16
  • caius marius
    #16
    Félelmetes, hogy mennyire pincsi hűséggel véded ezt a vállalatot. Persze én vagyok az ostoba, mert nem vagyok úgy hajbókolni mint te...
    Senki sem állìtotta, hogy a gugli jobb lenne, te vagy az aki folyton úgy érzed meg kell védened az MS jóhírét.
    Az mondjuk hozzátartozik az igazsághoz, hogy a gugli sokkal kevesebb okot ad a köpködésre. Csak egy példa: ülsz a gép előtt dolgozol, játszol, olvasol, esetleg éppen egy másik földrészen lévő ismerőssel vagy rokonnal beszélgetsz etc... egyszer csak bumm, megszakad minden, fossá omlik a rendszer a gépeden majd az újraindítást követően, egy csodálatosan szép kék képernyőn közli veled a microfos, hogy ha legközelebb el akarod ezt kerülni akkor állítsad le rendesen a gépet, ne barom módjára nyomkodd. B@zmeg már emiatt az egy köcsög üzenet miatt is örülök, ha becumizza ez a pökhendi majom cég. Nos a guglinál ezt asszem máshogy kezelik. Ott is vannak hibák, de legalább nem akarják lépten nyomon az ügyfelekre kenni az összes sz@rt.
  • tomboy013
    #15
    Az MS az tetű cég de a Google az például nem mi? Másik oldalról is nézzétek már meg a dolgokat ne csak az általatok hőn áhított cég oldaláról. Mindegyik csak egy cég aki a saját hasznát lesi, az MS se rosszabb a többitől. Max volt mikor ügyesebb volt a többi meg nem, most meg ők nem annyira ügyesek. Ennyi. A cég utálat egy butaság. Ennyi erővel mindenkit utálhatnak valamiért...
  • caius marius
    #14
    Na igen. Te elhiszed, hogy ő csak időnként beugrik egy teára? Én nem.
  • nextman
    #13
    Szerintem is jo otlet, marmint az en szempontombol. A windows meg user baratabb GUI-val bir, de az androidos appok sokkal erdekesebbek, ha jol otvozik a kettot, az nekem jol johet. Persze uzletileg attol meg lehet katasztrofalis a dontes.
  • sanyicks
    #12
    Az m$ a piaci verseny nagy ellensége. Ki tudja hol tartanánk ha nem tudta volna ez a tetű cég magánál tartani a desktop piacot a mocsok kis vendor lock-in technikáival.
  • Zombee
    #11
    Bill Gates-nek már jó ideje semmi köze ehhez az egészhez.
  • M2 #10
    Szánalom lett ez a cég, de én már Bill távozásakor mondtam, hogy 10-15 év múlva hallani se fogunk róluk. Benne volt a levegőben.
  • a_n_d_r_e_w
    #9
    Értem, tehát ha valaki a MS-t utálja, akkor buta, mert kell a piaci verseny... Gondolom akkor is így vélekedtél, mikor az MS mindenféle trükkökkel fojtogatta és lehetetlenítette el a konkurenciát hogy kvázi monopol helyzetbe kerüljön a desktop piacon.
  • kvp
    #8
    "Engem csak a játékok érdekelnek ha így lesz egér+bill/gamepad irányítás akkor több se kell a boldogsághoz!"

    Android alatt most is van, nemelyik xperia-ban meg a hardvert is adjak hozza.

    Visoznt a microsoft eseteben csak a sajat poziciojukat gyengitenek vele, arrol nem beszelve, hogy az android api licenszkoteles. Persze ha ingyenes open source project-ben hasznaljak (open source android), akkor ingyenes. Kereskedelmi celra, tehat mas os-ekbe epitve viszont a google dontheti el kinek adja oda. A microsoft egyetlen realis lehetosege az android api (es alatta a linux) integralasara az lenne, ha nyilt forraskodukent adna ki a windows-t ami nem igazan megoldhato. Arrol nem beszelve, hogy amig az android nativ kod tamogatas miatt belefejlesztik a windows kernelbe a 100% linux kompatibilitast, addigra reg csodbe mennek. (ugyanis az android egy desktop linux a google fele gui-val, de az api-k es a kod jo resze sima linux, illetve szabvanyos posix)
  • grebber
    #7
    Engem csak a játékok érdekelnek ha így lesz egér+bill/gamepad irányítás akkor több se kell a boldogsághoz!
  • tomboy013
    #6
    Sose értettem az ilyen buta hozzáállást a dolgokhoz mint ami caiusnak van. Piaci verseny kell, hogy legyen hiszen a felhasználók csak jól járnak vele. Mitől jó az ha csak 1 rendszer van a világon? Hogy teljesen ki legyünk szolgáltatva egy társaság árképzésének? A piaci versenynek is köszönhetők az árzuhanások nem csak a fejlődésnek. Ez szín tiszta cég utálat ami igencsak nagy butaságra utal =) Mit zavar az téged ha van windows? Na de nem vagyunk egyformák kellene ostoba emberek is (de kinek...:D )
  • caius marius
    #5
    Ez a gondolat erősen hajaz egy fuldokló utolsó rugásaira. :)
    Viszlát Bilgécc viszlát vinfos... :)
  • frontway
    #4
    ESX nincs már csak ESXi
  • frontway
    #3
    Már jó ideje futtathatók. Feltelepíted és kattintasz apk-ra és fut mindegyik.
    http://www.bluestacks.com/
  • counter4
    #2
    Remélem így lesz. Wp-m van, de alkalmazásokat nézve kész vicc a kínálat...
  • SupraMKIII
    #1
    Bocsánat, de a bluestacks-nek semmi köze a dologhoz!!! Az egy emulátor, és attól pont annyira fut windows alatt egy Android program, amennyire egy VmWare ESX alatt. Vagyis semennyire.

    Arról nem is beszélve, hogy az emuláció irtózatos sebesség vesztése miatt a megoldás használhatatlan mobilon, és asztali gépen is problémás! Egyetlen életképes megoldás az lehet, hogy megírja az MS a nativ android runtime-ot és környezetet windowsra - de ez van akkora munka, mint az egész winphone. Valamint ezzel beismeri vereségét az MS (ami ezen a ponton rontani már nem tud, csak nyerhetne vele).

    De ha ez meg is történik, akkor minek is vegyek windows alapú telefont? Az meg azért csúnya lenne, ha a nagy darab, lassú és rugalmatlan windows kernel saját terepén verné meg a linux kernelt...