5
 • Amergin
  #5
  1
 • lamer the true
  #4
  Hát sajnos nagyon kilátástalan itthon bármit is sikerre vinni. De azért van akire rámosolyog néha a szerencse.

  A lényeg, hogy tégy egy próbát, ha nem jött be hát nem jött be, de legalább megpróbáltad.
 • Komolytalan
  #3
  Azért ez a kép elég jól tükrözi a magyar startupokat: ott a kurva trendi műanyag "papírrepülő", háttérben meg a nagyon designosan összevakolt narancssárga esőcsatorna, meg nagyszerűen kivitelezett nyílászárók. Startup témában is csak a külsőségek, azzal tudunk foglalkozni. A háttérben meg ott a lufi.
 • Cat #2
  Ilyen statisztikákat én is tudok idézni: az induló vállalkozások 99 százaléka mikrovállalat marad. Negyede az első évben bebukik, a 10. évet a harmaduk se éli meg. Sikeresnek százból kettő tekinthető.

  --------------------------------------------------------------

  "A cégalapításoknak csak a harmada köthető olyan újdonsült tulajdonosokhoz, akik életükben először kezdenek vállalkozásba. Tehát az igazi kezdő vállalkozók aránya rendkívül alacsony, s ez az egészségtelen hazai cégstruktúra újabb bizonyítéka” – mondja Tóth Tamás, az Opten céginformációs szolgáltató ügyvezető igazgatója. A friss tulajdonosok cégeinek csak fele számolt be értékesítési forgalomról három év után, de ezen beszámolók 60 százalékában az árbevétel a 10 millió forintot sem éri el, 100 millió forint feletti bevétellel pedig már csak az összes vizsgált cég 2 százaléka rendelkezik. A kezdő vállalkozások is csak a hazai cégstruktúra elaprózottságát és fluktuációját növelik” – mondja az Opten ügyvezetője.

  Ezek friss statisztikák, egy hónapos a cikk:
  http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/nem-mind-startup-ami-kicsi/
 • VRSDM
  #1
  100ból 96 fiatal úgy tervezi, hogy egész életében másnak fog dolgozni.