13
  • mulholland2
    #13
    Kedves orichalcos. Nagyon jót mosolyogtam a szövegeden. Ugyan azt a fogalmat elmondod sokkal szarabbul :). Tipikus nyelv sznob. Aki büszke arra, hogy tud kb. 1 nyelvet a sajátján kívül. Persze a magyart meg kevésbé :). Ezek a Marvel filmek meg valóban nem olyan nagy számok. 1x szívesen megnézed, de 3-4x már nem biztos.
  • Wittgen
    #12
    xar fordítás, utóbbi években egyre silányabb szövegkönyvek készülnek fordításban
  • grobs
    #11
    A Marvel filmek színvonala egyértelműen emelkedik. Thor 2 is jobb lett mint az első rész, ez is jobb. Csodát nem kell várni, de nem rossz.
    Amerika kapitány vívódása sajnos nem csak dramaturgia. Nekem kicsit kilógott a lóláb, hogy azért kellett ez a rész, mert ha Chris Evans nem ír alá több filmre akkor Bucky átveheti a helyét ahogy a képregényben.
  • grobs
    #10
    Mert a rendszerváltással a szinkron minősége a béka segge alá került. Egy filmhez hozzá tartozik a hangsáv is. Szép magyar nyelvünket feliratban is lehet ápolni.
  • goldmember
    #9
    pajzsos idióta
  • Linkout
    #8
    "Nem a silány magyar szinkronnal kellett volna nézni a filmet"

    Magyar az ember nem? Miért nézné angolul...
  • orichalcos
    #7
    " Tipikus mondatok a filmből:
    - "Törd fel!" - Nem sikerült! - Akkor írd felül a belépési kódot!"

    Nem a silány magyar szinkronnal kellett volna nézni a filmet. Mert nem azt mondja hogy "Törd fel", hanem "Run a decryption" azaz futtass egy dekódolást.
  • Cat #6
    Megnéztem. Totál érthetetlen számomra, hogy ugye elvileg ezek a szuperhősös képregényfilmek elvileg a fiataloknak szólnak, mégis hogy épülhet olyan blőd baromságokra, amik egy a számítógépek iránt kicsit is érdeklődö ember számára röhejesek. Tipikus mondatok a filmből:
    - "Törd fel!" - Nem sikerült! - Akkor írd felül a belépési kódot!
    ááááááááááááááááá
    Nevetséges, hogy még mindig ott tartunk, mint a 90-es évek elején, amikor egy számítógép feltörése látványos képernyőkre 64-es betűkkel írt utasításokkal zajlik.
  • wraithLord
    #5
    "(...) mert a Vasember-trilógia és a Bosszúállók után ennél többet vártunk a legújabb Marvel-mozitól."

    Na itt kezdtem azt érezni, hogy nem feltétlenül kell hinni a cikknek. Az első Iron Man tényleg kiemelkedően jó lett - számomra a legjobb szuperhősös film. A második részről ugyanezt már nem lehet elmondani. Bár szerintem túl magasra tette a lécet az első rész, amit a 3. résznek sem sikerült átugornia... De azért annyira nem rúgta le, mint a 2.

    A Captain America második részét még nem láttam, de ha az elsőt veszem figyelembe, akkor a 2 bőven tud hova fejlődni.
  • skinnyman
    #4
    Egyertelmuen trollkodas a cikk, nyilvanvaloan baromsagokat irnak, kb index szinvonal, de meg inkabb az alatt.
  • Whysper
    #3
    MARVEL jó és kész... lehet vámpírosat nézni !! akik szerelmesek!
  • Whysper
    #2
    Amúgyis nem kérdése Amerika kapitány a legjobb. Harley-ja van!!!!
  • nkmedve
    #1
    Most nem értenék egyet a cikkiró véleményével, és szerintem sokan mások sem. Lehet utálni a Marvel filmeket, de akik szerették az eddigieket azok általában a legjobbak közé teszik ezt a részt (úgy kritikusok, mint egyszerű nézők).

    Nálam valahol az első Vasember és a Bosszúállók között van a film, és ez a kettő volt eddig az etalon, szóval Cap2 szerintem a második helyet simán viszi, nem sokkal elmaradva a Bosszúállóktól. Azért lássuk be, hogy egyik Marvel film sem volt nagyon erős forgatókönyvben (beleértve a Bosszúállókat), ez a rész sem váltja meg a világot, de azért látható némi javulás.
    Azt sem mondanám, hogy ez a rész nem hozott ujdonságot, a benne erős kém-thriller elemeket eddig még egyik filmben sem láttuk, és szerintem nagyon jól működik itt. Emiatt talán még azok is élvezhetik akiknek az eddigi Marvel filmek nem jöttek be.

    Azt még hozzá tenném, hogy szerintem a Thor 2 is a legjobbak között van (kb. 4. lenne nálam a listában). Semmi értelme ilyen eszmefuttatásoknak, hogy mi lett volna ha Loki nincs benne. Benne volt és kész, ő volt az egyik fő karakter és nagyon is jól működött. Majd kiderül, hogy milyen lesz a következp rész ha már nem lesz benne...
    Ugyan úgy mint CapAm2, Thor2 is hatalmas előrelépés az első részhez viszonyitva, ami azért nem kis teljesitmény folytatásoktól.