2
-
kvp #2 Nekem ezzel az BYOD-dal ket bajom van. Az egyik, hogy ha kotelezo, akkor onnantol nekem kellene megvennem a munkahoz szukseges eszkozoket. (lasd: sofort keresunk, sajat kamionnal) A masik az, hogy ahhoz, hogy akar csak kicsit is mukodhessen a sajat keszulek hasznalata egy ceges halozaton, ahhoz ki kell zarni a tulajdonost a sajat keszulekerol es a ceges biztonsagi beallitasokat kell ra hasznalni. Ez azt jelenti, hogy az ember sajat gepen, telefonjan a ceg rendszergazdaja a tulaj es onnan barmikor kitilthatja, tovabba a ceg engedelye nelkul semmit sem kezdhet a sajat keszulekevel (pl. uj programok telepitese). Ertem, hogy ez sok embert nem zavar, de ha valamit sajat penzbol veszek meg, akkor arra hasznalom amire akarom. Ha a ceg azt akarja, hogy legyen mivel dolgoznom, akkor adjanak ok es akkor azt ugy hasznalom ahogy a ceg elvarja, viszont cserebe nem fogom magancelra hasznalni.
ps: Jelenleg ahol dolgozom ott ugy mukodik a byod hogy aki meg tudja torni a ceg biztonsagi rendszeret az jogosult a sajat keszuleket hasznalni a ceg rendszeren. Csak ne bukjon le... -
SupraMKIII #1 Hát, még szép hogy ellenzik, én is ellenzem!
A probléma nem az eszközökkel vagy a szoftverekkel van, hanem az "informatikai kultúrával".
A felhasználók kb 80%-a szerint a jelszavakat az informatikusok találták ki, csakis az ő bosszantásukra... Fogalmuk sincs az egészről, még a józan paraszti logikával kitalálható részéről sem, és ezért (meg mert az sokkal kényelmesebb) minden informatikai eszközt egy varázsládának tekintenek - és minden esetben, amikor nem azt csinálja, amire gondolnak, akkor Harry Potter és társai tehetnek róla. Na meg persze a kéznél lévő informatikus - akarom mondani varázslótanonc.
És a legnagyobb baj az, hogy ez az arány csak kicsivel jobb a fiataloknál...