14
 • felemelő
  #14
  Az azért csak elvárható lenne (az egyszerűség kedvéért egy cloud adatmentés tárolótól), hogy [törvényi kötelezettség folytán] egyértelműen egy listában publikálja kik férhetnek hozzá, milyen szabályozás alapján az oda elhelyezett adataimhoz.

  Aztán ha a szolgáltató kijelenti, hogy csak az EU fizikai határain belül tárol (és forgalmaz, vagyis az adatközpontok közötti forgalom is az EU fizikai határán belül marad) az adatom, akkor elhiszem, hogy csak az általam (valamilyen szinten) kontrollálható EU-s jogszabályok szerint lopják az adataim. [elvileg az én képviselőim alkotják a rám vonatkozó szabályokat hi-hi-hi]
  De ekkor ugye az USA területén érvényes szabályok legalább elkerülnek [vagyis hogy minden felügyelet nélkül szabadon arra használják, amire akarják]

  Mondjuk az EU-nak ott kellett volna a legnagyobbat felhördülnie, hogy az amerikai anyacég az EU cége által kezelt adatokat "átkéretheti" az USA-ba, mert ott ez a törvény.

  Erre mondtam már, hogy megfelelő törvényt kell írni, hogyha egy céggel úgy szerződöm, hogy az adataim nem hagyhatják el az EU fizikai határait, akkor azok nem is fogják, mert ellenkező esetben byte-nként és alkalmanként 1000$ büntetést rónak a cégre. [mivel megszegte(!!) a szerződésünket.]

  Pl. ez a dolog meg is oldódna.
 • matrix222
  #13
  "Én örülök ennek a lépésnek az EU részéről, a bunkó és arrogáns amerikaiaknak kijár már egy saller. "
  Az egeszet nem kell komolyan venni. Nehany legio nem-kiepiteserol, mert az mar letezik van szo. EU, Amerika, Arab, Azsia legiokrol van szo. Az afrikai is rohamosan az elokeszulodesi fazisaban jar mar.
  A polgarok elvannak kalibralodva, neh azt sem tudjak, hogy este vane vagy reggel, ide ertve a kormanyokat is, de mar mas szinvonalon.
 • Katalizátor
  #12
  Na latod pont ez a bajom vele! Generaljunk szart, amit "oldjunk meg"! Tipikus trukk, ami mindig bevalik. Viszont jocskan veszelyezteti az igazi fuggetlen internetet, ami persze most sem letezik igazan, de megjobban alaasna.
 • ostoros
  #11
  "hozzájárulhatnak a külföldi szolgáltatók kizárásához vagy diszkriminálásához"
  Amerika is pontosan ezt teszi. Mi is volt a kínai olajcéggel, ami be akart vásárolni az egyik államokbeli cégből? Ugye. Csak az "nemzetbiztonsági érdek" volt, ez meg mocskos nacionalizmus.
 • AgentKis
  #10
  Ha az USA ezt nem szeretné, akkor 2 hétre le kellene tiltani a Fészbúkot és máris EU szerte hisztérikusan tüntetnének a civilek, hogy USA megfigyelést akarnak! XD
  A fészbúk meg ugye az e-mail olyan szolgáltatások ahol nem a felhasználók fizetnek. De tudjuk, hogy semmi sincs ingyen! Ezekben a rendszerekben a falhasználók jeletik az árút! Az ő adataik, szokásaik azok, akiket megvesznek a reklámcégek és bizony a titkosszolgálatok.
 • ostoros
  #9
  Fogadok hogy jó pár ezer állást fog létrehozni az EU-ban. Már csak ezért is megérte. Az amerikaiak meg Kapják be.
 • Amiga
  #8
  Én örülök ennek a lépésnek az EU részéről, a bunkó és arrogáns amerikaiaknak kijár már egy saller.
 • Macropus Rufus
  #7
  Katalizátor: minden hatás kivált egy azonos erejű de ellentétes hatást. Várható volt, hogy nem fogják csak úgy a levegőben hagyni az nsa balhét. + ez egy jó ürügy, hogy itt az Unióban is jól megfigyeljenek mindent, nem-e valami kémprogram az nsa részéről.
 • Macropus Rufus
  #6
  talán nem kellett volna kémkedni a szövetségesek ellen.
 • Katalizátor
  #5
  A kemkedes gaz! De azert ne parcellazzuk mar fel az internetet!
 • MasterMason
  #4
  Nagyon jó lenne, ha Európa nem csak ebben, hanem sok más dologban is markánsan az amerikai "szokásokkal" mondhatjuk úgy törvénytelenségekkel és képmutatással szembe menne.
 • Jakuza1
  #3
  Mekkora ketszinu buzerator ez a bibsi amerikai.
  Drakoi szigor hogy vedik jobban a maganszferat ? Igen ? Savanyu a szolo , hogy megakarjak akadalyozni az USA-t, hogy mindenhol egyszeru eszkozokkel tudjon kemkedni ?
 • Vol Jin
  #2
  illetékes lenne = illetékes lennék
 • Vol Jin
  #1
  Baseballütővel basznám szét ennek a képmutató gyökérnek a pofáját.
  Azt hiszi, hogy van olyan barom bárki is, hogy beszopja a mellédumáját? Akinek elképzelése sincs arról, hogy miről van szó, azt el sem éri az üzenete, akinek meg minimális elképzelése van a témáról, mondjuk dugott már be UTP kábelt egy alkzatba, és érti az egeret, az azonnal átlát rajta. Ha mondjuk, valami eu-s illetékes lenne, megkérdezném, hogy szeretne esetleg más témában is értekezni, mert ha nem, akkor kibasznám az ajtón, hogy ne rabolja az időm baromságokkal.