Robotokra térnek át a drága munkaerő miatt Dél-Kínában

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zola2000
De megvesszük olyan pénzbõl, amit nem termelõ munkáért kapunk (ilyen szempontból "mindegy" hogy alapjövedelem vagy közmunka vagy szolgáltatóipar)

Különben is, ha így lenne, akkor mára már a világ minden pénzének kínában kellene lennie, ehhez képest kína ma még "csak" egy komoly nagyhatalom.

A

majd gyün ismét a géprombolás.
Egyik õsöm elpusztított vagy 30 gõzgépet meg 3 szövõgépet

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

De szép lesz ha a jelenlegi gazdasági forma mellett mindent robotok gyártanak majd és nem fogja tudni senki megvenni, mert nincs vásárlásra költhetõ fizetés, mert nincs is fizetés...
"helyben 123 300 munkahely volt betöltetlen"
Ezért akarnak robotokat. Amúgy nem CEO és társai azok, akik problémát jelentenek. A magánvagyonok méretét kéne maximalizálni. Hiszen az igazán nagy pénzek a tõkejövedelmekben vannak.
barret
Az embereknek pedig enni kell! Ha nem a fizetésükbõl veszik meg,majd elveszik máshogy...
Evvel a lépéssel a bûnözést segítik elõ,erre nem gondolnak?

Bérbe vehet? reklámfelület...

NEXUS6
Na ezt kellett volna a Nyugatnak már vagy 10 éve megcsinálnia!

Amúgy meg ez a drága kínai munkaerõ jó viccnek hangzik!XD
De végül is logikus, amíg a munkások tüntetnek legalább addig is dolgozik valaki a mûhelyben.😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

"a CEO vagy az igazgatótanács nem kaphat semmilyen módon egy bizonyos összegnél többet"

A CEO nem csak azért dolgozik, hogy nagyobb legyen a részvényérték, és ezzel az õ prémiuma is, hiszen ha maximalizálod a jövedelmét attól még ugyanúgy kirughatják egy közgyûlésen, ha nem elég eredményesen vezeti a vállalatot.

Én egyébként ebbõl az egészbõl az állami támogatást nem értem; miért jó az az államnak, ha robotokat alkalmaznak emberek helyett? Hiszen így kevesebb az adófizetõ, több a munkanélküli.

Narxis
Robotok gyártanak robotoknak. Ha Kínában sokallják a béreket akkor nem is csodálom, hogy Európában a gyártás sehol sincs, talán 1-2 kivételtõl eltekintve. Nem alapjövedelem kell hanem maximalizált jövedelem és majd amikor a CEO vagy az igazgatótanács nem kaphat semmilyen módon egy bizonyos összegnél többet akkor nem töri majd magát azért, hogy egyre többet harácsoljon persze ehhez az is szükséges, hogy semmilyen kiskapu ne legyen a jövedelemszerzésben.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Ehhez csak gratulálni tudok........
"részesülhetnek majd azok, akik robotot vásárolnak, vagy bérelnek,"

Es ez lesz mindenhol. Csak ido kerdese, hogy mindenki helyett koltseghatekonyabb robotokat alkalmazanak. Vegul mar csak par millio javitorobot javito embernek lesz munkaja a foldon.
Szerintem a megoldas, tovabbra is az alapjovedelem bevezetese.
http://alapjovedelem.hu/index.php/vizio