13
  • thsanyi5
    #13
    Ennyire drága lenne pár embert szállítani, hogy ott legyenek ha valami baj van? Nem hiszem el.
  • adler741
    #12
    Egyetértek Nexus -sal ,Németeknél felpakolják a kamionokat a vonatra a sofőrök meg hátul kártyáznak nem szennyezik a levegőt meg zaj stb.
  • NEXUS6
    #11
    Automata kamionok helyett ott a vonat!
    Az is tud konténert szállítani. Én pl be sem engedném Magyarországra az átutazó kamilyont.
  • kvp
    #10
    Az egesznek nem az az ertelme, hogy teljesen ember nelkul menjenek a hajok. Az a fontos, hogy ne kelljen 3x8 oras vagy 2x12 oras orseg a hidra akik csak a gps-es terkepet nezik es az automata meg vezeti a hajot. Egy tavvezerelheto/automata hajora eleg egy valtas szemelyzet, azaz gyakorlatilag csak a mernokok kellenek, akik kozott kell lennie 1-2 hajovezetesre is alkalmas embernek. A kikotesnel emberek vezetnek, csak eppen nem a rendes szemelyzet, hanem a helyi revkalauz iranyit. A tengeren meg beallitjak az utvonalat es a hid felugyeletet elvegzi a kozponti iranyitas, ahol 1 ember tobb tucat hajot is felugyelhet. (es olcsobb a 3x8 oras valtas megszervezese). Ha baj van, akkor felkeltik a fedelzeten levo mernokoket es azok megjavitjak a hajot vagy ideiglenesen kezzel vezetik amig helyreall a tavvezerles. Harmad vagy negyed akkora koltseg es nem romlik a szinvonal.

    Automata kamionok eseten is jo ideig maradna a sofor, csak eppen valtas nelkul es az ut nagy reszen alhatna, mivel az unalmas autopalyas reszeken a szamitogep vezetne. A varosi forgalomban meg ott ulne a helyen a sofor, hogy megnyomja a feket ha a szamitogep hibazik. Nagyjabol az automata hajok is ilyenek lennenek. Nem mintha a repulok nem igy mennenek mar evek ota, ezert is kopott ki a radios, a fedelzeti mernok es a navigator a szemelyzetbol. Mara mar eleg ket pilota, sot sok kisebb amerikai tarsasagnal mar csak 1 pilota van es max. az egyik legikiseronek van meg egy alap vizsgaja, hogy ha veletlen bajba kerulnek akkor le tudja tenni a gepet.
  • Whysper
    #9
    Fú de Én nem rétek hozzá ,de egy hozzáértő ember simán átveri a jeladóját egy ilyen hajónak és mire felfogják a központban ,hogy nem is ott a hajó addigra már el is adták! 8)
  • csanyigabor
    #8
    A tákolt halászladikra biztos sok minden felfér :), utána meg árulják Szomáliában a piacon az alkaidások a dvd lejátszót.
  • Szefmester
    #7
    Értékes rakománynál leszarják a túszokat, és viszik amit tudnak.
  • lerboy
    #6
    Ha nincs túsz, akkor nincs védelme sem a kalózoknak.
  • csanyigabor
    #5
    Ezzel csak annyi a gond, hogy a kalózok a legénységet ejtik túszul és értük kérnek váltságdíjat nem a rakomány kell nekik.
  • Narxis
    #4
    Telepítenek rá pár automata őrtornyot és az majd mindent lő ami fedélzetre lép.
  • KopaszIsten
    #3
    Nekem is a kalózkodás jutott eszembe.
    Vagy mi van, ha valami meghibásodás, rongálódás lép fel. Legénység híján nem lesz aki rendbe tegye a dolgokat.
    Szóval nem tudom többet nyernek-e vele, mint amennyit vesztenek, de majd az élet úgyis megmutatja. :)
  • Yondaime
    #2
    Az még hagyján de újra divatba jönne a tengeri kalózkodás :D Gondoljunk csak bele mennyire csábító egy olyan hajó amin nincs senki :D
  • Szefmester
    #1
    És akkor feltörjük a hálózatot és eltérítjük a hajót... XD