8
  • RealPhoenixx
    #8
    "Mi az a kék vezetek a csaj karján?"

    Munkaltatokent hivatalosan biztosan azt mondjak, igen igen, az a foldeles, csak igy lehet, stb (persze mint tudjuk a ruhahoz is lehet foldelest kapcsolni, de nem veletlen ez a megoldas, hiszen:).

    Nem hivatalosan viszont valojaban munkaltatokent a kovetkezore hasznalhato ez a megoldas a foldelesen kivul: a szalagsoron levo munkas valodi es egyben effektiv munkaidejet automatikusan lehet szamoltatni a rendszerrel, es a berelszamolasat ennek megfeleloen kapja, az effektive ledolgozott munkaorak utan (levonva a szocialis es egezsegugyi gondjaira forditott kiesett munkaidot, stb).
    Persze ha siman foldeles vegett a ruhahoz lenne a cucc, nyilvan raakaszthatnanak egy munkaruhat annelkul, hogy valoban ott lennenek, etc, igy viszont nem, es hat nagyobb gyarakban, ahol esetleg tobb tizezren dolgoznak, a kameras megoldas maximum csak kiegeszitokent johet szoba, mert az sokkal de sokkal koltsegesebb.

    A cikk pedig nem szol masrol valojaban, mint az 1 evtizede nagyon kevesek altal de nyilvanvalo dologrol:

    MI MAGYARORSZAG?

    EUROPA KIS KINAJA!
  • god25
    #7
    Tök jó. És mennyibe kerül 1kg kenyér? Így nincs mihez viszonyítani. Értelemtlen addig forintba bármit is átváltani.
  • Cat #5
    Vagy minimálbéren vagy, vagy órabérben fizetnek. A kettő együtt nem megy.
  • aMpErsZAg
    #4
    Azért a cikkben elég nagy ellentmondás van! Ha a minimálbér 66 ezer HUF, akkor hogy jön ki a 610 HUF-os órabér??? Ha csak normál 8 órás munkarenddel számolok és csak nagy átlagba 160 órát dolgoznak egy hónapba (heti 40 óra), akkor 160*610=97600 HUF ez majdnem másfélszerese a megadott havibérnek! Csak mellékesen az én cégemnél az operátorok nem keresnek 610 HUF-os órabért!!!
  • esemve
    #3
    igen, az a föld, hogy ha véletlenül statikusan feltöltődne a munkás akkor ne süssön ki egy alkatrészt se a munkadarabon.
  • andrejkag
    #2
    Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem földelés. Az elektronikus eszközök gyártásakor gyakori.
  • EnxTheOne
    #1
    Mi az a kék vezetek a csaj karján?