24
www.duolingo.com
 • Vasslady
  #24
  Nekem az appok annyira nem jöttek be! Inkább neten vadászok kvízeket, feladatokat:

  https://pons.hu/angol-interaktiv-feladatok-szokincs-kvizek/
  https://www.5percangol.hu/online_nyelvtani_tesztek
  https://www.e-angol.eu/e-feladatbank/

  https://pons.hu/nemet-kvizek/
  https://pons.hu/spanyol-kvizek/
  https://pons.hu/olasz-kvizek/
  https://pons.hu/orosz-kvizek/
 • hiper fizikus
  #23
  Hogyan tanuld meg az angol nyelvtant akár 3 hónap alatt?
  Ingyenes e-mail tanfolyam
 • Breki33
  #22
  ja igen azt viszont észrevettem, hogy gépen és pl. androidos tabletten kicsit más, utóbbin sokszor van olyan hogy beszélni kell egy mondatot elmondani és értékeli, hogy jó-e a kiejtés illetve sok olyan van, hogy a szavakat kell megfelelő sorrendben egymás után rakni (nem minden szót felhasználva)

  Sztem androidon könnyebb mint számítógépen
 • Breki33
  #21
  Nagyon jó a duolingo, magyarban tényleg vannak még hibák főleg a 8 szint utáni részeknél ahol még kevesebben vannak, de a kezdő részeket amiket már nagyon sokan elkezdtek elég jól kijavították, tényleg érdemes a javítási változatokat rögtön beküldeni.

  És már szótár kiegészítő is van hozzá
 • dregnarr1 #20
  Ezért nem mindegy a technika, nagyon fontos, hogy az agyad melyik részeit veszi az ember igénybe ilyenkor. Játékosan sokkal könnyebben tanul az ember.
  Érdemes a nyelvről, beszédről szóló TED vidókat meghallgatni youtube-on, sok mindenre rávilágít.
 • repvez
  #19
  Mondjuk ez az 1 hónap nekem is nagyon érdekesen hangzik, annak a függvényében, hogy én most voltam egy intenziv angol nyelvtanfolyamon napi 6 órában csak angolt tanultam 500orán keresztül, középfokra és az alapon is igy vettem rész , ugyhogy a 2, 10 hónap volt a középfokig eljutni.
 • dregnarr1 #18
  Nézd meg az oldalt vagy kérdezz meg bárkit, aki normálisan tanult az oldalon. Nem hiába nyer el minden díjat.

  Kb. olyan az egész, mint amikor először használja valaki a PS content-aware fill funkcióját... "MAGIC!"
 • sirpalee
  #17
  Én angolról tanulok spanyolra, és rendesen magyarázza a dolgokat. Egyedül az én lustaságom oka, hogy lassan haladok vele. :)
 • bakvarnyu
  #16
  Ó persze,hogyne, 1 hónap alatt középfokú Én egy nap alatt hidat építek a Tiszán.
 • dregnarr1 #15
  Üdv!

  Előtte annyit tudtam olaszul, hogy 'ciao' :)

  Minden leckét sokszor átvettem (mindig max. szíveket szereztem, és utána is még 2x átmentem rajtuk), illetve minden nap az előző nap tanultak felét illetve az összesítő ismétléseket is megcsináltam, így mindig friss maradtam.
 • browing
  #14
  Én is pont olasz tanulok a Duolingon és teljesen feldobódtam a sikereden.
  Megkérdezhettem, hogy milyen szinten álltál az olasszal amikor elkezdted?
 • StephenKing
  #13
  Magyarul csak angol van de tervezik a németet is,de angolul elég sok nyelv van pl: német francia olasz spanyol.
  Elég sok hiba van még a magyar részben hiszen még csak béta állapotban van ,ezeket jelenteni kell és folyamatosan javítják. Mindig küldenek visszajelzést hogy amit beküldtél pl hibás fordítást javították.
 • Kódia
  #12
  Kb. 1 hónapja töltöttem le a telefonomra az alkalmazást. Nagyon jónak tartom, bár egy kis szépséghibája van. Hiába helyesen leírom az adott szót, legyen az angolul vagy magyarul, nem mindig fogadja el.
 • EnxTheOne
  #11
  Milyen nyelvek vannak?
 • SzirmosSzisza
  #10
  Ha ennyire félted a címed akkor használd ezt, de tényleg rém egyszerű a regisztráció :)
 • Sceleton
  #9
  Google accont, vagy facebook acconttal is lehet.
 • ldavid
  #8
  regisztráció nékülit?
 • sanyiute
  #7
  na ne :D
 • Dynamic
  #6
  Milyen demót? Böngészőben megy, meg iOS/Androidon külön app van hozzá. Ingyenes. Fent van a webcím.
 • ldavid
  #5
  egy demót kipróbálnék, már ha lenne ugye...
 • dregnarr1 #4
  Más nyelveken van nyelvtan is, a leckék során alul sárga rublikákban írja mindig a fontosabb dolgokat.

  Én angolról olaszra tanultam, napi 2-3 órányit (ami ellentétben más tanfolyamokkal vagy tanulási módszerekkel, rendkívül szórakoztató volt számomra). 1 hónap múlva letettem a középfokút. Azóta terjesztem a Duolingo-igét, minden más tanfolyam vagy technika nevetséges, főleg ha még fizetni is kell érte.
 • SzirmosSzisza
  #3
  Igen, a magyarázat sajnos tényleg hiányzik, a kérdések jók, a megvalósítás is, de inkább jó ilyen szótanulónak szerintem, mert rendes nyelvtant nem tanít semmit, csak a példa mondatok alapján lehet leszűrni, hogy mi mit jelent(het).
 • flashpointer2
  #2
  Hát a nulláról nem nehéz gyorsan fejlődni :D
 • StephenKing
  #1
  A Duolingo ingyenes, nyelvtanulásra szolgáló weboldal.
  A Duolingo írásbeli feladatok széles körét kínálja, illetve a hallás utáni szövegértés – valamint kisebb mértékben a beszéd – gyakorlását is lehetővé teszi. A megszerzett készségeket játékos formában, fa alakjában jeleníti meg, amelyen végig lehet haladni. A felhasználók „készségpontokat” kapnak a nyelvtanulás során, például egy lecke elvégzésekor. Egy adott készséget akkor tekint a program elsajátítottnak, ha a felhasználó a hozzá tartozó összes leckét elvégezte (ezek száma általában egy és nyolc közé esik). Egy lecke 20 kérdésből áll. Ennek hibátlan teljesítéséért 14 pont jár, ahol a hibák egy-egy pont levonásával járnak. Az első leckékben négy, a továbbiakban három „élet” áll rendelkezésre, amelyek száma szintén csökken a hibákkal. Ha a felhasználó az életek kifogyása után hibát követ el, újra kell kezdenie a leckét.
  A teljes kurzus több mint 2000 szavas szókincset nyújt.
  A Duolingo nem kér díjat a nyelvtanulásért. Ehelyett crowdsourcing üzleti modellt alkalmaz, ahol a széles nagyközönséget kérik fel a tartalom fordítására és a fordításokat értékelő szavazásra. A tartalom olyan szervezetektől származik, amelyek fizetnek a Duolingónak a fordításért.

  Én kb egy hónapja kezdtem el szinte nulla angoltudással és érezhető a fejlődésem. Tetszik az oldal játékos formája és hogy a saját tempómban megy a tanulás. Viszont az oldal nem tartalmaz nyelvtani magyarázatokat azt mindenképpen utána kell olvasni.