28
  • Tetsuo
    #28
    Pillanatnyilag használnom kell ezt a beteg, liberalista, kapitalista rendszert az életszínvonal biztosításához, annak ellenére, hogy abszolút tiltakozom és elítélem ezt a társadalmi gépezetet.
    Bár ez ellentmondásnak tűnik nem az. Nincs nagyon választásom ill. most teremtem meg annak későbbi lehetőségét.
  • caius marius
    #27
    "Ill.bizonyos dolgokban figyelemmel kísérem, hogy pénzt csináljak belőle.
    Szóval a tanácsom, hogy neked is ezt kellene tenned egy magasabb szinvonalú élethez."
    Emögött a két mondat mögött meghúzódó gondolatmenet, kizárja a magasabb színvonalú életet.
  • Tetsuo
    #26
    Félreértettél. Nem hiszem azt, hogy mindent jobban tudok és pláne nem azt, hogy mindenkinél.
    De sajnos hülyének kell néznem egy átlagembert, mert napi 3 órát néz tévét, nem olvas könyvet, bulvárhíreket fogyaszt. Neki szent az, amit a híradóban mondanak stb.
    Az ilyen emberrel nem nagyon akarok érintkezni ha lehet.
    A szenzitív csúsztatásaidból is erre következtettem, lehet, helytelenül. Nem fontos.
  • gforce9
    #25
    Az a baj, hogy egy közösségben akárhogy is ismered fel, hány százalék a hülye. Ettől nem leszel előrébb. A közvéleményről és a közízlésról egy szót sem ejtettem, nem tudom hogy jön ez ide. Mondjuk arrogáns sem voltam, de azt is a fejemhez vágtad, úgyhogy nem csodálkozok annyira :)

    Köszönöm, de a tanácsod nem fogadom meg, mert én úgy veszem észre, hogy nem vezet sehová ez a hozzáállás. Csináltam annó, azt hittem, majd én mindent jobban tudok. Kiderült, hogy ez így max elszigetelődéshez vezet. A magasabb színvonalú élet alatt mit értesz?
  • Tetsuo
    #24
    A kettő külön van. A kiröhögés jelzése szmájlival egy őszinte jelzés neked.
    A kritika pedig a szövegben, akár több hozzászólásban. Ne terlj légyszíves ill. próbáld meg tényleg nem félreérteni, amit írok, köszi.

    "Mindenesetre az emlegetett "igazságot" így tuti nem fogod meglelni, ha mindenkit hülyének nézel."
    Ez jól hangzó, frappáns állítás. Persze, a szokásos, nincs indokolva.

    Akkor én mondok neked valamit, ami megintcsak őszinteség és nem mellébeszélés: A legtöbb ember hülye. A nyugati, mmodern, fejlett világban a legtöbb ember buta, műveletlen és igénytelen.
    Ezt felismerve, alapból nem adok egy ismeretlen véleményére ill. magasról sz@rom le a közvéleményt és pláne a közizlést. Kivételek vannak, bizonyos közösségek estében stb.
    Ill.bizonyos dolgokban figyelemmel kísérem, hogy pénzt csináljak belőle.
    Szóval a tanácsom, hogy neked is ezt kellene tenned egy magasabb szinvonalú élethez. Persze nem erőszak. ;-)
    Hú, ez most nem volt szép, mert nem polkorrekt. Hát az nem is.

  • gforce9
    #23
    "Harmadrészt pedig, miért ne röhöghetnék, miért baj neked a kritika?"

    A kiröhögés nem kritika, hanem lenézés, a többire nem is reagálok, erre a szintre nem ereszkedek. :) Mindenesetre az emlegetett "igazságot" így tuti nem fogod meglelni, ha mindenkit hülyének nézel.
  • Tetsuo
    #22
    Én máshogy látom. Szerintem nem a tolerancia-, hanem az igazság hiánya a legnagyobb baj. Ezt most nem fejtem ki...
    Az előzőhöz pedig: nem tehetnél semmit, mert ma nagyobb kontroll van, mint Kádár idejében.
    Harmadrészt pedig, miért ne röhöghetnék, miért baj neked a kritika? Pont az arrogáns, álművelt hülyeségeidre reflektáltam és nem tudom visszatartani azt, amit leírtam, másrészt az nem is az én stílusom.
    Addig -szerintem- nincs is baj, amíg az emberek őszinték és nem veszik fel az amerikai műmosolyt és az angol minden "alright" szerepet, egymásnak és maguknak is hazudva mindenről, különböző szerepeket játszva.
    Sajnos a kamu, kifordult személyiségek, álszent polkorrektség, szólásszabadság ellenes liberalisták stb. jellemzi ma már a nyugati, végét járó művilágot, a rózsaszínködös virtuális valóságot.
    Ezen kellene változtatni és nem mellébeszélni, hanem kimondani az igazat és rendet tenni. Amíg ez nincs, addig társadalmunk sodródik az összeomlás felé.
  • gforce9
    #21
    Az, hogy mit tehetnék ellene most? Kezdem azzal, amiből nagy hiány van ma nálunk. Tolerálom a másik embert, még akkor is, ha nem egyezik mindenben a véleményünk. Nem pedig kapásból fújolok a másikra, mint ahogy jelenleg zajlik vagy, mint a te esetzedben kiröhögi a másikat. Ezért tartunk ott ahol. Emberként kéne egymásra tekinteni és összefogni. Csak ehhez tolerancia kéne a másik felé. Na ez nincs. Még itt a fórumon is ahol aztán tényleg semmi tétje semminek, itt is ugranak egymás torkának az emberek. Közbe meg megkérdik, mégis mit lehetne tenni? Hát így..... így semmit.
  • Tetsuo
    #20
    :-D Most mit tehetnél ellene? Jó reggelt! Mit teszel ellene?
    Ha a nép meg van vezetve (csak pusztán egy sci-fi kedvéért) el van altatva a média által és már nem tudja mi az igazság. A hírekben a közbeszédben az illúzió és a megtörtént események összemosódnak, a realitás felborul, a társadalom értékrendje megfordul, akkor mit tudnál tenni?
  • caius marius
    #19
    Rízsfőző, akupunktura, tea kultúra, harcművészetek, hold újév, etc...
    Szerintem a kínai kúltúra már megjelent és érzékelhető itthon is, és a fejlett nyugaton is.
    A latinoknak asszem van némi esélyük, de az afrikaiaknak egyenlőre nem látom a jövőjét. Ott csak a pusztulás lelhető egyenlőre...
    M
    A monokultúra, legalábbis valamilyen fokig, elkerülhetetlen véleményem szerint.
  • gforce9
    #18
    Ez jelen korunkban igaz, mert most tehetnénk ellene. Régabben ez nem minden esetben volt igaz, mert ahogy elkezdtünk ugrálni jöttek a külföldi tankok. Vagy a német vagy az orosz tankok. Abban a pillanatban, ahogy másfelé kezdtünk kacsingatni.

    Ugyanez igaz az afrikai országok jórészére is. Van egy helyi kiskirály, diktátor vagy olyan elnök, amelyik le van mutyizva valamelyik nagyhatalommal vagy épp valami multicéggel, mondjuk a természeti kincsekért. A köznép ebből semmit sem lát, nyomorog és persze háborog. Aztán vagy sikerül elmozdítani az aktuális hatalmat vagy nem. Általában nem. A termést, még ha próbálkoznának is vetni, elviszi egyik évben a sáska, másik évben meg a hadsereg harmadik évben meg az aszály. Könnyű szidni innen az afrikaiaket, meg mindenféle léhűtőnek beállítani. Egyszeren az ott élők jórészének nincsenek opciói.
  • NEXUS6
    #17
    Bocsesz, de Szálasit momentán a németek, a Rákosi-Kádár duót meg a szovjet elvtársak ültették a nyakunkra. De ha szigorúan nézzük még Horthy legitimitáság is előbb a megszálló románok, majd az Antant, végül Hitler biztosította, asszerint hogy épp ki volt errefelé a topdog.

    Talán az egyetlen igazán független demokratikus kormánya Mo-nak a Károlyi kormány volt, a románok, a Vyx-jegyzék, meg a komcsik el is söpörték.
  • emberz
    #16
    Ahol az emberek megszervezik a társadalmukat (Észak-Amerika, Európa), ott átmeneti lesz a bukás is, ahol meg csak az ösztöneikre hallgatva élnek mindig is (Afrika), ott nyomor lesz akkor is, amikor már régen nem kéne. Aki állat módjára él, az állatként pusztul el, aki pedig emberként, az meg akként. Akik nem ismerik az emberi természetet, azok persze mindig valami globális összeesküvést gyanítanak, miközben nem hajlandók észre venni saját, ösztönvezérelt "állatságukat" sem. Kínát a kínaiak irányítják, és a kínainak a kínai a legnagyobb ellensége, akárcsak a németnek a német, magyarnak a magyar... A jelen eseményei is bizonyítják, hogy például a magyarság legnagyobb károkozói is a magukat mindenkinél magyarabbnak hazudó "magyarok". Vagy szerintetek Szálasit, Rákosit meg a Kádárt is az amerikai kapitalisták, meg Izrael ültette a nyakunkba? Frászt! Ezeket mind a saját szemetünknek köszönhetjük, azoknak, akik most éppen békamenetként rohasztják a nemzetet...
  • Tetsuo
    #15
    Jah, DélKelet-Ázsia diktátorai is oda lettek biggyesztve külső erő által, ahogy Dél-Amerika USA-ellenes vezetőit is CIA-segédlettel lecserélték a nemzetrombolókra. Ez is a globalizáció egyik jellemzője, ráadásul már fullos kontroll alatt van mindenki, lassan lehetetlen igazi értékeket óvó kormányzatot alakítani...
  • Tetsuo
    #14
    Kínát vagy már irányítják és eszik belülről, mint a fürkészdarázs lárvája a gazdatestet, vagy egyelőre pórázon tartva van egy kis mozgástere.
    Mellesleg én nem hiszek abban, hogy ők mindenhatók lennének, ezért is van ez a szarakodás, sokszor hiba csúszik a számításba.
  • zola2000
    #13
    Na igen, tényleg megfigyelhető hogy európa és délkelet ázsia a világtörténelem folyamán mindig is fejlett volt, amikor nem bénította le valami idióta diktátor a gazdaságot, addig afrika és belső-ázsia mindig is így állt.
  • Vol Jin
    #12
    Dél-Amerika meg kokaint fog termelni a Vogonoknak.
  • Vol Jin
    #11
    Höhö. Afrika meg a fejlődés. Höhö.
    Európa, Észak-Amerika, Ázsia intergalaktikus űrhajókkal fogja kolonizálni az Univerzumot, ezek ott Afrikában meg egymást fogják ölni két horpadt bordás tehénért.
  • NEXUS6
    #10
    Ez a monokulturás jelleg a globalizációnak egy alacsony fokát jellemzi, szerintem.

    A termelésben már van munkamegosztás, de a termékek valójában egy piacra készülnek, a nyugatira.

    A gond persze az, hogy ha a piac és a termelés elkülönül akkor marha egyszerű logikával kikövetkeztethető, hogy a termék megy egyik irányba, a pénz meg a másikba. Egy egyenlő szinten fejlett, globalizált és sokszínű világban ezek a folyamatok kiegyenlítődnek. Remélhetőleg.

    Majd ha a kínai kultúra is ugyan úgy megjelenik a nemzetközi piacon, ahogy pl a japán, vagy a koreai megjelent, és nyugaton is kezdenek olyan termékeket előállítani, ami az ő izlésüknek, kultúrájuknak, igényeiknek megfelel. Akkor persze kína kirívő gazdasági fejlődése is le fog lassulni. De akkor bekapcsolódnak a Latin-amerikai, afrikai országok és náluk játszódik le ugyan az, ami most Kínában, Indiában.
  • Katalizátor
    #9
    Bocsi srácok, de kétféle globalizáció van!
    Az egyik a természetes, ami a technológiánk következménye (fejlettebb komunikáció és utazás), illetve a mesterséges, ami a kontroll érdekei szerint alakulnak (geopolitika, központosítás, ill. "elvárosiasodás", ellentétek kiemelése, osztályharcok elmélyedése).
    Előbbivel nincs semmi baj, elértük ezt a szinte, Buda és Pest is eggyé vált anno. Utóbbi azonban az előbbi lehetőségeit kihasználva próbál a múlt szabályai szerint életben maradni.
    Vicces jövő áll előttünk...
  • Vol Jin
    #8
    Ez nekem még mindig mennyből az angyal kánomban, ha érted miről beszélek.

    A kínai zsidók hogyan illenek a képbe? :-)
  • Tetsuo
    #7
    Úgy látszik van még ember itt rajtam kívül, aki képben van egy kicsit..
  • Vol Jin
    #6
    "A globalizáció nem irányított folyamat, hanem a kapitalizmus következménye.

    Javítottam neked."

    Mi van Tetsuo, csak nem kánomban nyomod a mennyből az angyalt? :-D
  • keembo
    #5
    A globalizáció nem irányított folyamat, hanem a kapitalizmus következménye.

    Javítottam neked.
  • paby88
    #4
    Hát a köles meg a rozs az fúj yamgyökeret meg maniókát még nem ettem a cirokból meg a seprűt ismerem. Ellenben a csicsókát ajánlom mindenkinek mert nagyon finom csak pucolni/termeszteni szar mert tök kicsik...
  • Vol Jin
    #3
    "Nem csak a táplálkozás, hanem a kultúra, az izlés és a gondolatok is uniformizálódnak, méghozzás az irányított (vagy erőltetett) globalizáció miatt"

    A globalizáció nem irányított folyamat, hanem a technológia következménye. Jó bizonyíték erre, hogy egy elképesztően fejletlen társadalom profitált belőle, és elég gyorsan visszaszerezte azt, ami évezredekig az övé volt. Pár évtized alatt sok évszázados hátrányt dolgozott le. Ez pedig Kína. Ha irányított lenne az egész folyamatból az USA és Európa profitált volna.

    Vagy az egész mögött a kínai zsidók állnának?
  • ostoros
    #2
    Egyformaság mindenütt! Mintha csak Hitler találta volna ki, igaz?
  • Tetsuo
    #1
    Nem csak a táplálkozás, hanem a kultúra, az izlés és a gondolatok is uniformizálódnak, méghozzás az irányított (vagy erőltetett) globalizáció miatt.