóbbi pedig a legszarabb játékok között van, amit valaha próbáltam, így 1 óra után uninstall lett.
  • Tinman #6
    isthereanydeal.com

mielőtt még több laikus hsz születne.
  • Narxis
    Ott a pont fonak :)
  • fonak
    Hát torrenthez képest nyilván.
  • Tinman #3
    Lengyel2:

De most az komoly, hogy Steam-ről vásárolsz? Nyertél a lottón esetleg? :-D

Még akciós árakon is nevetségesen drágák a többi digitális terjesztőhöz képest.
  • Lengyel2
    Az is oka lehet ennek, hogy a Steam-en relatíve sokszor van akció / párnapos drasztikus leértékelés, és én is sokszor majdnem kísértésbe estem, hogy megvegyek és letöltsek valamit csak azért, mert 75 % off az árából 5 napig. Biztos sokan meg is teszik, tudván, hogy most éppen nem lesz idejük játszani vele, de mínusz 75 %-ért megéri bespájzolni későbbre.
  • esemve
    Nekem is van nem 1 olyan steames játékom amiben kevesebb mint 1 óra van benne. Amikor vannak a steames akciók akkor 2-3 euróért lehet ugy venni őket, ergó egyszerűbben bekerül a kosárba olyan is ami "hátha jó lesz". Sok játék emellett (pl a játékos újságok mellé adottak) steam key -t kapnak, amit bepötyögök, letöltöm de hát nem véletlenül adják ezeket a játékokat újság mellé ajiba...

Az viszont midnenképpen fura, hogy van amit egyszer sem indítanak el.