10
 • paby88
  #10
  "Egyetlen krazra ráfér" :D hát egy krazra fél ukrajna ráférne olyan nyomaték van benne.
 • Alexease
  #9
  Azert a felso kepen levo B2-es es az alson levo KRAZ-ra radrotozott TV-antennak eleg nagy kontrasztban vannak:) Bar lehet, hogy mukodik a dolog;D
 • NEXUS6
  #8
  Amúgy sajnos tény, hogy az utóbbi 10 évben, amikor a nyugat konfliktusba került az oroszokkal, akkor mi hátráltunk meg. Grúzia és Ukrajna is hiába kért fegyveres segítséget nem igazán kapott.

  A gond az, hogy egy csomó lehetőséget elszalasztottunk, hogy szorosabb kapcsolatot építsünk ki az oroszokkal, így autómatikusan ellenfelünkké, a többi vetélytárs közé löktük. Ilyen vitás kérdésekben pedig az oroszok láthatólag nem törekszenek a végletekig a tárgyalásos megoldás erőltetésében, mint pl az EU.

  Amikor ezt esetleg az USA a szemükre veti, akkor talán joggal kérdeznek vissza, hogy akkor mi a helyzet a Balkánnal, Irakkal, Afganisztánnal kapcsolatban?
 • NEXUS6
  #7
  Helyesebben inkább B-1A. Ugyanis azt tervezték 2M sebességűre, de a prototípusok megépítse után leállították a programot, mert az új infók szerint, sem a magas profilú nagy sebességű, sem az alacsony profilú hangsebesség körüli támadással nem tudták volna alacsony kockázattal áttörni a SZU légvédelmet. Köszönhetően a légvédelmi rakétáknak, meg a Mig-25/31 repcsiknek.

  Aztán Reagan újraindította a fegyverkezést és elővették a B-1-est. Csökkentették a radarkeresztemtszetét, de ezzel lecsökkentették a max sebességét. M1,25-re (nagy magasságon - köszönhetően a most már fix beömlőnyílásoknak) , ez lett a B-1B.

  Az oroszok közben folytatták a saját projektüket az eredeti kiírás szerint, az ő gépük maradt 2M körüli sebességű, de a radarvisszaverő képessége is valszeg elég nagy, szal lopakodóról nem beszélhetünk. Ez az egyik tévedés a cikkben.

  De az oroszoknál egyrészt fejlesztés alatt ott van a PAKFA Szuhoj T-50 vadászgép, az új lopakodó bombázójuk is valszeg előrehaladott tervezési fázisban van, illetve felmerült egy másik könyebb lopakodó vadászgép is, de ez még kb előtanulmány szintjén lehet.
  Tehát igazi lopakodó gép kb. 5 éven belül rendszerbe állhat az Oroszoknál.
  A gond persze az, hogy marhára nem ellenük tervezték, tervezik ezt a radart, merthogy Oroszország és Ukrajna között elég szoros fegyverzetfejlesztési kapcsolat van. És az, hogy az Oroszok visszaveszik a Krímet, ami az 50-es évekig történelmileg hozzájuk tartozott nem jelenti azt, hogy hosszabb távon ez változna. Majd ha mi szállítunk olajat/gázt az ukránoknak, akkor talán, de erre ugye nem sok az esély.
 • Vol Jin
  #6
  "Tupoljev-160! Az a zárjegy nélküli B1B."

  Ez nagyon jó volt. :-D
  Bár egy kicsit típus tévesztett a hasonlat. A B-1 az alig lépte át a hangsebességet, míg a TU-160 a Concorde sebessége közelében repül. Inkább a XB–70 Valkyrie az amerikai megfelelője. Sőt, az ellenében készőlt, még ha az amerikai nem is lett hadrendbe állítva, csak prototípusai voltak. És a 3 Mach sebességet is elérte, ami a Concorde-t állva hagyta volna. Ja, és nagyobb a TU-160 a B-52-nél. A legnagyobb valaha épített bombázó repülőgép. Szóval nem egy B-1 kategória.
 • prybaby
  #5
  Ez meg madarijesztonek is gyenge
 • johnfly
  #4
  Tupoljev-160! Az a zárjegy nélküli B1B.
 • NEXUS6
  #3
  Veszélyes cikk.
  Van benne tárgyi tévedés rendesen!
  XD
 • kjhun
  #2
  Ezt kéne rákötni a TV-re.
 • lapaleves
  #1
  ez a kisbetűs rész pfff "miközben éppen az ország egy részének megszállását végzik hagyományos erőkkel"

  szóval ja, az ellen nem véd. de szép ottó.