3
-
zsigmonda #3 Vajon ezek a töltőállomások Tesla-kompatibilisek? -
kvp #2 "ha olcsóbb lenne mint a hagyományos ,és otthon tudnám tölteni"
Ilyet is lehet kapni, pl. a chevy volt. Nallunk az opel arulja. Persze van benne egy benzinmotor is, de azt nem kotelezo hasznalni, viszont kilog a csomagtartobol a konnektorhoz a dugo. Mondjuk nekem mar vagy 4 eve pont van a lakasomtol ket sarkonyira egy ingyenes gyorstolto allomas, orzott ingyenes parkoloval (az elmu szekhaz elott), tovabba akad konnektor a munkahelyem parkolojaban is, de ez meg nem elterjedt. (ehhez kepest trolival jarok dolgozni, mert azt is szo szerint haztol hazig visz)
Ha viszont valaki nagyon olcson akar jo elektromos autot, ami messze megy, de keveset fogyaszt, akkor lehet kapni elektromos atepito keszleteket regebbi autokhoz, pl. nekem a regi bogarakhoz valo tetszik nagyon. Hatranya, hogy nem lesz csomagtarto (egy bogarban amugy sincs sok). Elonye hogy barhol toltheto es tenyleg olcso, tehat 1 millio alatt van az auto es az elektromos keszlet egyutt. (ahogy az ikea angol hirdetese mondja: some assembly required)
A jovo pedig az olcso elektromos autoke, pl. a tesla alaptechnologiaja egy akku tomb, hatul egy villanymotor a hatso tengellyel parhuzamosan, ami kozvetlenul a differencialmuvet hajtja, elol a kormanyzas es a gaz/fek pedalok (kormany es fek szervokkal es a vezerlo elektronika kis dobozaval). Annyira egyszeru, hogy meg tonkremenni se tud benne tul sok minden, raadasul ha egy olcsobb kasztnit tesznek ra az alvazra, akkor egy olcsobb autot kapunk. Erre elobb utobb az osszes gyarto ra fog jonni es akkor elontik a piacokat az olcso elektromos autok, mert kb. egy ford t bonyolultsaga es koltsege legyartani egyet, foleg az uj olcso akku technologiakkal. -
#1 Amíg az elektromos hajtás drágább mint a benzines,addig csak a beteges függöket foglalkoztatja...
Engem érdekelne az elektromos autó,ha olcsóbb lenne mint a hagyományos ,és otthon tudnám tölteni.(És nem emelt tarifával!) Nekem elég lenne a 200 km hatótáv.
De kínosan ügyelnek,hogy ez nehogy összejöjjön :P És itt a baj...