51
-
#11 Én is szívesen táplálkoznék simán vegan módra, de mit tegyek ha a disznóknak, meg tikoknak mindig adnak hallisztet is, az emberevés meg egyelőre kulturálisan inkompatibilis.
Nem jönnél el velem egyszer vacsorára!?
-
sanyicks #10 igen néha, de lassan már nem férnek el. De persze ahol lenne hely ott meg kiirtották. -
dyra #9 Egyszerűen át kell állni a vegan étkezésre MINDENKINEK. Egyből megoldódna egy tonna probléma, igaz sok ezer új keletkezne. De azok talán mégsem annyira súlyosak. -
#8 Egyenes következménye a brazil, afrikai erdőírtásoknak. -
#7 Nekem annyi fám van, hogy nem férek már tőlük. Én szeretem a fákat. -
ostoros #6 Nem erdőt kell ültetni. (Persze az is használ) Hanem az óceánok meghatározott területein mesterséges vízvirágzást előidézni sok éven keresztül. A lesüllyedő algák csökkentik a szén-dioxidot, a halaknak pedig bőségesen jut táplálék, ami a halászatnak nagyon jól fog jönni, különösen akkor, ha ezzel párhuzamosan valóban természetvédelmi területeket is jelölnek ki a tengereken, ahogy ezt tervezik is. -
#5 Rileksz ifjúság! Amíg a növények pl a mariska a jelenlegi 400 ppm-hez képest olyan 1400 ppm-nél 300%-os hozamnövekedési maximumot érnek el, addig nem kell rizikózni.
Majd akkor szóljatok, ha ezt túlléptük! Addig meg csak okosan szoríccsátok vissza a füstölést.
XD
Szal szakemberek CO2-őzték a földeket, ami egyfajta műtrágya és az üvegházakban elterjedt módszer. Valszeg itt arányokról van szó, miközben a gabona szénhidrát mennyisége növekedett (még jó, ezért hívjuk talán azoknak az ebből készült ételeket) addig az un sikér, gabonafehérje tartalom arányaiban csökkent. Már csak egy dologgal adós a cikk, hogy a CO2-zés mekkora hozamnövekedést okozott, merthogy valszeg ez is volt ám!
Kb arról szól a cikk, hogy a mezőgizda azért kesereg mert a CO2-miatt vastagabb húsú gyüminek arányaiban kisebb a magja. Ami ha úgy nézzük igaz is, de legfőképp hasznos infó a CO2hisztérikusoknak.
Ez a tanulmány pl a CO2 szint és a betegségekre való fogékonyságot vizsgálja. Amellett hogy itt is leírják a hozamnövekedést és a C/N arány módosulását nem állapítanak meg egységesen emelkedő betegségérzékenységet. Bár van olyan fajta, amelyik bizonyos betegségekre érzékenyebbé válik.
Van még kérdés? Nincs? Nem is lehet!
-
sanyicks #4 mindjárt jön az amerika kommandó és megmondja hogy hülyék mer nem emelkedik, és a gazdasági növekedés amúgy is fontosabb. -
lapaleves #3 és, szoktatok fát ültetni? -
#2 Ezt mondom már mióta.... -
endrev #1 Qrvára véget kellene már vetni az erdőirtásoknak, akár erőszakkal is (nincs idő finomkodni), és gőzerővel neki kellene állni erdőket ültetni...