14
 • matrix222
  #14
  "Ez harmadik fél miatt gáz, azaz ha én, mint nem Gmail felhasználó küldök egy gmailes címre levelet, akkor az enyémet is elolvassa a cég,"
  Ez nemcsak a gmail-lel van igy. Hogy ebben mi a baj? Szerintem az, hogy pl. En nem vagyok egy kiserleti allat. A gyengebbek kedveert, egy ertelmes embernek erzem magam, es ezert nem mindegy, hogy a szemelyes eletem titokban marad-e vagy sem. Nem mintha takargatni valom volna, de az emberi mivoltomban ne sertsenek meg.
  Az egesszen mas teszta, hogy sokan a tehencsorda szintjere sulyedtek le, es egyszeruen nem erdekli oket, hogy mennyire sertik vagy nemsertik meg a maganeletuket - mig az adag, napi, izesitett moslekot megkapjak.
 • wraithLord
  #13
  Már évekkel ezelőtt is, ha valamiről leveleztem valakivel Gmailen, az utána megjelent reklámként.
  Konrét példa: amikor egyik haverommal Intel Core 2 Duo E6300-ról beszélgettünk emailen, a Gmail elkezdett nekem Intel Core 2 Duo E6300 akciókat reklámozni. Nem hiszem, hogy véletlen egybeesés lenne... :D
  Nagyon nyílt titok volt eddig is.

  A mobilomon az Android is testre szab mindent, ha Google acc-omba bejelentkezve keresgetek Google-on, a Google Talkon folytatott chatelésemben szereplő termékmegnevezéseket is évek óta visszalátom a reklámokban. Mindent figyel a Google. Régóta.

  Engem nem zavar, de ha zavarna, akkor sem tudnék ellene tenni semmit. Nem engedhetem meg magamnak, hogy nélkülözöm a zinternetet.

  De mindenki ezt csinálja. Ezért "találták ki" gondolom a céges emailt, a cég által üzemeltetett levelezőrendszerrel.
 • qetuol
  #12
  http://www.streak.com/securegmail
 • end3
  #11
  Ebben csak az a probléma, (FtranX, és hasonszőrü vélekedések...,) hogy egy monopol helyzetben lévő multi, a pénzkeresése érdekében, jogot alkot, vagy törvényeket, ill. más szintű jogszabályokat kiterjesztően értelmez. Mindkettő alkotmányi szinten és törvények által, erre felhatalmazott szervezetek jogosultsága, legalább is demokratikus társadalmi rendszerekben..., pont.
 • Pityugonzales
  #10
  Szóval kiszűri a spamet a mailjeim közül, de tele spammeli az összes weboldalt a saját reklámjaival :), varázslatos.
 • dyra
  #9
  Milyen nagy dumával tiltakoztak annak idején a Kínai cenzúra ellen. Még tán a demokrácia szót is használták, meg az emberi jogokat. De persze a Kínaiak akik ugyanezen ok miatt cenzúráznak (hivatalosan) na azok a rossz fiúk. Ők pedig a jók.
 • NEXUS6
  #8
  "Ugyanakkor a társaság sietett leszögezni, hogy az ellenőrzésből a felhasználók is profitálnak.
  Álláspontja szerint egyrészt így könnyebben kínálhatók személyre szabott keresési találatok és reklámok, másrészt egyszerűbben azonosíthatók a kártevőket és a kéretlen elektronikus reklámokat tartalmazó e-mailek."

  Persze, hiszen így pl a terroristáknak egyből műtrágya és elektronikai cikkek hirdetéseit dobhatják fel. És kérésre kiszűrik a kormányzati tracker progikat is az emiljeikből.
  XD
 • Chris05
  #7
  Olvassák. Kit érdekel.
 • Cat #6
  Ez harmadik fél miatt gáz, azaz ha én, mint nem Gmail felhasználó küldök egy gmailes címre levelet, akkor az enyémet is elolvassa a cég, pedig én nem fogadtam el a felhasználási feltételeiket, nem is kell tudnom róla, hogy mik vannak benne.
 • lammaer
  #5
  Email és levéltitok?

  Amikor alapesetben a fél világon keresztül kódolatlanul utaznak az emailjeid egyik helyről a másikra? :)
 • FtranX
  #4
  Ez az egesz egy buta hiszti.

  Nem ertem mi a problema azzal, hogy egy algoritmus matchel bizonyos kifejezeseket a levelben talalhatokra es es aszerint rak be reklamokat, ahelyett, hogy veletlenszeruen tenne azt. Ez az algoritmus pontosan annyira foglalkozik a felhasznalo szemelyes eletevel, mint az a nehany (tucat) halozati eszkoz, amely szinten "elolvassa" az uzenetet.
 • endrev
  #3
  KRTuning, egy hónap után mindenképpen kiléptet. Gondolom akkor ajánlja majd fel.
 • feketeobeliszk
  #2
  A pofám leszakad. Ilyenkor hol vannak a jogvédők? A levéltitok megsértése bűncselekmény, vagy ha ők módosítják az ÁSZF-et, akkor már nem. Ha most írnék nekik, hogy kifejezetten nem járulok hozzá az e-mailjeim elolvasásához, akkor megszüntetnék a címemet erre hivatkozva? Elképzelem a levelüket: "Tisztelt volt ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy megszüntettük email fiókját, mert nem olvashattuk el a leveleit! Baráti üdvözlettel: Google"
 • KRTuning
  #1
  Ez így ugye szép és jó de a felhasználókat hogy értesítik? Van gmailem, de mindig be van jelentkezve. Nem kaptam tájékoztatót a módosításokról. Gondolom ez az apróság is bennevan, hogy belépéssel elfogadom ezeket, de ha ki se léptem? Jó persze a maradjon bejelentkezve csak annyit tesz hogy nem kell begépelnem az adataimat amikor rámegyek az oldalra, nade akkoris.