10
  • kvp
    A szovjetunio megszuneseig a szennyezett teruleteken elpusztult biomasszat megprobaltak bedozerolni a talajba, de ezt nem sikerult befejezni. A megoldas jo, csak be kellene fejezni. Addig is fel kell keszulni arra, hogy ha megis meggyulad, akkor gyorsan kell eloltani, tovabba erdemes lenne tuzzaro savokat szantani az elhalt erdok kozepebe, hogy konnyebben lokalizalhato legyen egy esetleges erdotuz.

Az, hogy korhad-e a faanyag vagy sem teljesen mellekes, mivel mivel jelenleg jo sok szaraz fa van ott es a gyilkos to fait ismerve ez meg jo ideig ugy is marad. (ott 1837-ben tortent a baleset, az akkor elpusztult fak meg reszben allnak)
  • maxy182
    Látom megragadtátok a cikk lényegét! :)
    10millió erdész országa vagyunk!!!
  • gforce9
    Azt hogy a kertben is van baktérium és gomba és ott is korhad a fa. És nem 10 év az ideje amit a kutató állít a kertjéről. Te még ilyet nem láttál ezek szerint.
  • lapaleves
    nem tudom mit szerettél volna ezzel alátámasztani, de nem sikerült.
  • AgentKis
    Minmeghalunk! XD
  • gforce9
    meg a 10 év se egyenlő a 30+ -al.... amúgy minden stimmel....
  • lapaleves
    nyilván ez a ti kertetek mikroflórájáról is árulkodó. emellett gondolom ő egy nem művelt és természetközeli helyre gondolt "kert" alatt. meg a farönk se feltétlen egyenlő a kidőlő (már eleve halott) fával.

a többi stimmel.
  • gforce9
    Ja én is ezen akadtam fenn, van a kerben 30 éves farönk is, nem is túl vastag... nincs lekezelve, festve semmivel, az alja korhadt, de még egyben van. Ennél a mondatnál a cikk rögtön komolytalanná vált.
  • Tinman #2
    "Ha egy fa kidől a kertemben, abból 10 éven belül csak fűrészpor marad""

Hol laksz te, egy gleccserfolyamban?
  • Macropus Rufus
    remek.